lördag 3 maj 2014

Demonstrationsrätten är absolut


När Svenskarnas parti fick demonstrationstillstånd på första maj i Jönköping blev många upprörda. Jag förstår att personer som skulle få se nazisterna utanför sitt köksfönster inte var ett dugg förtjusta över detta.

Men demonstrationsrätten måste gälla alla, annars är den inte värd någonting. Det vi kan välja är hur vi bemöter och reagerar på en nazistisk demonstration. Vänstern ordinerar alltid samma medicin mot nazistsjukan: motdemonstration. Sitt i vägen. Väsnas. Förstör. Ställ till med bråk. Och, i vissa fall, försök att ha ihjäl dem. Detta är själva antitesen till demokrati.

Demokratins styrka, dess överlägsenhet, är att grundläggande rättigheter gäller alla. Även de med åsikter du avskyr. Då kan man inte hävda att vissa inte får demonstrera, att vissa åsikter inte får uttryckas. Redan där slirar vi på vad demokrati är.

Om vårt samhälle inte klarar av att några hundra nazister trampar runt i Jönköping, är läget verkligen allvarligt. Jag tror att det finns en vilja från många håll att uppförstora det nazistiska hotet. Vissa organisationer lever rent krasst på detta upplevda hot. Andra behöver hotbilden för att rättfärdiga sitt våldsamma beteende och revolutionsromantiska politik.

Om nazistmarschen hade kunnat hållas utan att någon störde den rent fysiskt skulle vi sluppit bråk, sparat på polisens resurser och samtidigt visat nazisterna att demokratin är överlägsen deras ruttna ideologi och att ingen bryr sig om dem.

Men extremvänstern vill alltid annorlunda. I både handling och åsikter har den avsevärt gemensamt med den nationalsocialism den säger sig vilja bekämpa. De både behöver och förtjänar varandras sällskap. Men håll övriga samhället utanför denna kamp, tack.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar närmast som högersocialisterna och stenkastarvänstern lever i symbios. De behöver varandra.

SD är inte heller sena att provocera fram sådana reaktioner.

För att bara ett tiotal sverigedemokrater skall demonstrera mitt i stans själva centrum framför invandrarbutiker och -restauranger, hamnar hela stan i belägringstillstånd. All trafik stängs av. I princip hela samhället upphör fungera i flera timmar.

Precis som SD vill ha det.

Vi andra såg nog hellre att de höll sin demonstration på en potatisåker utanför stan.

Amnexis sa...

anonym 12:37:

Självklart vill inte SD ha vänsterpacket vid sina möten. Du vet att en hel del debatter där SD/SDU skulle vart med ställdes in helt pga den antidemokratiska stenkastarvänstern. Vanliga människor behöver bara höra att nån annan normal människa tänker samma saker, så är förtrollningen massmedia lagt på dem bruten.

Det är förmodligen därför det utspelas en sådan högljudd och fruktansvärt illa spelad teater kring SDs besök och framträdanden i det offentliga. SD skulle nog hellre vilja nå ut med sitt politiska budskap istället för ständiga artiklar om bråk och intervjuer med de som kommit för att störa.


Och SvP, de är väl just nu de nyttigaste idioterna i Sverige...

Anonym sa...

Helt rätt!

Vänsterpacket är det största hotet mot oss alla. Tur att polis och åklagare äntligen börjat sätta hårt emot de.

Samma sak som i Kärrtorp i höstas. Bakgrund: Efter en tids oroligheter och våld i området bestämmer sig en gruppp att anordna en manifestation mot fascism, diskriminering och intolerans. Svenska motståndsrörelsen pekas ut som huvudskurk. Detta gillar inte SMR och kommer för att göra en mot demo. Allt gott där inte sant? Självklart får man kritisera SMR och de måste få försvara sig på moralisk och laglig basis. Här kunde det ha slutat, utan vandalism och blodspillan om det nu inte vore för lokala förortsgangsters, AFA:iter och RF. Samma sak i Salem varje år. Polisen borde kunna förbjuda motdemonstranter om de befarar att dessa är där av andra syften än att just säga sin mening.

Allt gott!

Mvh Janne Saxman

Anonym sa...

"Vi andra.."