måndag 26 mars 2012

Piratframgång i Tyskland

Piratenpartei, det tyska Piratpartiet, gjorde ett starkt val i delstatsvalet i Saarland under söndagen. Partiet kom in i delstatsparlamentet med drygt 7 procent av rösterna. Hela 25 procent av förstagångsväljarna röstade på PP. Kul!

Frågorna som Piratpartiet lyfter, såväl i Sverige som i Tyskland, är oerhört viktiga. Att inga andra partier engagerar sig i frågor som rör integritet, övervakning och yttrande- och informationsfrihet gör piratpartierna extra relevanta. I alla Europas länder.

Tyvärr är det svårare att se någon liknande framgång stunda för de svenska piraterna.

4 kommentarer:

Mab sa...

Tja, det är ju över två år till nästa val i Sverige, så att det är svårt att se en framgång för Piratpartiet stunda just nu säger inte så mycket om hur det kommer se ut under 2014.

Hans Li Engnell sa...

Visst ska man vara försiktig med att spå valresultatet 2014 hela 2,5 år i förväg. Men vad i dina ögon tyder på en framgång för Piratpartiet i nästa val? Chansen är väl hygglig i EP-valet, men till riksdagen?

SkyForce6 sa...

Har hört många som tror att svenska Piratpartiet laggt ner. Så då är det inte så konstigt att det går dåligt för svenska PP.

Jag är medlem i Svenska PP. men tycker de borde bredda sig utöver sina kärnfrågor. Skulle vara bra med ett genuint liberalt parti med en frihetlig agenda.

Jonas sa...

Man kan inte sia om nästa val nu. Om media börjar intressera sig för PP-frågor skulle det kunna få effekter på väldigt kort tid.