måndag 10 december 2007

Vänsterextremismen största problemet

Sex miljoner kronor kostade tydligen polisinsatsen i Salem i lördags. Siffran är faktiskt ointressant och genom att lyfta fram den ställer man automatiskt den retoriska frågan: har vi råd med yttrandefrihet?

Det är viktigt att notera att det inte var främst nazisterna som slukade resurser utan vänsterdemonstranterna. Nazisterna i sig utgör inget hot mot Salems befolkning vid denna marsch, det är hoten från vänsterextremisterna som kräver de stora polisresurserna. Som vanligt blev det bråk och skadegörelse och som vanligt försvarade sig vänsterextremisternas företrädare med att folk var "förbannade med rätta". Ja, så lyder alltså förklaringen till att snorungarna orsakade bränder och kastade sten på brandmännen. Vad är det med dessa människor, egentligen? Blev de inte ammade som barn?

Presstalesmannen för Nätverket mot rasism menar att skadegörelsen inte var planerad, men han tar inte avstånd från den. Genom att inte ta avstånd visar han att vandalerna är en naturlig del av nätverket, annars skulle de inte vara välkomna att göra sådana här saker. Det behövs mycket tydliga insatser mot sådant här beteende. Dåligt klädda ouppfostrade snorungar som är "förbannade" ska inte få bete sig hur som helst och när de ändå gör det ska det få kraftfulla återverkningar i form av straff. Höj gärna straffen för all form av vandalism. Även minderåriga bör bestraffas och inte daltas med.

Åter igen han vänsterexremister fått nazisterna att framstå i god dager. Nationalsocialistisk front och Svenska Motståndsrörelsen skickar säkert tackkort. Åter igen har vi fått svart på vitt: det är vänsterextremismen, inte den organiserade nazismen, som utgör ett hot i dag.

7 kommentarer:

Guderian sa...

"Presstalesmannen för Nätverket mot rasism menar att skadegörelsen inte var planerad"

själklart var den planerad är jo a och o i deras taktik,, starta bränder och mindre bråk för att binda så mycket av polisens resurser så man lättare kommer ått det man vill störa, i detta fall en högersocialist demonstaration, men vi såg sammasak i GtB då de ville störra toppmötet,,

Hans Li Engnell sa...

Givetvis. Jag skulle dock inte kalla nationalsocialisterna för "högersocialister". Det blir lätt missvisande. Det epitetet stämmer snarare in på folkpartiet, typ. ;-)

Guderian sa...

vilken ord du väljer att sätta på en politisk-grupp är och har stor betydelse. Jag har valt att kala det som i media benämner som nynazister för högersocialism.

varför? jo dels för att alltid retar det någon, och för att lite tafligt visa hur nära i sin praktiskapolitik nazism är kommunism(socialism.

folkpartiet?? nä jag har hört från säkra källor att igentligen är högerflygeln av socialdemokraterna!

Hans Li Engnell sa...

Visst kan det reta folk på högerkanten, men det blir inte mer sant för det. Nationalsocialismen är som bekant ett hysteriskt hopkok av idéer från alla möjliga håll. Den som vill kan hitta beröringspunkter med liberalismen (vurmandet för privat ägande) med socialismen (höga skatter, stark statlig kontroll) och konservatismen (traditionella familjevärderingar). Därför kallar socialisterna (och tyvärr även mainstreammedia) nazisterna för högerextremister medan folk på högerkanten kan kontra med vänsterextremism. I mina ögon är inget särskilt rättvisande. Jag brukar placera in nazisterna i den rasideologiska gruppen, punkt slut. De passar inte in på den traditionella höger-vänster-skalan i alla fall.

Anonym sa...

Jag är kanske lite sen med en kommentar, men ändå...

Jag tycker att vi i borgerligheten inte ska acceptera epitetet "högerextremism" på nationalsocialister. Det är ett missvisande begrepp som dessutom antyder att främlingsfientlighet är något som utgår från höger, vilket verkligen inte är sant.

Hur kommer det sig i så fall att islamister, nationalsocialister och andra radikala socialister kunde demonstrera tillsammans på Segels torg i Stockholm den 20 september i år?

http://www.youtube.com/watch?v=Dopl1n_JTGc

Anledningen till varför de kunde göra det är att de alla tillsammans ingår i en rödbrun sörja som förenas i antisemitism och sitt hat mot den demokratiska högern.

Vänsterextremismen är totalitär och därför kan även islamister delta i eländet. Till skillnad från högerextremismen som är auktoritär.

Begreppet högersocialism är kanske det begrepp som bäst beskriver nationalsocialismen. Du kan inte tänka dig en platt höger-vänster-skala. Du måste tänka dig en cirkel där det går att närma sig de totalitära ideologierna från båda hållen, där nationalsocialismen är en otäck blandning av högersocialism och radikalkonservatism.

/EnEvighet7

Anonym sa...

Vänsternationalism är också ett bra begrepp...

Hans Li Engnell sa...

Märk väl att jag inte använder mig av begreppet "högerextremism" när jag talar om nationalsocialister då jag anser det vara missvisande. Nationalsocialismen är förvisso extremt konservativ i många frågor, men den delar samtidigt vissa kollektivistiska ideal med socialismen. Sålunda har den egentligen minst gemensamt med liberalismen.