torsdag 3 november 2016

En postmodern rättsstat


Det finns en enkel förklaringsmodell bakom kriminalitetens orsaker i Sverige. Den går i korthet ut på att den som begår ett brott gör det därför att den inte har något bättre val. Detta innebär att den som bränner grannens bil och berättar för en journalist att han gjorde det för att fritidsgården lagts ned eller för att "polisen trakasserar oss", kan räkna med en hel del förståelse.

Det är en sak att se samband mellan arbetslöshet, bostadssegregation och hög kriminalitet. Sannolikt finns en sådant. Men det är ingen ursäkt. Det kan aldrig vara en godtagbar förklaring att kasta sten på ambulanser, tända eld på bilar och skolor (i Sverige brinner ungefär en skola om dagen, på en enda dag i fjol brann fyra skolor i Malmö) att man känner sig "utanför". En sådan inställning är dessutom ett hån mot alla som bor under samma förhållanden och inte begår brott.

Språkbruk spelar roll. När en skola eldas upp och reaktionen blir att det ju var "tråkigt" visar samhällets företrädare att de inte tar det hela på så stort allvar. De misstänkte förmodligen att det är en yngling, kanske rent av en elev, som har tuttat på, och enligt förklaringsmodellen beskriven ovan måste det vara en person som är utsatt på något sätt. Han mår sannolikt inte bra. Genom att lägga fokus på hur gärningsmannen mår - vilket medier är experter på - undergrävs automatiskt det personliga ansvaret för gärningen.

Så långt språket. Ett häpnadsväckande exempel på hur samhället backar när kriminaliteten flyttar fram positionerna är förskolan Källan i Malmö. Efter att att narkotikaförsäljningen ökat i porten och föräldrar blivit hotade vid hämtning av barnen har chefen beslutat flytta delar av verksamheten. Förskolans fönster ska täckas med plastskydd så att barnen slipper se drogförsäljningen. En grind har även beställts.

Varför gör inte polisen något? Oavsett vad man har för inställning till svensk narkotikapolitik är drogförsäljning i anslutning till en förskola inte alls lämpligt. Polisen bedömer att "de kriminellt verksamma i förskolans närmiljö inte utgör något hot på grund av att barnen inte antas vara av intresse för de kriminella."

Nej, missbrukare ger sig ytterst sällan på barn. Och förskolebarnen är förmodligen inte konkurrenter på drogmarknaden heller. Men att barn i förskoleåldern ska behöva se droguppgörelser under sina dagar känns inte riktigt som den service skattebetalarna kan förvänta sig av en modern förskola.

Malmö stad har sin egen analys av läget: "Det menas att våra barn lika gärna kan träffas av en fallande blomkruka under en promenad som de kan komma att bevittna eller bli utsatta för våldsbrott i förskolans närmiljö."

Titta noga. Så här ser en kapitulation ut. Malmö stad kunde lika gärna ha använt sig av de bevingade orden om kriminalitet i Sverige - "olyckligt", "tråkigt", "inte bra" - men valde i stället att dra en parallell till fallande blomkrukor. Samhällets stora hot.

Polisens slappa inställning kan ha flera orsaker. Den kan vara framtvingad av resursbrist (bättre att trivialisera de brott de ändå inte hinner beivra). Men den kan också vara en del i något större i polismyndigheten. Ett slags eliassonifiering av inställningen till brott. Som när polisområdeschefen i Storgöteborg ber de gängkriminella som avrättar varandra att "sansa sig lite". Dan Eliasson kunde inte ha sagt det bättre själv.

Kanske är det ungefär där ribban ligger nu. Journalister som utmålar kriminella som utsatta. Rikspolischefer som undrar hur den skyldige mår. Lokala poliser som ber gängkriminella att sansa sig. Och ett samhälle som beskriver skolbränder, misshandelsfall och kåkstäder som "tråkigt".

Vad ska vi säga om denna utveckling? Inte positiv, kanske.

36 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan alltid jämföra med "överfallet" på Filosofen Nils Nils Karlsson MP i Malmö.
Aftonbladet gjorde sig beredda.Hotet emot demokratin och allt det där.Men något haltade, historien höll visst inte måttet.Så lät man det sjunka till botten.Har aldrig hänt.Har vi aldrig påstått.
I det ögonblick en journalist eller politiker, alternativt nära anhörig till, kommer i kläm så kommer perspektivet hamna på brottsoffret.Var så säker.Minns någon allt ståhej när den store ledarens son blev klappad med en flaska i huvudet av en utsatt? Det gav en annan ton i skällan.
Inte mycket men ändå.Tillräckligt för att man skulle se det där med andras ungar och de egna barnen tydligt i alla fall.
Så vi kan alltid hoppas att elitens bilar och hem tar fyr.Eller att just deras barn hamnar i ett regn av automatkarbinskulor.Visst, det är för sent i varje fall men delad glädje är i varje fall dubbel glädje och man ska inte vara egoistisk.

Fd moderat sa...

Frågan är inte om Sverige rasar samman utan frågan är när. Sverige är ett land där det är fritt fram att begå brott utan att det får några som helst konsekvenser. Jag ser framför mig ett samhälle där medborgarna själva straffar förövarna. Risken är att de som försvarar sig kommer att straffas medan förövarna år fria.

Sverige-hataren Reinfeldt sa att Sverige blir mer spännande med invandring. Jag betackar mig för den spänning som invandringen har gett oss. Järvafältet har en mordfrekvens som skulle placera det bland de 20 länder med högst mordfrekvens i världen om det vore ett eget land.

Nu vet jag att alla invandrarkramare kommer att svara att det bara är anmälningsbenägenheten som har ökat.

Uffe sa...

Förskolan Källan ligger vid Möllevångstorget som är Malmös Söder.
Detta borde rimligen drabba postmodernismens fotfolk som bor där.

Anonym sa...

Vad skall vi med fler poliser till? Det borde räcka med att dela ut armband med väl avvägda texter, #Skjut inte!, #Sluta sälj narkotika!, #Råna inte!, #Sluta tigga! är några av de förslag jag kom på och det finns säkerligen fler förslag som borde kunna reducera samhällets behov av poliser på stan och överföra de som finns där idag till myndighetens persondatorer där de kan fördriva tiden med organisation och inre spaning.

Utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

"Nu vet jag att alla invandrarkramare kommer att svara att det bara är anmälningsbenägenheten som har ökat."

De har helt slutat att svara på platser där de kan få mothugg. Det existerar i princip inga "invandrarkramare" som är villiga att gå in i öppna debatter längre. Detsamma kan nästan sägas om moderater. Jag ser aldrig någon som verkligen står upp och argumenterar för M i forum där folk någorlunda fritt får kommentera.

Anonym sa...

ingenting förvånar längre egentligen.
typiskt beteende i Malmö , styrt av sossarna i hundra år, samma dynga i Göteborg .
Bankrutt ekonomi,motarbetat näringsliv, usla skolor , korrumperad förvaltning samt en svag och korrupt polis.

Anonym sa...

Hej.

Den platsen det gäller ligger på vänsterns älskade Möllan, och har varit langarcentral i över tjugo år. Jag har både arbetat och bott i närheten, och man har 'alltid' kunnat se människor i olika nyanser av brunt byta cigarettpaket mot kontanter.

Det som skett är att den uppryckning som inleddes när allt fler fastigheter blev bostadsrätter medförde en blandning mellan invandrarna i hyreslägenheter och svenskarna i bostadsrätter - om man bara ser det som data. tittar man på marken ser man att svenskarna bor i sina trappor och de andra i sina; parallella samhällen i mikroformat. Nå, de som köpte lägenheter där är till väldigt hög procent vad man kan kalla De Goda - journalister, kulturbidragsarbetare, kosmopoliter och folk som 'jobbar med media' samt studenter med mammis och pappis som säkerhet och borgenär.

Nu har tio till femton år gott och dessa inflyttade svenskar alltmer skaffat barn, stadgat sig och arbetar samt betalar skatt på riktigt. Därmed dunstar de radikala värderingarna bort till en oskön inavlad blandning av NIMBY och kognitiv dissonans. Av de jag känner till är det inga svenskar som har barn på skolorna i närheten - istället sätts barnen i så gott som helsvenska friskolor. Andelen elever med utländsk bakgrund är 75% enligt Siris statistikdatabas.

Andelen som röstade på Fi till riksdagen 2014 var 24,1% och på V 25,37%, vid 81% valdeltagande.

Eller helt kort: verkligheten sådan den faktiskt är följer inte värdegrunden och är inte heller normkritisk enligt ideologisk mall.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Utlandssvensk sa...

@ Rikard,

" istället sätts barnen i så gott som helsvenska friskolor."

Det där är jag lite nyfiken på. Om jag minns rätt stängde man Rosengårdsskolan och spridde ut de barnen i övriga Malmö. Min gissning har länge varit att det kommer tvångsåtgärder som även innefattar friskolorna för att sprida ut problemen. Har du någon uppfattning om detta? Med inflödet de senaste åren måste det nu finnas fullt med skolor i hela landet som är MENA dominerade och som förfaller helt på samma sätt som drabbade Rosengårdsskolan. Kommer man att acceptera detta? För den historiska reflexen hos makthavarna har varit att försöka sprida den typen av problem......

Sven-Hassan sa...

Det blir mer och mer uppenbart att polisens primära uppgift inte är att tjäna och skydda medborgarna utan att tjäna och skydda eliten. Oavsett hur grov brottsligheten är gör man ingenting så länge den drabbar vanligt folk, men om någon skulle börja ringa hem till åklagare eller politiker så finns det plötsligt insatsstyrkor med automatkarbiner och pansarfordon att sätta in med kort notis.

Nietzsche 1980 sa...

Jo men snälla lille vän allt handlar om makt: den vite kapitalistisle heterosexuella mannen utgör världens samlade ondska, han är sannerligen orsaken till bilbränder, bidragsfusk, stenkastning IS-rekrytering och alla gruppvåldtäkter. Därför bör alla frias om de inte är medlemmar ur den förhatliga gruppen. Är man däremot medlem av den förhatliga gruppen så ska det räcka med en osmaklig blyertsteckning för att sitta bakom galler ett år!! (Obs ironi!) /Nietzsche

Anonym sa...

Kulturmarxistisk logik: Vit heterosexuell man: blyertsteckning = 10 månaders fängelse (2014) 'Förtryckt' 'rasifierad' hen: bilbrännare eller IS-krigare= kommunjobb /Nietzsche

Fd moderat sa...

Utlandssvensk,

jag ser några stycken som fortfarande framhåller invandringens fördelar, framför allt den bottenlöst okunnige kåkstadsliberalen Fredrik Segerfeldt. Johan Norberg blev däremot så illa tilltyglad av Tino Sanandaji att han han inte längre vågar delta i debatten om invandring.

Anonym sa...

Hej.

@Utlandssvensk:

Visst sker en viss spridning av problem-elever, men effekterna av denna begränsas en smula av ghetto-barnens revirinstinkter. Svenskar och invandrare med tillräcklig inkomst sätter barnen i så svenska skolor de kan, även om det innebär att barnen går i friskola i kranskommuner (och givet hyr långt man kommer i Skåne på en timme finns det alternativ för den som har tid och råd).

Det finns också ett antal friskolor som är enbart för invandrare (läs: muslimer). Som svensk blir du inte anställd, då svenska anställda ställer till problem (skyddsombud, fackligt aktiva, informerar kvinnor om att de är jämställda och männens likar etc).

Det kan hjälpa att tänka på Malmö som såhär: om du i en bunke grädde släpper ner ett par tre lingon så blir det bara en lätt rosa nyans; i Malmös fall är det dock snarare så att du släpper ner ett par tre blåbär i lingonsylt. Det är inte så stor skillnad på Rosengårdsskolan och de andra socialdemokratiska kommunala mångkulturskolorna.

Jag träffad i somras en fd. kollega som arbetar i Malmö: denna kollega hade sagt upp sig från en förstelärar-tjänst på en kommunal skola, och börjat jobba på en liten friskola med 85% svenska barn, och med ca 8 000:- mindre i lön. Det säger väl egentligen allt.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Utlandssvensk sa...


Reinfeldt ute i Aftonbladet idag! Han backar inte en millimeter!

"Den före detta M-ledaren menar att Sverige står väl rustat för att möta utmaningarna som en åldrande befolkning och en rörligare arbetsmarknad leder till.

”Bra med växande befolkning”
En av anledningarna, menar han, är att Sverige inte haft en så restriktiv invandringspolitik de senaste årtiondena som många andra länder i Europa.
– Jag argumenterar för att det är bra om en befolkning växer, också kopplat till migration, ur rent ekonomisk synpunkt.
Det är sällan man hör den typen av diskussion numera, att invandring är nödvändigt. Hur tänker du kring det?
– Det har ibland sagts att anledningen till att människor kommer till Sverige handlar om att några av oss har talat om att öppna hjärtan och varit ”goda människor”. Man säger att vi ska vakna upp, sluta vara naiva och se problemen. Som om vi inte gjorde det. De som vill ha en mer restriktiv invandringspolitik säger att ekonomin, pensionerna och jobben hotas. Men hur jag än vrider och vänder på det när jag går igenom de forskningsunderlag som finns råder närmast konsensus. Att människor kommer hit stärker ekonomin och säkrar pensionssystemet på sikt.

Reinfeldt berättar att han anklagats för att inte berätta sanningen om vad invandringen kostar.
– Till dem säger jag: varför berättar ni inte sanningen om intäkterna, om hur bra det har varit för Sverige. Att vi varit ett öppet samhälle förklarar varför vi inte har så hög medelålder som andra, varför vi har fått fler i arbete och varför vår ekonomi är starkare än många andras.
Undersökningar har länge visat att en majoritet av det svenska folket tycker att utvecklingen i Sverige går åt fel håll och stödet för en mer restriktiv invandringspolitik har ökat.
”Blir alltid oroligt”
Den oro som finns i dagens samhälle menar Reinfeldt är naturlig - men också övergående.
– Det blir alltid oroligt när många människor rör på sig. Vi såg det när kriget rasade på Balkan. De första reaktionerna kretsar kring om ansträngningen är för stor. Men flyttar man tidsperspektivet några år, då sjunker det in. Människor kommer på plats, in i ett nytt liv, får jobb och blir en del av ett Sverige som blir starkare. Då sjunker den här diskussionen undan."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23839845.ab

Magne sa...

"[J]ag ser några stycken som fortfarande framhåller invandringens fördelar, framför allt den bottenlöst okunnige kåkstadsliberalen Fredrik Segerfeldt."

Jag läste hans artikel i SvD. Han är en riktig lustigkurre den där Segerfeldt. Han argumenterar att SvT och SR är vänstervridet, men självinsikt om invandringspolitiken och dessutom SvTs och SRs propaganda om invandring belackar han inte. Går ju att ställa exakt likadana argument: Varför utmålar ni invandringen som en vinst när det är faktum att den berövar samhället på trygghet, sjukvård bostäder etc.? Varför har vi invandring från tredje världen och inte första världen när tredje världens invandrare utgör att vår civilisation förändras till att mer likna tredje världen? Vad har islam att göra i en kristen och sekulär nation? Hur ser Sverige ut om 20 år med invandring från tredje världen? Vilka konsekvenser har detta på ursprungsbefolkningens rätt att ha ett eget hemland? Hur påverkar dagens invandringspolitik våldsbrott och specifikt antalet våldtäkter?

http://www.svd.se/fredrik-segerfeldt-fragorna-public-service-inte-stallde

Kåkstadsliberalen Segerfeldt kommer aldrig inse det jag talar om eftersom han har ett eko i sitt eget huvud om sin självgodhet. Skulle väl vara om Sanandaji eller någon annan förnedrade honom offentligt. Faktiskt ganska tragiskt.

Utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

"jag ser några stycken som fortfarande framhåller invandringens fördelar, framför allt den bottenlöst okunnige kåkstadsliberalen Fredrik Segerfeldt."

Jo, visst finns det många migrationsfanatiker kvar, inte minst hos MSM och diverse tankesmedjor. Men min poäng är att de aldrig dyker upp där de kan få mothugg. Tidningarna har stängt sina kommentarsfält för länge sen men fram till för något år sen stötte man på folk som argumenterade som t.ex Segerfeldt eller Aftonbladets ledarsida överallt på olika bloggar. De är nu nästan helt borta.

HAX tycker jag ligger nära Segerfeldt och jag skrev lite på hans blogg, men han började att sudda ut kommentarer när han gjorde bort sig och förlorade argument, så jag slutade skriva där. En gång var jag inne i en längre debatt där med många kommentarer och HAX visade verkligen upp helt makalös okunnighet men när han till slut insåg detta bara raderade han alla kommentarer. Sannolikt inser de flesta av de inbitna kåkstadsliberalerna att de inte kan vinna debatter, men samtidigt förmår de inte att erkänna att de har haft fel hela vägen och även starkt bidragit till att förstöra Sverige. Enklaste lösningen är väl då att dra sig tillbaka in i en eko-kammare och hoppas på bättre tider.....

Utlandssvensk sa...

@ Rikard,

"Jag träffad i somras en fd. kollega som arbetar i Malmö: denna kollega hade sagt upp sig från en förstelärar-tjänst på en kommunal skola, och börjat jobba på en liten friskola med 85% svenska barn, och med ca 8 000:- mindre i lön"

Det var väldigt intressant! Jag hade en debatt med grundaren av friskolekonceptet i Sverige, Patrik Engellau, om just detta! Där argumenterade jag för att det borde finnas en effekt av den typen du beskriver här, dvs. att friskolorna kan anställa folk för lägre löner pga. att mångkulturen förstör övriga skolor. Här är tråden, om du vill läsa:

https://detgodasamhallet.com/2016/08/06/en-kalsuparteori/

(Det är en bit ner och börjar med min kommentar 6 augusti, 2016 at 13:09)

Fd moderat sa...

Problemet med HAX, Segerfeldt, Norberg och andra liberaler som förespråkar fri invandring/öppna gränser är att de har hemsnickrade teorier om hur migration fungerar. De är förblindade av individen i sitt tänkande och förstår inte att det är grupper som migrerar.
Thomas Sowell har skrivit mycket om detta men jag vet att t ex Norberg inte har läst Sowell. Ingen av dem har heller läst Paul Colliers Exodus som väldigt tydligt förklarar hur en grupp som inte assimileras/inte integreras in i det nya samhället gör att det lockar till sig än fler till det nya landet. Sådana här sker förstår inte dessa personer.

I stället sitt framför allt Segerfeldt och Norberg och hittar på egna historier om hur det fungerar utan något som helst stöd i verkligheten. Men som sagt, Norberg vill inte offentligt diskutera frågan för han vet att ingen lyssnar på honom.

Segerfeldt intervjuades i Nerikes ALlehanda för ett år sedan eller så. Det är inte bara migration han är djupt okunnig om utan även om den historiska migrationen. Det DNA-studier har visat är att den avsevärt största delen av alla människor aldrig migrerar utan de har stannat på de platser där deras anföder slog sig ned. Lite ironiskt då att Johan Norberg skrev en krönika där han skrev att alla hade rätt till sina åsikter men inte till egna fakta när Norberg har svart bälte i egna fakta.
Som exempel kan sägas att 80% av alla som bor i Europa härstammar från de jägare och samlare som intog Europa efter senaste istidens slut. 70% av de boende i Storbritannien och Irland härstammar från den grupp som först koloniserade öarna för 6 000 år sedan.

http://www.na.se/opinion/ledare/det-ar-skillnaden-mellan-oss-och-grottmanniskan

Fd moderat sa...

Utlandssvensk,

jag har själv varit förespråkare för fri invandring men aldrig fri invandring rakt in i bidragsstaten. Dock har jag med tiden insett att man inte kan ha stor invandring från kollapsade länder. Vi kan kanske ta emot 100 stycken totalt per år från sådana länder. Då menar jag inte från varje land utan totalt.
DÄremot kan vi ha fri invandring från länder som Nya Zeeland, Australien, Storbrittanien, Kanada, Schweiz och liknande. T o m från ett land som USA måste vi ha restriktioner mot.

Lotta Trouble sa...

En gammal vän till mig är malmöit. Han säger att överklassen i Malmö flyttade redan för 15 år sedan - då det blev för farligt för deras barn att gå ut och parta.

Vad hände med de gamla privatskolorna? De verkar helt ha tagit bort avgifterna, med undantag av Lundsberg och Sigtuna. Det är väl bara att återinföra avgifterna? Kan folk betala 200,000 kr/kvm så måste de kunna betala lika mycket per år i skolavgifter.

Anonym sa...

Tycker inte Fredda Reinfeldt svarar på om vi sänker medelåldern tack vare alla skjutningar?
Fast det är kanske det han gör?
Då kommer Sverige mycket riktigt bli perfekt snart.Fullt i klass med Syrien eller Irak.

Anonym sa...

K-G Bergström visar i Expressen att han absolut ingenting förstått.Stackars K-G kommer fram till att AKB tskf Reinfeldt misslyckats trots att båda
lagt om kursen för moderaterna.Väljarna attraheras trots detta ICKE.Man förstår vad och hur K-G menar.
SD ligger kvar på ungefär samma siffror dvs går fram lite igen.Trots alla skandaler senaste tiden filosoferar K-G.
Vad krävs då egentligen undrar K-G och det står då tydligt att han ingenting förstått.Absolut ingenting.De nada.0.

Anonym sa...

"HAX tycker jag ligger nära Segerfeldt och jag skrev lite på hans blogg, men han började att sudda ut kommentarer när han gjorde bort sig och förlorade argument, så jag slutade skriva där."

Hax stängde ner kommentarerna under lång tid när det inte gick som han ville.
Då gick det tydligen inte heller som han ville och för att få tillbaks tappet öppnades de igen.
Ett fenomen som också drabbat Schlaug med sina sympatier för de fyras gäng i MP:s riksdagsgrupp.
Ganska festligt tycker jag faktiskt när de vrider sig som masken på kroken.Eller som Lena PH skaldade:
Det gör ont det gör ont det gör ont det gör ont!

Fd moderat sa...

Vad fasen???? Jag stavade Storbritannien fel ovan. Suck!

Anonym sa...

Varför gör inte polisen något? Ett svar ger sociologen Micael Björk som följde genomförandet av århundradets polisreform i Göteborg. I boken Den stora polisreformen (Studentlitteratur 2016) redovisar sina erfarenheter som inte gör många glada. En polis med sinne för galghumor sammanfattar: Tur att detta inte är på riktigt.
Klas Bengtsson

Anonym sa...

Det kan mycket väl utbryta skottlossning i närheten av skolan när droghandeln pågår där, och en förlupen kula kan träffa ett barn. Det här landet ligger f-n i mig på rygg!

Anonym sa...

@ Anonym 16:04

Angående att K-G Bergström inget förstått. Ja, det är verkligen pinsamt med vänsterliberaler som envisas med att försöka "analysera" SD, Brexit, Trump eller något annat och åstadkommer så bisarra "analyser" och så plågsamt tydligt avslöjar att de sitter i en ekokammare eller bubbla med endast likasinnade. Därtill kommer ideologisk förblindning och faktaresistens. Det går tretton på dussinet av sådana "analyser"!

Magne sa...

K-G Bergström har jag ingen respekt för alls. Att den personen uttalar sig är lika mycket nonsens som Mona Sahlin. Jag tycker inte att ålder ska vara avgörande för en person som ska pensioneras, utan ens egen hälsa och motivation. I K-G Bergströms fall är hans förlegade och desorienterade tankar anledningen till att han borde ta en pension som Reinfeldt eller som Norberg gjort. Sådana personer som är förbrukade. Låt K-G Bergström gå ned i kistan som en mångkulturivrare som genom att han tillhörde överklassen och hade sitt torn högst upp i Expressens huvudkontor aldrig förstod folkets frustration över att ens eget land begår kollektivt självmord.

Jag vill också tillägga att Reinfeldt tillhör kåkstadsliberalerna: dvs. Norberg och Segerfeldt och ska väl där lägga till Lööf och anhang.

Anonym sa...

Ja fast HAX har i rättvisans namn aldrig förespråkat fri invandring plus välfärdsstat. /Nietzsche

Anonym sa...

Och det är inte bara K-G Bergström.Den oefterhärmlige Anders Lindberg får i dag ur sig en soppa som är så vämjelig att någon i min omgivning säger att nu får det bli SD så den här skiten får ett slut.Utan Aftonbladet och Lindberg vore nog S kvar över 30% och SD i mer hanterbar storlek men med så, ja, det ser ni ju själva.

Anonym sa...

Demokrati-aktivister av typen ETC,Grön Ungdom,SSU och AFA försöker få Grand att stoppa den alternativa Nobelfesten så visst har han en lydig svans den "oefterhärmlige Anders Lindberg".

#popcorn

Anonym sa...

Reinfeldt tycker utvecklingen är bra och det stärker samhället. Han tycker vi skall jämföra Sverige med Syrien så vi kan se att det inte finns något att oroa sig över. Så oförskämt likgiltigt. Relativism som en värsta sortens Stalinist. Kanske han lever i riktigt utanförskap?
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-jag-har-forstatt-att-vi-lever-i-kollaps

Magne sa...

"Ja fast HAX har i rättvisans namn aldrig förespråkat fri invandring plus välfärdsstat. /Nietzsche"

Det är möjligt att Segerfeldt har förespråkat fri invandring + välfärdsstat tidigare. Men som jag läser hans texter de senaste åren förespråkar Segerfeldt typisk kåkstadsliberalism (inga välfärdsförmåner, bara anlända till Sverige med 0:- SEK och arbeta, bo etc.), precis som Reinfeldt skulle införa efter att välfärdsstaten krackelerat... som är 70 % utfört för tillfället.

Hax vill också ha kåkstadsliberalism. Han förde argumentet att man ska nu (2015 då det kom 400 000 migranter) starta upp fabriker och sätta alla invandrare där för att producera varor som kan konkurrera mot låglöneländer som Kambodja. Hennes & Mauritz kunde ju producera allting i Sverige och betala 1000 kronor per månad, som är lönen för en textilarbetare i Kambodja, till nyanländ.

Anonym sa...

Först tänker jag herre Gud Fredrik Virtanen, Herre Gud så totalt borta du är!
Sedan inser jag att herrarna Lindberg-Virtanen är så pressade i dag att de skiter ur sig
dumheter i en takt som skulle få världsmästaren i diarré att blekna.Det är naturligtvis ett faktum som gagnar alla andra och det får man vara tacksam för.

(länk till AB:s idiotiska ledarsida erbjudes ej)

Fd moderat sa...

Apropå brottslighet och invandring framkommer det idag i en rapport som tyska förbundspolisen har försökt att mörka att brottsligheten vid tågstationer och på flygplatser i Tyskland ökade kraftigt under 2015. Bland nyanlända har brottsligheten ökat med 150%. Polisen på gatan har tröttnat på de unga muslimska män som har kommit som trakasserar polisen och begår brott utan några som helst konselvenser.
Invandrarkramarna inser inte att de som har kommit föraktar våra samhällen. Det migranterna vill ha är tillgång till välfärdssystemen men de har ingen som helst lust att bidra.
Den invandringsvåg vi har sett från länderna framför allt från Mellanöstern har gjort våra samhällen instabila. Det kommer att ta mycket lång tid att reparera detta, om det ens går.

Vad gäller HAX brukar han skriva att alla skall få komma till Sverige men ingen har rätt att leva på andras bekostnad. Det han inte inser är att de som kommer till Sverige gör det för att leva på andras bekostnad. Varför skulle annars flyktingar försöka ta sig från Danmark till Sverige?

Anonym sa...

Du missar att det är ju just såhär som Malmöborna vill ha det! Varför skulle de annars fortsätta att rösta på de politiker som skapat detta kaos?

Vi som inte trivs med knarklangare utanför dörren och döds-skjutningar har lämnat Malmö, det är därför skattebasen är så låg, alla vettiga har flytt!