fredag 23 maj 2014

Rösta på Piratpartiet!På söndag kan det vara verklighet: Piratpartiet ute ur Europaparlamentet, Feministiskt initiativ inne. Vi riskerar att förlora fokus på integritetsfrågorna.

Valrörelsen går nu in i slutskedet. I kväll sänds slutdebatten i SVT. Mycket står på spel. Utan pirater i EU-parlamentet riskerar integritetsfrågorna att åter hamna i total medieskugga. De etablerade partierna bryr sig inte. Egentligen. Det vet vi. Piratpartiet är det enda parti som har dessa frågor i fokus.

Jag har inte propagerat för ett politiskt parti de senaste tio åren. Men den här gången känns det faktiskt viktigt. På riktigt.

Rösta på Piratpartiet på söndag!

6 kommentarer:

Anonym sa...

http://i10.photobucket.com/albums/a144/OnenessSaint/prayer.jpg

Att feminazisterna tar sig in bekymrar dig, men att sverigenazisterna gör detsamma har du inga problem med?

Hans Li Engnell sa...

Jodå. Men medan det för SD inte lär ha någon större betydelse för riksdagsvalet hur de klarar sig i EU-valet, kan en framgång för Fi ge en skjuts även i riksdagsvalet och i värsta fall resultera i att de tar sig in. Och det vore oerhört illa.

Anonym sa...

@ Hans

???

För att vara anti-EU, borde du inte vara lika orolig för vad de kan ställa till med i Bryssel som i Stockholm?

http://www.maltelewan.com/blog/2009/04/sd-varnar-for-skanskt-kontor-i-bryssel.html

Hans Li Engnell sa...

SD har två nollor som toppkandidater, så nej, jag är inte ett dugg orolig.

Christoffer sa...

Hans, du målar upp en lite för svart bild. Allt tyder på att tyska piratenpartei tar åtminstone ett par mandat. 5-procentspärren har plockats bort för EU-valet.

Engströms insats i debatten igår var väldigt stark. Jag har hört beröm från de mest oväntade håll. T.om. Göran Greider twittrade gillande om piratfrågorna! Men räcker inte detta och PP faller ur, då får tyskarna ta vid där svenskarna slutade. Kanske kan Engström i värsta fall agera assistent och se till att dom så fort som möjligt kommer in i hur spelet fungerar i EU-parlamentet?

Hans Li Engnell sa...

Ja, om det kommer in tyska och kanske tjeckiska pirater vore det oerhört bra. Men jag vill såklart även se att svenska Piratpartiet behåller åtminstone ett mandat. Opinionsmätningar inför EU-val har slagit fel förr, så vi sa absolut inte ge slaget förlorat.

Problemet med gårdagens debatt är att den förmodligen inte sågs av särskilt många.