lördag 17 maj 2014

Samtidigt i Iran


Sverige är ett av världens mest jämställda länder. Vi har en av världens mest feminiserade manliga befolkningar. Kvinnor har en dokumenterad fördel i rättssalen, både när det gäller påföljder och i vårdnadstvister. Det är kort sagt ett bra land att vara kvinna i.

Men det räcker inte. Feministerna mobiliserar mot ett samhälle de uppfattar som kvinnofientligt och diskriminerande. De är arga. Det tycks inte finnas några gränser för vilka orättvisor som drabbar kvinnor.

För att få lite perspektiv på saker och ting kan vi titta på Iran, ett av världens mest slutna länder med kvinnoförtryck inskrivet i lagen. Där protesterar nu kvinnor mot huvuddukstvånget genom att ta sig av sina huvuddukar och lägga upp bilder på Facebook (som såklart är blockerat).

Det är en liten enkel protest för individuell frihet och för rättigheten att slippa skyla delar av sin kropp av religiösa skäl. De kallar det "frihet i smyg".

Vi hör aldrig svenska feminister stå upp för dessa kvinnors rättigheter. I stället riktar de vreden mot de tuktade svenska männen, i ett av världens mest jämställda länder.

Get your priorities straight. 


17 kommentarer:

Anonym sa...

Feministiska frikyrkopuritaner har samma syn på sex som muslimska fundamentalister.

Har inte Gudrun Schyman rentav uttalat sig positivt till burka, åtminstone för attraktiva kvinnor?

Anonym sa...

Hans: hört talas om "hets mot folkgrupp"? Det står att det är förbjudet Enligt 16 kap 8 § brottsbalken: hota eller uttrycka missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

Svenskar är ingen folkgrupp, därmed kan feministerna uttrycka sig hur de vill.

Om feministerna påtalar könsstympningar i Afrika som görs på kvinnor för religiösa skäl och andra fall för att bli rena, är detta att betrakta som hets mot folkgrupp eftersom dessa etniciteter tillhör en minoritetsgrupp i Sverige.

Och tror du verkligen att man kan kritisera något mellanöstern-förtryck? Det är "hets mot folkgrupp"!

Du kan bli näste man för rakning, Hans, om du så lite som insinuerar att slöjan är kvinnoförtryckande. Nu senast har vi Sverigedemokraten Michael Hess dömts för "hets mot folkgrupp", som sa att det är "djupt inrotat i Islams kultur att våldta och misshandla sådana kvinnor som inte rättar sig efter Islams lära".

Det är en sådan ironi att jag enbart kan kalla detta land för Toklandet!


http://sv.wikipedia.org/wiki/Hets_mot_folkgrupp

http://unicef.se/fakta/kvinnlig-konsstympning

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvinnlig_k%C3%B6nsstympning

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sd-politiker-domd-for-hets-mot-folkgrupp/

// Magne

Hans Li Engnell sa...

Man behöver inte uttrycka missaktning mot muslimer när man kritiserar den iranska statens förtryck mot (främst) kvinnor.

Däremot finns det en märklig klyvning inom den feministiska vänstern. Av någon anledning blir rädslan just för R-ordet så stor att de hellre visar stöd för rätten att bära slöja än rätten att ta av den.

Anonym sa...

@ Magne

Om du verkligen anser Sverige är ett tokland, varför förespråkar du då hela tiden nationaletatism?

http://www.mises.se/2014/05/15/secession-ligger-tiden/

Secession ner till siste man!

Anonym sa...

Jag förstår att du kritiserar den iranska statens förtryck. Men den iranska staten är en islamisk republik, så indirekt kritiserar du islam.

Sd-politikern försökte också värja sig när han påstod "att det skulle ha varit en kritik mot en ideologi och inte mot en folkgrupp."

Vad blev svaret till Michael Hess från Tingsrätten? Jo, svaret blev (http://www.dn.se/nyheter/sverige/sd-politiker-domd-for-hets-mot-folkgrupp/):

"Tingsrätten konstaterar dock att SD-politikerns uttalande har varit kränkande och nedsättande för gruppen muslimer i Sverige och att det ingalunda bidragit till en konstruktiv debatt.

Hess ska betala sammanlagt 32.000 kronor i dagsböter."

Det är inte för mig du behöver rättfärdiga dina uttalanden. Jag förstår att du kritiserar irans stat och indirekt islam. Frågan är hur Tingsrätten bedömer ärendet. Bidrar du till en konstruktiv debatt? Anser Tingsrätten att du gör det?

// Magne

Anonym sa...

@ Hans

Vad menar du med den feministiska vänstern?

Kan inte deras insisterande på rätten att bära slöja snarare än rätten att ta av den, bero på att deras syn är ultrakonservativ?

http://kshatriya-anglobitch.blogspot.se/2014/01/the-god-squads-christian-morals-and.html

Anonym sa...

@ 17 maj 2014 11:40

Varför jag förespråkar nationaletatism? Vill du verkligen ha mitt svar? Varför tror du jag förespråkar nationaletatism?

// Magne

Micke sa...

Nazister ser på kvinnor som kossor som ska föda herrerasen så skillnaden mellan svenska högerextremister och islamska fundamentalieter är obefintlig.

Anonym sa...

@ Micke

Kopplar du Irans islamiska republik och NSDAP som snarlika?

// Magne

Amnexis sa...

Magne:

Dessutom så har Hess stöd av Koranen i det han säger. En hustru har inte rätt att neka sin man sex, även om hon inte vill. Att tvinga till sig sex oavsett relation skulle jag säga är våldtäkt. (Bibeln säger samma sak, (Cor 7:3-4) med det stora undantaget att det där står att mannen och hustrun har rätt till giftermålets frukt, så att säga.)

Det måste få finnas utrymme att kritisera tveksamma religiösa yttringar och andra kulturella avvikelser som innebär handlingar som är kriminaliserade i Sverige.

Anonym sa...

Amnexis:

Jag har själv läst stycken ur Koranen och Bibeln och det finns i båda böckerna obscena element. Poängen är dock att "hets mot folkgrupp" ska inte var lagstadgad. Hur löjligt är det inte? T.ex. Dan Park gick under en zigenardemonstration fram med en skylt där det stod "Zigenarbrott är något gott", som bidrog till att han dömdes för "hets mot folkgrupp". Här redogör Park själv för sin aktion (http://www.sydsvenskan.se/malmo/dan-park-doms-till-fangelse-/):

"Det ena kallar Park själv ett performance. Han dök upp vid en demonstration utanför polishuset mot det så kallade rom-registret och påstod på en skylt att "Zigenarbrott är något gott". I rättegången förklarade han det med att han ville göra narr av demonstranterna eftersom han tyckte att reaktionerna mot rom-registret var överdrivna."

Dessutom innefattar lagen "hets mot folkgrupp": anspelning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning; vilket nästintill allting som sägs/skrivs kan tolkas som. Vem avgör vad som är hets mot folkgrupp och hur kan hets mot svenskar inte innefattas?

Vidare förklaras (JK):

"syftet vid tillkomsten av straffstadgandet om hets mot folkgrupp var att tillförsäkra minoritetsgrupper av skilda sammansättningar och bekännare av olika trosuppfattningar ett rättsskydd. Det fallet att någon uttrycker kritik mot svenskar torde inte ha varit avsett att träffas av straffstadgandet"

Men vad bra. Om någon kallar en svensk för svenneh*ra, eller att en svensk kvinna är en slampa ska detta inte räknas till "hets mot folkgrupp"?

Lagen är fånig och i fall där extrema skeenden förekommer såsom avbildningar med extremt kränkande ord/bilder är det väl bara att riva ned affischerna och leva vidare? Är det svårare än så? Jag klarar av det utmärkt. Varför kan inte flumfeminister/-politiker/-lagstiftare göra det?

// Magne

Micke sa...

Kopplar du Irans islamiska republik och NSDAP som snarlika?

// Magne
-----------------------
Ja tillsammans med dig och alla andra nazister i Sverige.

Anonym sa...

@ Micke

OK. Jag rekommenderar att du sätter dig in i begreppet: nazism. Sedan återkommer du förhoppningsvis med en ny insikt i livet.

Allt gott,

Magne

Brooke sa...

Att kritisera svenska feminister för att de inte gör någonting mot kvinnoförtrycket i Iran är poänglöst. Detta eftersom Svenska feminister har noll inflytande i Iransk politik och lagstiftning.

Jag håller med om att mycket av det som svenska feminister sysslar med är skitfrågor (förbuda porren? kvotering? huh?) men samtidigt så finns det mycket vettig kritik mot diskriminering och liknande och för att angripa detta så måste man jobba det går att åstadkomma något.

Det är mer strategiskt att fokusera där man faktiskt kan göra skillnad. I sverige fokuserar vi på sverige, inte på iran.

Anonym sa...

Micke återkomma med ny insikt! ROTFL

Amnexis sa...

Brooke:

I Sverige fokuserar feminazisterna på att ta PÅ sig slöjorna istället för att ställa sig på de som vill ta av slöjans sida, så tar Gudrun med anhang på sig den istället...

http://janmilld.files.wordpress.com/2013/09/hijabtrio.jpg?w=300&h=115

Iransk utveckling kontra svensk skymning.

Anonym sa...

Svenska feminister är ju rena rama rasidelogerna. De ältar jämt och ständigt om att någon överklasskärring på Östermalm tjänar 500 kr mindre än någon gubbe i samma trapphus men "glömmer" alla kvinnor och inte minst unga flickor som lever under den sk hedern både här och internationellt. När FP och SD påtalar detta är de nazzesvin enligt Schyman och co.

Mvh Janne Saxman