lördag 24 maj 2014

Medierna hjälper Fi i EU-valet


Vi lägger slutdebatten till handlingarna. I morgon vet vi hur det gick i EU-valet. Farhågorna är många, men jag ska avstå från att grotta ned mig i dem ännu en gång. Snart vet vi, och då blir det en eftervalsanalys.

I den nya Novusmätningen förstärks de tendenser vi sett tidigare: Miljöpartiet stormar fram och är nu andra största parti, Piratpartiet ligger under spärren och både Sverigedemokraterna och Feministiskt initiativ kommer in.

Det sistnämnda är förstås oroväckande. Min erfarenhet, bekräftad igen när jag pratade med Fi-väljare i går, är att de som röstar på Fi har väldigt dålig koll på vad partiet tycker i många frågor. Att partiet vill genomföra en massiv överflyttning av makt till Bryssel (bland annat ge EU beskattningsrätt) är okänt. Partiets väljare hör Gudrun Schyman prata om "feministisk vår" och om "mer jämställdhet", och låter sig nöjas med det.

Dessutom har Fi under hela året fått väldigt mycket gratisreklam i medierna. De särredovisas i alla opinionsundersökningar, vilket förstås gör att partiet syns mycket bättre än om det klumpats samman i gruppen "övriga". De får en egen spalt när partiernas åsikter i vissa sakfrågor listas av TV och tidningar, trots att de varken sitter i EU-parlamentet eller i riksdagen. Junilistan, som satt i EU-parlamentet 2004-2009, ignoreras.

Alla borde titta på nedanstående debatt mellan Fi:s och SD:s toppkandidater. Detta är alltså det bästa dessa partier har att ställa upp med. Gissningsvis skulle till och med Lars Adaktusson gå vinnande ur den debatten.

Debatt mellan Fi:s Soraya Post och SD:s Kristina Winberg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det bästa FI och SD kunde ställa upp med vore Schyman och Åkesson,det vore en debatt det.Sedan undrar jag över din syn på kunskap hos politiker,alla politiker har sakkuniga experter som ger dem information,SOU är väl inget som politiker själva tar fram.Dessutom hur många med universitets utbildning och erfarenhet av arbete finns det i Riksdagen,och hur blir det i framtiden med skolan på 30 plats i pisa undersökningen?

Hans Li Engnell sa...

Det handlar inte bara om generell kunskapsnivå, vilken förstås potentiellt ökar om man är en beläst person med en universitetsutbildning, utan också om intelligens och kapacitet att få något uträttat.

Christoffer sa...

Anonym: Åkesson och Schyman har debatterat mot varandra, minst en gång och kanske flera. Jag såg det inte själv, men det ska ha varit en bra debatt.

Anonym sa...

För att en debatt mellan dessa lallande fåntrattar skall vara bra, behöver man ta Schyman och Åkesson på lika stort allvar, som de tar sig själv.

Anonym sa...

Kan vi (1) ha en saklig debatt i SVT eller SR? Kan vi (2) undersöka samband genom fakta? Och kan vi (3) inte försöka dölja det som inte känns särskilt bra?

Det jag menar är att SVT och SCB konstant antingen är partiska eller justerar statistik. T.ex. 5:43 (SVT-propaganda: http://www.youtube.com/watch?v=nB9AtQ4VkLQ&feature=kp): "Jimmie Åkesson, eftersom ni vill stoppa våldtäkter och de flesta våldtäkter begås onekligen av svenska män. Hur ska man förhindra dem?" Detta är ren lögn och Åkesson tvingas tillslut ge med sig för att fortsätta intervjun (detta var 2010 då SD hade mindre inflytande). Här kan vi närmare se verkligheten: https://affes.wordpress.com/tag/valdtakt/. 1462 våldtäkter av personer med svensk bakgrund och 5070 våldtäkter med utlänsk bakgrund är onekligen sant. Denna rapport är gjord av BRÅ som målande kan beskrivas som:

"Brå (Brottsförebyggande rådet) har gjort två stora undersökningar angående våldtäkt och invandrare. Den första blev offentlig, men den andra gömdes undan. Myndigheter och politiker vet hur det ligger till. Men allmänheten ska inte få veta."

Man får minst sagt ta det SVT och SR säger med en nypa salt.

PS:

Se gärna 4.30 in i intervjun där Åkesson berättar om Sakine som är dömd till stening för att ha befunnit sig med en man vid fel tillfälle. Schyman får sig en dänga. Schyman blundar för hedersförtrycket och är en riktig vindrickande (rabiatfeminist)vänsterdocka.

Schyman fortsätter om laddade mansroller och patriarkat och lösningen är indoktrinering om könsrollerna redan från dagis. Genuskunskapen är livsavgörande för vår art homosapiens. Det handlar om artens överlevnad. Utan genuskunskap går vi under!

// Magne