onsdag 21 maj 2014

Fåntratt!


Socialdemokraternas Veronica Palm vill förbjuda sexistisk reklam. Hon tycker inte att branschen har tagit sitt ansvar - tvärtom har vi "översköljts" av sexistisk och stereotyp reklam.

Veronica Palm menar att unga kvinnor mår dåligt av underklädesreklam som visar smala kvinnor. Lyckligtvis finns en universallösning att ta till vid sådana här tillfällen. Lagstiftning!

Vi får se till att hitta en lösning där vi inte tullar på tryckfrihet eller yttrandefrihet men där vi skyddar unga kvinnor från den ohälsa reklamen innebär. [...] När man säljer trosor behöver man visa rumpor, men inte när man säljer motorcyklar och bilar.

Bara att viss reklam anses innebära "ohälsa" bland unga tyder på en rätt obehaglig syn på yttrande- och tryckfrihet. Dels gör Palm unga kvinnor till offer, dels vill hon göra tydliga inskränkningar i yttrande- och tryckfriheten.

Det är också värt att notera att Palm i egenskap av politiker uppenbarligen anser sig kvalificerad att avgöra hur enskilda branscher bäst kan sälja sina produkter. Kanske borde Veronica Palm sadla om till konsult i stället.

Att hålla henne borta från den lagstiftande församlingen vore i alla fall önskvärt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är som med H&Ms underklädesreklam, vilken i Västvärlden endast väckt hallå och utsatts för vandalism i Sverige.

Varför sticker Sverige jämt ut i Europa i dessa sammanhang?

Övriga regioner hade varit mycket lyckligare utan den uppsvenska frikyrkopuritanismen.

http://www.maltelewan.com/blog/uploaded_images/svensk-kyrkogeografi2-777102.jpg

Amnexis sa...

Jag ser framför mig liberala puritaner som dyrkar den s.k. fria rörligheten som om det vore Jesu återkomst i Knutby.

Både frikyrko- och liberala puritaner borde komma ut i verkligheten för en grundlig reality check.

Du och din mindset är själv delaktig i hojtandet om nazistrasister, det är dina hojtar-kompisar som vandaliserar reklamen, både för partier och H&M.. med andra ord dina meningsfränder (angående eu-tiggares fri-rörlelse) i skymningslandet mellan vänstern, miljöpartiet och centern.

Puritaner som puritaner - samma extremism, olika namn bara...

Anonym sa...

Hur Veronica Palm klär i baddräkt eller underkläder förklarar hennes åsikter.
Surt sa räven.

Anonym sa...

Larvigt. Vi blir överrösta med lättklädda män i vardagen. Vem har inte tänkt på hur kalsongreklamerna med Fredrik Ljungberg hetsar unga män att träna sig till ett sex-pack (http://guyshotguys.blogspot.se/2009/04/fredrik-ljungberg.html)?

Som vanligt diskuterar kvinnor ensidigt och partiskt. Har de över huvud funderat på jämställdhet på arbetsplatser där kvinnor dominerar såsom dagisfröknar, sjuksyrror m.m.?

Magne finner sig inte i den feministiska ensidigheten och önskar bättre jämställdhet, och då också för Män!