torsdag 15 maj 2014

Massövervakningsregeringen

Stockholm Internet Forum arrangeras av regeringen och .SE-stiftelsen. Enligt tyska nätmedia föreslog stiftelsen bland andra Edward Snowden, Glenn Greenwald, nätaktivisten Jacob Appelbaum och The Guardians chefredaktör Alan Rusbridger som talare. Ingen av dessa finns dock kvar på listan över talare, efter att den passerat svenska Utrikesdepartementet. Som förklaring säger UD att man strävar efter en balans mellan olika bakgrunder, kulturer och åsikter.
Den svenska regeringen har gång efter annan visat att den försvarar och bejakar massövervakning. Att den prioriterar goda relationer med den amerikanska administrationen framför mänskliga rättigheter.

Det är därför inte så förvånande att den sätter P för att de viktigaste personerna på den goda sidan i övervakningsdebatten kommer till Stockholm Internet Forum. Briljanta personer som Snowden, Greenwald och Rusbridger är inte önskvärda av svenska UD.

För Snowdens egen skull tänker jag att det förmodligen är lika bra. Carl Bildt hade ringt sina amerikanska bröder direkt.

via HAXCicero och Piratpartiet

1 kommentar:

Anonym sa...

Men varför tassar du runt detta ämne som katten kring het gröt, när Sverige numera har regionala parlament som utser sina egna representanter i Bryssel?

http://en.wikipedia.org/wiki/Region_(Europe)

Varför förordar du inte det klassiskt liberala vapnet mot centralister, nämligen nullifiering/interposition, mot massövervakningsregeringen?