fredag 16 maj 2014

Novus: Piratpartiet nära mandat i EP


Det gick lång tid innan opinionsmätningarna inför Europaparlamentsvalet började ramla in. Nu har vi dock fått några att grubbla över.

Piratpartiet har fått allt från 1,3 till över 3 procent i de mätningar som presenterats på sistone. Enligt den senaste Novusmätningen, som presenteras i dag, får PP 3,9 procent och är alltså väldigt nära ett mandat.

Än är ingenting klart. Det krävs 5 procent för att vara säker, och allra helst skulle jag se att PP får behålla båda sina mandat. Det ser i alla fall inte ut som att Junilistan kannibaliserat på PP alltför mycket.

I övrigt är det uppmuntrande att Fi enligt denna mätning inte är nära ett mandat och att FP ser ut att göra ett betydligt sämre val nu än 2009.

Läs även:
Christian Engström på SVT opinion

5 kommentarer:

Fnordspotter sa...

Stor humor när en liberal konstaterar att det är "uppmuntrande" att FP ser ut att gå tillbaka. :D

Att Folkpartiet gör anspråk på att vara liberalt är fortfarande ett av de största skämten inom svensk politik. Och då skall gudarna veta att konkurrensen ändå är stenhård.

Hans Li Engnell sa...

FP är ju som bekant placeboliberaler. :-)

Anonym sa...

Trist om sverigenazisterna, som övervakar sina egna medlemmars mail i jakt på läckor, och gärna utvidgar denna kontroll och disciplinering till det övriga samhället, tar Piratpartiets plats.

Amnexis sa...

Anonym 12:20:

SD hade aldrig existerat om de andra partierna bedrev en ansvarsfull invandringspolitik.

Så du kan tacka M, FP, C, MP, S och V för SDs existens. Så går det när man skevar ur i en dold agenda som är apart från folkviljan. Betänk också att trots demoniseringen och mobbningen från etablerade gammelmedier så går SD starkt framåt. Undrar hur det sett ut om SD fått räkmackan som FI och MP glider omkring på i etern?

Inte konstigt att de övervakar sina mejladresser då det uppenbarligen funnits infiltratörer i partiet som inte dragit sig för att skada partiet genom att läcka till pressen som som vanligt ljuger, förstorar och överdriver.

Varför petades Carina Hägg från S riksdagslista förresten? Exakt såna typer av grejer som gör att SD finns, hur mycket har vi hört från Hägg och Omar Mustafa-affären sen det hände?

Klaga inte sen när ni tvingas ge bort era kläder till denna brittiska muslim och hans anhang. Detta är alltså i England, snart i Sverige:

http://youtu.be/qJM_fPlWFgI

Är alla nyheter i dagens globaliserade samhälle alltid positiva? Ska man helst inte komma med kritik mot skeva kulturella yttringar?

Anonym sa...

Jaså, det synd om SD som inte får synas i media. Var fan har du varit de senaste åren?

Med järnrörs-Kent i riksdagen, så förstår jag inte varför någon orkar spela med och behandla dem som ett någorlunda vanligt parti.

BSS, förlåtr jag menar SD är en skev politisk yttring och bör därför kritiseras därefter.