onsdag 27 januari 2016

70 år efter Förintelsen ökar judehatet igenDen 27 januari är sedan tio år tillbaka av FN deklarerad som internationell minnesdag för Förintelsens offer.

Någonstans mellan 5,5 och 6 miljoner judar dödades av nazisterna. De flesta dog inte i gaskammare och de flesta dog inte i Auschwitz. Men Auschwitz har ändå blivit symbolen för folkmordet då det både var det största och dödligaste lägret, och Röda arméns intåg den 27 januari 1945 har blivit minnesdag. Detta trots att många inte alls befriades utan i stället skickades i ny fångenskap i Sovjetunionen. Först på senare år har det som kallas Holocaust by bullets, arkebuseringarna av judar bakom fronten i östra Europa, uppmärksammats.

De mest skakande bilderna från Förintelsen är dem av offren på väg till gaskamrarna. Kvinnor. Barn. Äldre. De är ögonblicksbilder av människor som bara en halvtimme eller någon timme senare inte fanns längre, som under loppet av en halv arbetsdag utplånats från jordens yta.Visste de vad som väntade? Kunde de ana att slutet var kommet?

Det pratas mycket om ekon från 30-talet i dag. Det mesta är överdrifter och simpla politiska poänger. Men en sak förenar den epoken med vår: den växande antisemitismen. Jag vill kalla det judehat. Antisemitism låter så... normaliserat. Så formellt.

Den judiska migrationen från Europa till Israel växer. I synnerhet många franska judar har valt att emigrera. Judar i Sverige för samma diskussioner. Här bevakas judiska skolor av tungt beväpnad polis. Attentat mot synagogor, judar i traditionell klädsel eller bara kippa som blir spottade på. Judehatet finns där ständigt. Men det verkar öka och bli allt grövre.

Det går inte att komma ifrån att det finns en korrelation mellan stor muslimsk invandring och ökat judehat i det svenska samhället. En angripen synagoga får inte heller samma mediala uppmärksamhet som en angripen moské (för att inte tala om alla kyrkor som eldas ned varje år utan att bli mer än små notiser i pressen).

Ja, nu pratar vi kultur och värderingar igen. Precis som i fallet med asylsökande muslimska mäns kvinnosyn spelar kulturell bakgrund självfallet en roll för synen på judar och judendom. Om du har vuxit upp i ett samhälle där du matats med propaganda om hur ondskefulla judarna är, är det knappast något som försvinner bara för att du bosätter dig i ett sekulärt land i norra Europa.

Hela samhället – alla partier, polisen, rättsväsendet, skolan – måste arbeta med full kraft mot det tilltagande judehatet i det svenska samhället. Judiska barn ska inte behöva beväpnad polis för att kunna vara trygga i skolan. Judar med kippa ska inte behöva bli förnedrade på öppen gata. Politiker måste sluta se mellan fingrarna.

Detta elände måste få ett slut nu.

Tidigare bloggat:
En dag i Auschwitz

34 kommentarer:

utlandssvensk sa...


"Det går inte att komma ifrån att det finns en korrelation mellan stor muslimsk invandring och ökat judehat i det svenska samhället."

Ja, svårare än så är det inte.

Det finns en del ganska intressant modern forskning som tyder på att det var ett påtagligt muslimskt inflytande bakom förintelsen. Den ganska kända judisk-amerikanska debattören Pamela Geller har skrivit en hel del om detta.

Kortfattat var nazisterna väldigt positiva till Islam och det var en helt besvarad kärlek. Man hade hela SS divisioner som bestod av muslimer. En av dåtidens främsta muslimska ledare, Muftin av Jerusalem, bosatte sig i Berlin under krigsåren. Denne mufti rörde sig i de innersta cirklarna och enligt Geller hade han ett avgörande inflytande på att nazisterna började avrätta judar istället för, som länge hade varit deras policy, få dem att utvandra. Muftin ville nämligen inte att det skulle komma fler judar till Palestina.

En länk om någon vill veta mer:

http://pamelageller.com/2015/10/pamela-geller-wnd-column-netanyahu-tells-truth-about-muftis-role-in-holocaust.html/

Från ett svenskt perspektiv kan det också vara av intresse att känna till att Yasser Arafat utan tvekan hyllade denne mufti och såg honom som en stor inspiration. Vissa källor hävdar även att de var nära släkt, men det finns olika uppfattningar om detta. Vidare var muftin en central figur i muslimska brödraskapet, som länge har haft nära relationer med broderskapsrörelsen inom sossarna och även fick in en riksdagsman för M, Abdirisak Waberi.

Slutligen är jag väldigt nyfiken på om någon på allvar tror att det är möjligt att eliminera judehatet i Sverige så länge det finns en stor och växande grupp muslimer här. Hur ska det i så fall gå till?

Anonym sa...

För att fatta mig kort!
Jag skäms över regeringens och vänsterns flathet mot antisemiterna och över erkännandet av Palestina som definitivt inte gjorde saken bättre, tvärtom!/Gunilla

Anonym sa...

Det finns poänger med att belysa attacker mot judiska institutioner. Att hotet mot judar är så stort att det utgör en särskilt prioriterad fråga är jag mer tveksam inför. Vem förstår inte att svenska föräldrar tar sina barn från hotfulla miljöer i utanförskapsområden som domineras av invandrare? Det finns mångtaliga exempel på det men de kommer dessvärre inte fram i vår politiskt korrekta media. Vilka svenskar funderar inte, liksom judarna i Malmö, att emigrera för bättre framtidsutsikter? Det finns åtskilliga exempel på det från just detta kommentarsfälts skribenter. Så frågan är vilken grupp som är mest hotad: svenskar eller judar? Enligt mig behöver man inte nysta särskilt mycket mer i den frågan, utan kan i stället krasst konstatera att Sverige, som helhet, blir allmer osäkert.

Magne

Anonym sa...

Hej.

Angående kopplingen dåtidens nationalsocialism och dagens judehat och förföljelser i MENA och där människor från MENA bor, rekommenderas läsning om Otto Skorzeny. En av denne SS-mans elever hette Yasser Arafat.

När vi högtidlighåller minnet av förintelsens offer kan det vara lämpligt att minnas alla de som av den socialistiska staten bedömdes som odugliga, och därför mördades.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Vem som helst kan räkna ut med hjälp av sin bakdel att Sveriges judiska befolkning är långt mindre än den muslimska.Så vi erkänner Palestina så klart.Men inte Västsahara så klart.
Wallström är så duktig på sin kulram.
Dessutom var hittar S sin identitetsvänster som broderskaparna leker med?
Det är väl ganska tydligt numera att svenskar inte räknas så noga så varför skulle man ödsla tid på några judar?

Anonym sa...

Israel är vår tids mänskliga lackmustest. Det räcker med några sekunders samtal för att sålla agnarna från vetet. Gott om yngre agnar, tyvärr.

utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Så frågan är vilken grupp som är mest hotad: svenskar eller judar?"

Du presenterar en relevant invändning mot att ge särskild prioritet till judar. I huvudsak håller jag med, men möjligen kan motargumentet vara att gruppen judar är mycket mindre. Å andra sidan är det för judarna unikt enkelt att emigrera till ett land vars hela existens går ut på att skydda dem och deras kultur. Motsvarande saknas för svenskar.

Fast det hela blir en ganska meningslös övning om det inte finns några konkreta förslag att debattera och dessa saknas helt. De lösningar som verkligen fungerar är väl inte så roliga att prata om, men allmänna uttalanden om att något måste göras leder heller ingen vart.

@ Rickard,

" Otto Skorzeny. En av denne SS-mans elever hette Yasser Arafat."

Det var som fan! Här lär man sig oväntade saker regelbundet. Som historieintresserad känner jag absolut till Skorzeny och hans fritagning av Mussolini borde ha blivit film för länge sen. Men kopplingen till Arafat måste jag läsa om!

Kan du rekommendera någon relevant bok?

PS
Jag gillade en gång i tiden den amerikanska politikern Newt Gingrich och efter att han lämnade politiken skrev han en bok om alternativ historia, där en fiktiv Skorzeny är huvudperson. Kul bok att läsa på stranden!
DS

utlandssvensk sa...


Kanske finns det något hopp, trots allt:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/dagens-industri-uppemot-80000-avvisas-fran-sverige/

Det verkar faktiskt som att de jobbar hårt på realistiska lösningar. Att skriva återvändandeavtal vore en verklig prestation. Dessutom förefaller man vara på det klara med att hårda tag lär krävas. Mycket uppfriskande!

Alla som kritiserar dagens regering för härdsmältan i asylsystemet bör betänka:

1. De ärvde systemet från alliansen och har faktiskt vidtagit åtgärder för att få stopp på vansinnet. Reinfeldt hade 100% garanterat aldrig gjort detta.

2. De verkar redo att "walk the walk" med repatrieringar. Det är långt ifrån uppenbart att en alliansregering nu skulle göra samma sak.

Sen är det väl, som Magne brukar säga, "too little, too late". Men likväl är det nog det mest hoppfulla som har hänt sen Luciabeslutet 1989. Även det togs av sossar och det blev sen saboterat av Bildt-Westerberg.

Fd moderat sa...

utlandssvensk,

jag skulle vilja påpeka att de muslimer vi får in i Europa som kommer från MENA är det som är problemet. Generellt är muslimer från t ex Indonesien och Indien mycket mer toleranta.

Rätta mig gärna om jag har fel.

Anonym sa...

Hej.

@utlandssvensk: Engelska wikipedias artikel är var jag hämtat uppgiften. Boken "Skorzeny: Hitlers Commando" är en av källorna som anges. Då jag inte läst boken har jag ingen uppfattning om dess trovärdighet.

Kamratliga hälsningar
Rikard, lärare

Dr Mabuse sa...

@utlandssvensk, Det finns en bok från Pennan & Svärdet/Svensk Militärhistoriskt bibliotek som är Skorzenys memoarer. Kanske även Rikard, Lärare har sett denna. Länk för den eventuellt intresserade: http://www.pennanochsvardet.se/component/content/article?id=1936:skorzeny-europas-farligaste-man

utlandssvensk sa...

@ Rikard, Dr Mabuse,

Tack så mycket för tipsen. Jag ska kolla!

@ Fd moderat,

"Generellt är muslimer från t ex Indonesien och Indien mycket mer toleranta."

Vad gäller Indonesien tror jag att du har rätt, men jag har inte läst så mycket om saken.

Indien håller jag dock inte med om. Pakistan och Bangladesh var delar av Indien efter självständigheten från britterna, men delades av pga. samma problem som ständigt återkommer, nämligen problem för muslimer och andra folkgrupper att samexistera. Det skedde då också väldigt omfattande folkförflyttningar. Muslimerna från Pakistan förefaller vara samma typ som från övriga MENA och i UK finns det massor skrivet om de enorma skillnaderna mellan dessa och hinduerna från Indien, vad gäller utfallet när de flyttar till UK. Hinduerna klarar sig bättre än de infödda britterna, men muslimerna är närmast en katastrof.

Jacobssons tankar sa...

Jag rekommenderar boken "Vi från Jedwabne". Där får man kunskap om hur nationalsocialisterna kunde genomföra sitt försök till utrotning av Europas judar. Den judiska delen av befolkningen i Jedwabne slaktades av den andra halvan på ett par dagar.


Remember: Jews are the canary in the coal mine for civilization.
So when you see them flee, it is best if you follow

Fd moderat sa...

Som en kvinna i F! sa angående judehatet i Malmö:
-Vi måste prata om nynazism.

utlandssvensk sa...


Nu när vi pratar om både förintelsen och Pakistan kom jag att tänka på en artikel från Tysklands mest seriösa tidning, Spiegel. Den är på engelska och VÄLDIGT nyttig läsning för de som fortfarande tror på mångkultur:

"Pakistan is the opposite of Germany. The mountains are in the north, the sea is in the south, the economic problems are in the west and the east is doing well. It's not hard for a German living in Pakistan to get used to these differences, but one contrast is hard to stomach: Most people like Hitler.

I was recently at the hairdresser, an elderly man who doesn't resort to electric clippers. All he has is creaky pair of scissors, a comb, an aerosol with water. He did a neat job but I wasn't entirely happy.
I said: "I look like Hitler."

He looked at me in the mirror, gave a satisfied smile and said: "Yes, yes, very nice."

http://www.spiegel.de/international/zeitgeist/the-fuehrer-cult-germans-cringe-at-hitler-s-popularity-in-pakistan-a-683966.html

Dr Mabuse sa...

@utlandssvensk och fd moderat

Med risk för att hamna något utanför själva bloggpostens ursprungliga text, med det uppstod en intressant diskussion i tråden om muslimer från MENA och Indien och Indonesien.

Håller med om att indoneserna tycks mer "resonabla", om uttrycket tillåts. Att det är mer oförsonliga tag från Pakistan/Indienhållet är nog tyvärr sant. För något år sedan såg jag en avsnitt av den engelska krimialserien "Tyst vittne". I avsnittet var det en maffialiknande organisation som knöt upp flickor i tonåren med gåvor och charm för att sedan tvinga in dem i prostitution med våld. Skurkarna var muslimer med pakistanskt ursprung. Hoppla! tänkte jag. Det är förvisso fiktion men en dylik plot i en svensk deckare hade givetvist renderat ett upprört krig från allehanda kultursidor ( nu vet vi iofs att en dylik plot hade självcensurerat sig i Sverige .

Då visste jag inte att den engelska deckaren hade en brutal, vedervärdig förlaga i engelsk verklighet. Den s k Rotherham och Rochdale-skandalen. Där pakistanska ligor krossade utsatta tonårstjejer och deras familjer (ofta fattiga och utan röst ).

Det märkliga var att även i UK anade många vad som försiggick med vågade inte beröra problemen pga rädslan att bli kallad rasist. Och polis/politiker vågade inte stöta sig med stora potentiella väljargrupper (pakistanska muslimer).

För övrigt är Ygemans utspel om att deportera 80000 asylanter en utopi. När polisen retirerar - 10 beväpnade konstaplar - inför en skränande mobb på ett alylboende kan ni föreställa er de gigantiska problem ett dylikt projekt medför. Några intressanta länkar för den hågade.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/12087780/Cologne-assault-Cultural-difference-is-no-excuse-for-rape.html
http://cornucopia.cornubot.se/2016/01/fullstandigt-orimligt-rent-trams-att.html

utlandssvensk sa...

@ Dr Mabuse,

"Det är förvisso fiktion men en dylik plot i en svensk deckare hade givetvist renderat ett upprört krig från allehanda kultursidor ( nu vet vi iofs att en dylik plot hade självcensurerat sig i Sverige ."

Det där är en helt korrekt observation. Nu har vi inte haft svensk TV på 10 år (mycket bra för hälsan!) men ibland laddar vi ner serier och det är helt overkligt vilka märkliga historier de snickrar ihop. Nyligen såg jag serien om hubotar. Välgjord och en kul vinkel. Men man var tvungen att lägga in en övertydlig och direkt löjlig organisation baserad på deras bild av SD som bad guys. Plågsamt att skåda!

"Det märkliga var att även i UK anade många vad som försiggick med vågade inte beröra problemen pga rädslan att bli kallad rasist."

Jag har bott 5 år i UK och följer pressen där. Utan tvekan finns det viss skräck för rasiststämpel där också, men den är mycket mindre än i Sverige. Om Sverige är 10 skulle jag säga att UK är 4 och Schweiz 2. Det innebär också att jag är helt övertygad om att det som skedde i Rotherham förmodligen har pågått länge och i stor skala i Sverige, men ännu inte kommit fram.

"För övrigt är Ygemans utspel om att deportera 80000 asylanter en utopi"

Min uppfattning är att det är helt möjlig och även ganska lätt, givet att man är villig att betala. Men det lär kräva meningsfulla belopp. En halv miljon per asylant borde funka. Visst, det är mycket pengar men likväl en extrem vinstaffär och, enligt mig, det enda moraliskt rimliga. Om sen sossarna tänker göra detta vet jag inte. Att bara använda tvång lär absolut inte gå, om man inte är villiga att hyra in legosoldater eller liknande och det lär nog inte bli billigare.

Men allt förutsätter självklart att hemländerna är villiga att ta emot dessa passlösa figurer. Här ska det bli väldigt spännande att se vad regeringen kan leverera. Min gissning är att de även här måste betala, kanske lika mycket som till asylanterna. Men det finns ju en rejäl biståndsbudget att ta av!Anonym sa...

Ja, det är ekon från 30-talet vi upplever idag. Med den skillnaden att idag är det huvudsakligen muslimer som begår antisemitiska brott, och vänstern som legitimerar antisemitismen. Den kvinna som idag kallas utrikesminister gör inte saken bättre med sina uttalanden.

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Ifall Sverige börjar betala hundratusentals kronor till migranter som ska skickas tillbaka innebär det ett starkt incitament för dem att ta sig hit. Vi skickar signalen till omvärlden att ifall du tar dig till Sverige, passerar vår gränskontroll, ger vi dig hundratusentals kronor i belöning. Det skulle organiseras massresor till Sverige av flyktingsmugglare, som enda syfte är att migranter ska in i Sverige och sedan hämta ut sin belöning på flera hundratusentals kronor för att sätta sig på ett plan till ursprungslandet.

Magne

Anonym sa...

Jag antar att det är SS-divisionerna Skanderbeg och Handschar du tänker på? De var väldigt flitiga med att terrorisera civilister på Balkan men deserterade nästan mangrant när de ställdes inför beväpnade motståndare.

utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Ifall Sverige börjar betala hundratusentals kronor till migranter som ska skickas tillbaka innebär det ett starkt incitament för dem att ta sig hit."

De har redan tagit sig hit just pga. att de, helt legitimt, förväntar sig hundratusentals kronor, fast i bidrag. Att göra en engångsbetalning istället förändrar ingenting.

Men sen måste man självklart även införa nya regler som gör att Sverige inte längre är attraktivt. Det renaste och enklaste vore väl att säga upp flyktingkonventionen helt, alternativt det tilläggsprotokoll som 1967 utsträckte den till 3je världen. Sen kan man inte få asyl i Sverige. Punkt! Kommer folk utan giltiga dokument avvisas de vid gränsen.

Det är bara en fråga om kort tid innan andra västländer börjar säga upp konventionen och ingen skulle säga ett pip om Sverige går först. Det finns ingen internationell skyldighet som dikterar att länder måste begå självmord.

Men det är helt enkelt inte realistiskt att vi kan bli av med de som redan är i landet utan att betala. Att ägna sig åt önsketänkande och fantasier har ju inte funkat så jättebra, så vi kanske ska sluta med det och istället betala för våra misstag.

utlandssvensk sa...


"Jag antar att det är SS-divisionerna Skanderbeg och Handschar du tänker på? De var väldigt flitiga med att terrorisera civilister på Balkan men deserterade nästan mangrant när de ställdes inför beväpnade motståndare."

Jo, jag tänkte på dem! Men jag påstod ingenting om deras stridsförmåga och den hade inget att göra med min argumentation.

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Frågan är ju hur man ska bli av med människor som uppehåller sig illegalt i landet. Dessa människor kan ju dessutom ställa till med våldsdåd i större skala om de klumpar ihop sig i små grupperingar. Erbjuder vi hundratusentals kronor i ersättning till den som ska tillbaks till ursprungslandet är det ett incitament för fler att söka den ersättningen.

Kommer det 100 000 2016 och 50 000 av dem ska tillbaks, ska vi betala dem hundratusentals kronor för att de frivilligt ska tillbaks? Det är ju som att säga: kom hit till Sverige så får ni en ersättning på några hundratusen kronor för besväret.

Magne

utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Kommer det 100 000 2016 och 50 000 av dem ska tillbaks, ska vi betala dem hundratusentals kronor för att de frivilligt ska tillbaks?"

Du missförstår mig! Min uppfattning är att man absolut måste stänga vägen in helt i samband med att man börjar betala bidrag för återflyttning. Detta är INTE omöjligt eller svårt om viljan finns. Man kan då även helt stänga migrationsverket och alla förläggningar, etc, etc och redan där täcker man snabbt kostnaden för rejäla återvandringsbidrag nu.

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Men den ställning som innebär att helt stänga gränsen för ekonomiska migranter och flyktingar är knappast något Socialdemokraterna funderar över. Socialdemokraternas mål är 1000-2000 per vecka, vilket är c:a 75 000 per år. Enligt Socialdemokraterna ska nu 80 000 utvisningar ske med kompensation eller tvång. De som ska ut är, vad jag uppfattar, människor som inte har asylskäl. Jag kan inte se att Sverige har en skyldighet att ge en kompensation på hundratusentals kronor till människor som inte lovats någonting, som däremot syrier och eritreaner har (permanent PUT).

80 000 kr * 500 000 kr = 40 000 000 000 kr (40 miljarder kronor) ska gå till människor vi inte har lovat någonting? De har tagit sig hit på vinst eller förlust. Det är som sagt inte syrierna, eritreanerna eller afghanska barn som ska tillbaks. (Säkert återvändande av barn måste uppfyllas, vilket de afghanska barnen inte kan säkerställas. De afghanska barnen har ju skickats till Sverige av sina släktingar för att hämta familjen.) Det var annat om det handlade om syrierna eller eritreanerna. I stället är det människor från Balkan, Marocko, övriga Afrika, vuxna från Afghanistan, Pakistan och Irak som ska tillbaks. Och dem vill du ge en stor kompensation till för att få hem dem? Jag kan förstå att man vill skicka tillbaks dem, men en tvångsinternering i ett flygplan till berört land borde vara mer lämpligt för dem. Den svåra frågan, som jag ser det, är ifall landet de utvandrade från tar emot dem.

Och ska man hitta de som gömmer sig i landet illegalt ska man studera svartmarknaden för illegala invandrare. Dessutom stannar många kvar i Sverige eftersom de efter 2-3 kan söka om asyl på nytt, och i många fall blir de beviljade PUT. Den möjligheten kan man också stänga. Att luska ut var de illegala invandrarna befinner sig finns många möjligheter till, och regeringen diskuterar redan hur svartmarknaden ska lösas och det förs samtal om ändrade regler för nyansökningar om PUT (längre tidsperiod för nyansökning).

Magne

PS

Jag delar din syn på att gränsen ska stängas för ekonomiska migranter och flyktingar och omprövning av rådande konventioner. Då kan även någon form av betalningsmedel diskuteras, men inte till grupper som enbart tagit sig till Sverige utan att ha lovats någonting.

Larsa sa...

Finns det något historiskt exempel på lyckade massrepatrieringar med hjälp av sådana utbetalningar som Utlandssvensk föreslår? Det finns i alla fall exempel på lyckade tvångsdeporteringar av hela folkgrupper.

utlandssvensk sa...

@ Magne,

Det finns två frågor här:

1. Vad är moraliskt rimligt?

Här kan man visst hävda att vi har "lovat" mer till vissa grupper än andra. Men som jag ser det är huvudsaken att vi har vrålat ut över hela planeten att hit kan folk komma utan pass och om de kan ljuga ihop att de kommer från ett av länderna som vi anser vara extra utsatta får de PUT. Vi har de facto inte en aning om vilka de som är här är eller var de kommer ifrån och det enda vi kan vara säkra på är att de flesta ljuger. Att då gå in på resonemang om att vi har lovat mer eller mindre till vissa grupper framstår som meningslöst. Men det ÄR vi som har lockat hit dem.

2. Vad är praktiskt möjligt?

Verkligheten är tyvärr att vi i princip saknar fungerande tvångsmedel. Det finns totalt 20.000 poliser, varav cirka hälften har yttre tjänst. Dessa 10.000 är inte direkt de tuffaste poliserna på planeten, utan snarare motsatsen. De 80.000 som ska deporteras är samtidigt sannolikt till stor del desperata unga män från våldsamma kulturer. Många av dem har säkert belånat sig för att finansiera resan till Sverige och i deras hemländer sker knappast inkasso med brev. Mer troligt är att de eller deras familj mördas.

40 miljarder är kanonbilligt jämfört med den troliga skadan av att försöka med tvångsavvisningar utan ersättning. Se vilken skada tusen gatubarn från Marocko orsakar. Hur tror du att det skulle se ut med tiotusentals desperata unga män från diverse krigszoner?

Eller så får vi ta in 10-20 tusen legosoldater som har vanan inne att hantera denna typ av problem. Även det lär kosta många miljarder men kommer dessutom kräva att de ges rätt att använda det våld som krävs, vilket lär bli spektakulärt otrevligt.

"Men den ställning som innebär att helt stänga gränsen för ekonomiska migranter och flyktingar är knappast något Socialdemokraterna funderar över. Socialdemokraternas mål är 1000-2000 per vecka, vilket är c:a 75 000 per år."

Om så är fallet är det självklart meningslöst och sannolikt kontraproduktivt att betala ut ersättningar för återflyttning. Då kommer de 75.000 snart att bli 250.000, lockade av möjligheten till återvandringsbidrag.

Men jag vidhåller att vi inte kommer att kunna uppnå något meningsfullt antal återflyttningar utan stora kontanta betalningar. Vi pratar då kanske 5.000-10.000 om året, vilket är helt betydelselöst. Då är det billigare att bara strunta i hela asylprövningen och ge alla PUT.utlandssvensk sa...

@ Larsa,

"Finns det något historiskt exempel på lyckade massrepatrieringar med hjälp av sådana utbetalningar som Utlandssvensk föreslår?"

Det finns många fall i historien där militärt svaga stater har betalat invaderande grupper för att åka tillbaka hem.

Anonym sa...

Nu när stassministern stått i riksdagen och avslöjat att SD inte bara är fascister utan höger också börjar Aftonbladet lajka Ygemans avvisningar.
Hänger MP på och lajkar?


http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ingvarpersson/article22166346.ab

Anonym sa...

Utlandssvensk:

40 miljarder är inte en obetydlig summa för Sverige (och ja, jag vet, att integration och migration årligen kostar stora summor). Och 80 000 personer som ska utvisas är inte en mirakelkur för Sverige. Osäkerheten för svenskar kvarstår. Alla granatsprängningar mot svenskar och den förändrade miljön kvarstår.

Ska Sverige försöka med något så är det nog legosoldaterna som är mest lämpligt för att utvisa de illegala invandrarna.

Magne

utlandssvensk sa...

@ Magne,

"80 000 personer som ska utvisas är inte en mirakelkur för Sverige. Osäkerheten för svenskar kvarstår."

Visst, men det skulle vara det första meningsfulla steget i rätt riktning på mycket länge. Och om man klarade av det skulle vägen vara öppen för att repatriera många fler, vilket faktiskt skulle kunna rädda landet.

"Ska Sverige försöka med något så är det nog legosoldaterna som är mest lämpligt för att utvisa de illegala invandrarna."

Kanske det, men tror du ärligt att det är politiskt möjligt? 40 miljarder är däremot inga problem alls. Även 400 miljarder skulle vara ganska problemfritt nu, när vi fortfarande är kreditvärdiga och har nollräntor. Om 10 år kan det dock vara helt omöjligt. Kronan kan då vara närmast värdelös och att låna i hårdvaluta kan vara hopplöst. Så är det för de flesta MENA länder.....

utlandssvensk sa...

@ Magne,

Som jag ser det är pengar nu närmast betydelselösa. Även 1000 miljarder är bara en fjärdedel av BNP under ett år. En fis i rymden om man räddar landet. Allting annat är det dock brist på och lär ta tid att skaffa fram och det gäller även legosoldater. Att bygga en tillräcklig inhemsk polisstyrka ska vi inte tala om. 5 år lär inte räcka.

En relevant jämförelse kan vara vad tyskarna var villiga att betala för sin återförening. Extrema summor, men likväl väldigt billigt jämfört med deras tidigare metoder för att återfå förlorat territorium....

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Jag tror svenska folket ställer sig bakom regeringens utvisningsbeslut av 80 000. Ifall det sker med tvång av legosoldater, militären eller dylikt tror jag också folket ställer sig bakom. De flesta svenskar förstår situationens allvar. Det kan tyckas märkligt, men sommarens invasion av migranter har verkligen gjort svenskar uppmärksamma på att staten börjar bli instabil. Du märker det på gatan eftersom eritreaner, syrier och afghaner verkligen har exploderat i antal. Du kan sitta på ett tåg i Stockholm och ha flera illegala invandrare, eller vad som helst, som verkligen struntar i regler och ordning. Inte höra svenska språket utan arabiskan, polskan, litauiskan och något afrikanskt språk, eller andra språk, på flera stationer i tåg och tunnelbana. Och att helt plötsligt konfronteras med gatubarn från Rumänien som stoppar folk för pengar eller andra invandrare som inte förstår språket och koder utan kan göra sådant som uppfattas märkligt och hotfullt. Det är verkligen så att hela svenska folket drabbas av mångkulturens baksidor på ett eller annat sätt i dessa dagar i Sverige.

400 miljarder är faktiskt en väldigt stor summa för Sverige. Det skulle innebära en ökning av statsskulden med c:a 28 %. En ökning som inte direkt kan kopplas till investeringar i infrastruktur, välfärd, sjukvård etc, utan i stället kopplas till att undandra Sverige belastningar framöver. Det kan nog leda till att Sverige får en skuldbörda som vi inte kan hantera, och särskilt med tanke på att investeringar uteblir för att helt koncentrera resurser och belåning åt utvisningsärenden.

Magne

utlandssvensk sa...


"400 miljarder är faktiskt en väldigt stor summa för Sverige. Det skulle innebära en ökning av statsskulden med c:a 28 %. "

Även om vi spenderade 1000 miljarder skulle statsskulden vara endast cirka 60% av BNP, vilket är helt hanterbart för ett fungerande västland. Det vore klart under Tyskland och ungefär samma som Finland.

Vidare skulle utgifterna minska dramatiskt. För 1000 miljarder kunde vi nog bli av med upp mot en miljon personer och utan tvekan skulle vi då spara minst 100 miljarder om året, troligen betydligt mer. En fantastisk affär! Dessutom skulle livskvalitén bli enormt mycket bättre. Skolorna, sjukvården, polisen, etc, etc skulle börja fungera igen. Skatterna skulle kunna sänkas!