torsdag 29 mars 2012

Förbjudna kläder

Rasister är pappskallar. Jag har inget som helst till övers för personer som värderar människor efter hudfärg eller religion.

Men att förbjuda folk att uttala dessa knäppa idéer är likafullt fel. Hets mot folkgrupp-lagen innebär dock just ett sådant förbud. Senast i raden är en man med en "white power"-tröja som greps av polis och dömdes för sitt klädval. Nu är tröjan beslagtagen och kommer inte att återlämnas.

Detta är en konkret och bisarr konsekvens av hetslagstiftningen. Polisen beslagtar kläder.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Om white power är förbjudet, vad säger lagen om grön el?

Anonym sa...

Black power är tydligen helt ok, liksom judarnas knutna näve. Men inte den vita tillika germansk/ariska varianten. Hyckleri! Ta även att hammaren och skäran är ok men inte swastikan. På min hushasad har någon eller några målat ett enormt hammaren och skäran emblen med följande text: Död åt de rika, död åt alliansen och länge leve Lenin". Vi har flera gånger ringt och och bett om att få komunen att sanera bort detta men utan resultat. Men i höstas hade följande klottrats på det nyinvigdan p-huset: Nu är det dags! Skjut svinen, negrerna och polisen! Sign ACAB. Försvann detta? Ja, på mindre än ett dygn. Även förspaning inleddes och frågan om hmf inleddes. Alla lika, nja?

Mvh Jan Saxman

Anonym sa...

Kanske hade en gammal produktplaceringströja!
http://sv.wikipedia.org/wiki/WP_Suspension

cfr sa...

Vad är white power?

Är det en observation av dagens tillstånd där svarta, muslimer och feminister hänför allt ont till den vite mannen?

Eller betyder white power något man strävar efter, dvs något som inte existerar idag?

Viss skillnad är det.

Micke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Micke sa...

Är det en observation av dagens tillstånd där svarta, muslimer och feminister hänför allt ont till den vite mannen?
-------------------------------
Nej uttrycket har sitt ursprung hos rasister i Usa som inte kunde hantera att slaveriet slutligen gjordes olagligt i alla dess aspekter på 60 talet.

Det används idag av dom mest infantila svenska fascisterna för att uttrycka deras hat mot muslimer och judar.

Micke sa...

Förbudet kanske ska värderas mot det faktum att inga andra än rasister och nazister tillsammans lyckats med bedriften att utföra minst 25 politisk mord i Sverige dom senaste 20-25 åren.

Micke sa...

Alla lika, nja?
-----------------------
Nej vi vet att om fallet varit att minst 25 människor mördats i sverige av politiska skäl av vänsterextremister så hade ingen i högern ställt sig upp och försvarat deras möjligheter att sälja och sprida sitt hat öppet.

Det är väl det som är skillnaden.

Den selektiva blindheten.