onsdag 21 maj 2014

Fatta noll


Centerns Annie Lööf och Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt har båda gjort det - en gnuggtatuering till stöd för rörelsen Fatta (ej att blandas ihop med Fatah) som arbetar för en samtyckeslagstiftning i Sverige.

Fatta-kampanjen har tidigare klätts av föredömligt av Per Hagwall, så det behöver inte göras igen. I korthet kan sägas att rörelsen genom feltolkad statistik försöker blåsa upp skillnaden mellan antalet anmälda våldtäkter och fällande domar i syfte att måla en bild av en rättslöshet för svenska kvinnor. Utifrån denna ställs sedan krav på en skärpt sexualbrottslagstiftning, ett så kallat samtyckesrekvisit.

Att Sjöstedt, Jason Diakité och Babben Larsson gör sig till åtlöje i detta spektakel må vara hänt. Men att partiledaren för Centerpartiet, som faktiskt visat en del liberala tendenser emellanåt, gör detsamma är beklämmande.

Enligt Lööf sköts kampanjen av engagerade personer som "vågar tänka nytt". Ja, åtminstone när det gäller hur statistik ska tolkas.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Offrets och förövarens grupptillhörigheter är intressantare än själva våldet i sig.

Var känner vi igen det i från?

http://sv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rasskändning

Och folk undrar varför främlingsfientligheten och intoleransen i Sverige är starkare än på länge. * dunkar huvudet i väggen *

Anonym sa...

Ja det är ett problem med Centern och Annie Lööf. Å andra sidan vill ju sex av åtta riksdagspartier ha den lagen och två som tvekar. Så jag tycker inte bara man kan belasta dom för det.

// Arg liberal EU kritiker

Anonym sa...

Bra att du klargjorde, Hans. Jag trodde faktiskt ett ögonblick att det stod Fatah vilket skulle ha varit förvånande när det gäller Sjöstedt som ju är Hamassupporter men mindre förvånandenär det gäller Lööf som ju hoppar på alla vänsterpopulistiska tåg,

Micke sa...

"Offrets och förövarens grupptillhörigheter är intressantare än själva våldet i sig.
Var känner vi igen det i från?"


Från grinande nazister som tänker si att det är en bra ide att grina sig fram till makten.

Det finns inga större offer än dessa jävla käringar.