måndag 17 december 2007

Äpplen och päron

Kristdemokraterna har ingått en ohelig allians med Sveriges radikalfeminister när det gäller synen på prostitution. Det sekulära Sverige kan inte kådisarna göra så mycket åt, men de kan ändå få utlopp för sina sexualfientliga åsikter genom att göra gemensam sak med folk på vänsterkanten i vissa frågor. Det är kristdemokraterna och radikalfeministerna som skriker högst för att radikalisera den svenska sexualbrottslagstiftningen och kampen mot prostitution, människohandel och barnporr.

Ja, allt slängs ofta ihop till enda stor röra. Allt anses vara "utnyttjande av kvinnor och barn". Kamp mot människohandel (trafficking) blir kamp mot prostitution, kamp mot sexuella övergrepp mot barn (som redan var förbjudet när barnporrlagen tillkom) blir kamp mot informationsfrihet på nätet. Och så växer det. Ord får, helt medvetet, nya betydelser och lagen perverteras. Ingen vågar längre protestera eftersom en protest mot en lag mot prostitution såklart måste betyda att man själv är sexköpare! Så lågt har debatten sjunkit.

Det senaste förslaget från kristdemokraternas kvinnoförund är att stoppa biltrafiken på Malmskillnadsgatan i Stockholm för att "störa marknaden för sexhandel". Dessa ljushuvuden har förmodligen inte ens tagit sig tid att läsa Socialstyrelsens nytutkomna Kännedom om prostutition 2007 (tidigare bloggpost). Där framgår, vilket vem som helst borde ha kunnat räkna ut även utan enkätundersökningar, att prostitutionen har flyttat från gatan till nätet (även om den också har börjat växa på gatan igen).

"Varför ska det vara värre att handla med vapen och droger än med människor?" frågar kvinnoförbundet retoriskt. Det ska det såklart inte vara. Men lyckas man inte skilja på vanlig prostitution och människohandel, är man inte ens kvalificerad att delta i debatten. En sak har i alla fall dessa kvinnor uppenbarligen insett under resans gång: har man blivit så blind i sin kamp att man inte längre bryr sig det minsta om verkliga förhållanden när man formar en åsikt, är det dags att bli politiker.

Inga kommentarer: