onsdag 5 december 2007

Svineri på ICA

Jag tillhör inte dem som brukar uppröras av Janne Josefssons reportage, de har alltid samma uppskruvade tonläge trots att de i de flesta fall behandlar bagateller. Men kvällens avslöjande av det systematiska fusket i ett flertal stora ICA-butiker i Stockholmsområdet var faktiskt upprörande. Överbliven köttfärs med utgånget bäst före-datum paketeras och märks om för att sedan säljas dagen efter. Skämt kött sprids ut och mals ned igen eller marineras för att det inte ska lukta så mycket. Köttfärs som har hamnat på golvet paketeras om som om inget har hänt. Utländskt kött paketeras om och märks som svenskt.

Uppdrag granskning uppmanar nu ICA-anställda att höra av sig anonymt för att få veta hur spritt detta fusk är. Eller fusk och fusk, det är ju rent svineri och inget annat. Och eftersom fyra butiker plockades ut och alla fyra uppvisade samma systematiska svineri, är det högst sannolikt att detta är vanligt förekommande i många, månger ICA-butiker ute i landet. Man får fanimej lust att ge tusan i att handla på ICA i fortsättningen - trots att en Supermarket öppnar runt hörnet i morgon...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan garantera att detta händer lika ofta på alla andra butiker också!!!

Anonym sa...

Jag håller fullständigt med dig Hans. Det enda som svider för ICA är om man slutar handla där. Att någon sedan säger att "detta garanterat sker i alla andra butiker" har ingen bäring. Hitta dom då och sätt dit dom med. Det går liksom inte att argumentera på ditt sätt. Bara för att alla gör det så skall man fortsätta köpa köttfärs på ICA då eller ? Man måste sätta ner foten nån gång och denna gång är lika bra att börja med ICA. Dom får väl för tusan lära sig hur mycke som går åt..det kan ta mig tusan inte va så svårt !

Anonym sa...

En kompis till mig jobbade på Konsum en sommar. Efter det åt han inte köttfärs på ett bra tag. Detta var för typ 7-8 år sen.

Jag kan nog garantera att snusket gäller alla butiker och varit så sen Charkdisken uppfanns.