fredag 4 april 2014

Vilket val?


Nya Moderaternas förnyelse ska fortsätta, lovade Kent Persson när han tog över som partisekreterare. Och oj, så rätt han har fått.

Ty det är inte mycket Moderaterna kvar av Nya Moderaterna längre. Partiet har inte bara anammat den socialdemokratiska vurmen för den universella välfärdsstaten. Det vill bevara spelmonopolet och Systembolagets detaljhandelsmonopol. Det önskar fortsatt prisreglering på bostadsmarknaden. Det har inkorporerat övertygelsen om en könsmaktsordning i samhället och skärpt sexköpslagen (som det röstade emot 1998).

Och nu vill partiets jämställdhetspolitiska talesperson in och rota i föräldraförsäkringen också. Nya Moderaterna lovar till och med skattehöjningar om de vinner valet. Det är nästan så att man tror att utlovade satsningar på försvaret bara är på skoj. Det låter ju lite väl mycket som gamla Moderaterna.

Valet i höst står således mellan Socialdemokraterna - som ställer sig bakom allt som nämnts ovan - och Moderaterna, som alltså gör detsamma.

Riksdagsval, sade du. Vilket val?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det för lätt tankarna till denna bild :-)

http://i1305.photobucket.com/albums/s554/wwalker2615/VotingInsanity.png

Amnexis sa...

Rösta SD 2014 för att de rör om i den stagnerade maktgrytan som börjar skinna sig på toppen. Och som, helt uppenbart för allt fler, styrs av utländska intressen mer än ett intresse för Sverige och svenskarna.

Anonym sa...

Vad sker internt inom (m)? Den här utvecklingen borde ju vara diskutabel även hos deras medlemmar.

//Peter Harold

Hans Li Engnell sa...

Makten framför allt. En valförlust för Alliansen, och allra helst ett dåligt valresultat för M, kan sätta igång diskussioner. Reinfeldt är inne på sitt elfte år som partiledare.

Anonym sa...

@ Amnexis

Du är inte en svensk. Du är en person, bosatt inom de politiska gränserna för en stormaktsskapelse från 1600-talet.

Tänkvärt om statsnationalismen:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1OYQz4MdGgg

Amnexis sa...

Anonym 11:13: Nej, jag är en kolbaserad livsform som består av stjärnstoft. Allt är stjärnstoft! Men nuförtiden så kallar vissa stjärnstoft-varelser sig för svenskar, vissa för japaner. Så att man ska kunna hålla reda på vilket geografiskt område vederbörande stjärnstoft tillhör.

Ibland räcker inte stjärnstoftet till för att livnära det lokala stjärnstoftet och då får man sluta bjuda främmande och o-arbetsföra stjärnstoft på ens eget stjärnstoft.

...Känns det bättre nu?

Micke sa...

Valfrihet är inte när alla partier representerar alla små extrema minoriteter.
Frihet är när extrema minoriteter GÖR JOBBET och växer till majoriteter.