måndag 7 november 2016

Anpassning till värdegrundenDet är egentligen dumt att uppmärksamma en pinsam storm i ett vattenglas som hela debaclet kring Sverigedemokraternas gala på Grand Hôtel är. Snart har den fallit glömska och indignerade människor på båda sidor har hittat något nytt att bli frustrerade över, var så säker.

Några korta kommenterar är ändå på sin plats, ty det finns en principiellt intressant diskussion bakom alla överord som handlar om vår nervösa samtid. På flera sätt har händelsen en del gemensamt med Bokmässans agerande runt tidskriften Nya Tider.

Politiskt inkorrekta bokar in sig på ett event. De godkänns. Personer på vänsterkanten får nys om det hela. Medier som Aftonbladet och DN hakar på och gör en "granskning" och försöker ställa ansvariga till svars. Twittervänstern vaknar till liv framför tangentbordet, kammar hipsterskägget, sveper en kopp ekologiskt kaffe och sätter igång med dagens värv.

Vänsterfolk hotar med bojkott. DN, Aftonbladet och public service sprider budskapet. De som godkände bokningen backar med hänvisning till värdegrunden (i fallet med Bokmässan skulle de rent av hinna backa fram och tillbaka). Politiskt inkorrekta klagar över hot mot yttrande/mötesfriheten.

I slutändan fick dessa två incidenter samma slut: såväl Nya Tider som SD kunde hålla sina aktiviteter som planerat. Men den makt som ett mindre antal röststarka vänstertwittrare har på stiftelser, organisationer och företag i Sverige är bekymmersam. Det blir särskilt illa när mainstreammedierna ger detta fåtal ett inflytande de inte alls förtjänar.

Arga människor i sociala medier, märk väl med rätt värdegrund, har därmed blivit en reell maktfaktor. Troll på Twitter har blivit polis, åklagare och bödel. Företagare förväntas numera tänka efter både en och två gånger innan de gör en reklamfilm, godkänner ett arrangemang, bjuder in en gäst eller ens äter lunch med någon. Frågor de måste ställa sig är: vad tycker Twittervänstern om detta? Kan det uppstå ett drev och hur bemöter vi i så fall ett sådant?

Sannolikt har denna försiktighet även bidragit till att många nu känner sig tvungna att ta ställning för Den Rätta Läran offentligt. Genom att omfamna rätt organisationer och idéer köper de sig så att säga fria från drev. Även om det kan svänga fort, ty toleransen för snedsteg är låg.

Uppenbarligen är intolerans, ilska och lättkränkthet vinnande attribut i dagens samhälle. Det är genom att ständigt kräva att omgivningen ska anpassa sig efter just din värdegrund som du når fram i mediebruset. Det är så du "visar civilkurage" på 2010-talet.

Det finns egentligen bara två sätt att bemöta detta: foga sig eller gå till motangrepp. Sveriges förenade fisliberaler inom borgerligheten och i dess närhet har valt att inte bara foga sig utan göra gemensam sak med den indignerade vänstern. Personligen tycker jag att motangrepp är en bättre metod.

Detta kommer leda till ökad polarisering, men det är oundvikligt eftersom det uppenbarligen saknas förhandlingsmån med dagens lättkränkta nyvänster. Den är inte intresserad av kompromisser eller tolerans med oliktänkande. Den söker konfrontation.

Låt den då få det.

Tidigare bloggat:
Vad är väl en fest på Grand Hôtel...

Läs även:
Fnordspotting

34 kommentarer:

Anonym sa...

Åkesson kan poppa nya popcorn och bara luta sig tillbaka.

När Twitterati går upp i stabsläge kan han med lugn förtröstan bara invänta nästa Sifo.

Anonym sa...

Tänker även på alla pop och rockstjärnor som under årens lopp partajat med prostituerade i rummen på Grand. Om jag uppfattat saken rätt är alltså detta beteende förenligt med hotellets "värdegrund", medan t.ex. Tjeckiens tidigare premiärminister och president inte är välkommen inom byggnadens fyra väggar.

Fegheten och undfallenheten gentemot gapvänstern visar hur lite som i själva verket har förändrats i Sverige, trots tal om att åsiktskorridoren numera avskaffats. MSM borde skämmas som fortsätter spela med i dessa återkommande pöbeldrev. Att det ska vara så förtvivlat svårt att förstå vilken tunn is vi rör oss på om åsiktsförbud ska vara ledstjärnan!

Riga sa...

De bäddar för ett minst lika otrevligt klimat om en SD allians skulle bilda regering och börja rensa i media och kultur.

Ska det inte bli så får vi hoppas att SD sympatisörerna är oändligt mycket mer fördragsamma och ödmjuka än vänstern, för till skillnad från vänstern har SD sympatisörer fog för att vara dumma och ogina med tanke på hur de behandlats och behandlas.

Fd moderat sa...

De här människorna gör att det kommer att vara så otroligt mycket skönare att rösta på SD 2018.

Lotta Trouble sa...

Ja det är faktiskt sant. Om det inte hade varit sånt ståhej om SD på Grand hade jag missat det totalt - och missat Nigel Farages tal som var ganska trött, med samma gamla skämt. Publiken uppfattade jag dock som trögtänkt som inte hängde på den vitsige Farages roligheter. Måste ha varit ganska tråkigt för honom.

Men det var en tillställning som tydligt markerade de stora kulturskillnader som finns mellan britter och svenskar!

Magne sa...

"De här människorna gör att det kommer att vara så otroligt mycket skönare att rösta på SD 2018."

Jag funderar på att rösta på F! och skulle uppskatta ifall vi fick en uppsamling som också röstar på F!. Om vi troll-röstare röstar F! kanske de når över 4 %-spärren och får visa svenska folket och alla våra kära invandrare vilken politik de för.

Anledningen till att rösta F! 2018: SD kommer inte ha något inflytande hur vi än gör. Röstar vi F! har vi troligtvis en rödgrönrosa-regering med Löfven som måste hunsa efter Schymans feministiska utrikespolitik eller tre jämnstarka block: (1) Feministiskt initiativ, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna; (2) Folkpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna, Centern; (3) Sverigedemokraterna.

Vi väntar till 2022 för att få mer inflytande och bygga upp en starkare nationell identitet som är motsatsen till det den rödgrönrosa regeringen skulle stå för. Dvs. kosmopolitism, hat mot vit medelålders svenskar, patriarkala struktur-diskurser och utbyggd mottagning av migranter.

Jag läste ett par inlägg om detta i den amerikanska debatten att utan Obama skulle fenomenet Trump inte kunna uppstå eftersom relationerna mellan folkgrupperna blivit märkbart ansträngda i och med Black Lives Matters-rörelsen och ökande skuldsättning, som Obama gett sitt stöd till. F! skulle kunna utgöra den polen i Sverige. F! vill trots allt ha pengar åt allting och enda sättet de kan få det är genom belåning och ökade skatter. Låt F! vara vår pol att luta oss åt 2018 för att 2022 göra framsteg!

Anonym sa...

Att t o m ett av Wallenbergs ledande familjevarumärken böjer sig för några i gapvänstern visar hur svag , feg och dum ledningen är.

Anonym sa...

uppenbarligen är ilska intolerans och lättkränkthet dagens melodi i landet,en symbios mellan islams uttolkare och vänstern,de tu blir ett i framtida lyckoriket Sverige?

Anonym sa...

Den eminenta damen vid rodret på Grand har inte så lång tid kvar.
Att SD spelade in samtalet och sedan läckte till Aftonbladet är...tankvärt.
Att övriga media håller tyst om det är...tankvärdare.
Var Wallenbergarna ska placera saudi-prinsarna nästa gång de är på
besök är deras problem.Och Löfvens.

Anonym sa...

...och konfrontation kommer de att få. Valen 2018 och 2022 kommer att bli en dyrköpt läxa för avgrundsvänstern och borgarna som resultat av deras odemokratiska och yttrandefrihetsfientliga agenda. Vänstern kommer aldrig under vår livstid att kunna resa igen efter detta. Motreaktionen blir enorm.

Anonym sa...

Money talks, bullshit walks! Svenskar lär sig aldrig, hög som låg.

Anonym sa...

Och man tror tydligen att gap-vänstern ska gå att blidka så att man slipper tampas med pressen.Den sortens undfallenhet har vi sett förr.Peace in our time tjatade man om då,nu är det värdegrunden.Gap-vänstern får aldrig nog och har ett helt batteri med vansinnigheter att bygga nya krav på.

Anonym sa...

Mentaliteten hos vänstern - i detta fallet sossarna - är flera decennier gammal.

Varande arbetstagande hos ett teknikföretag (service och bygg) så fanns det inget fackförbund med A-kassa som passade riktigt.
Valet fick bli elektrikernas fack.
De var dock öppet ointresserade.
T.o.m. så pass att de struntade blank i dessa grupper som inte var riktiga elektriker (i skrift i medlemstidningen!).

Att försöka gå med i endast A-kassan renderade i att fackförbundet vägrade ge en telefonnummer till deras sektion som skötte detta(!).
På den tiden som internet egentligen inte hade "uppfunnits i Sverige :-)

Intresset för att gå med i ett fackförbund blev därmed noll, och genom åren har fackförbundens avslöjade tokigheter och intoleranta beteende bara gett vatten på kvarnen.

Men just intoleransen, vilken har växt på senare år med t.ex. utfrysning av folk med SD-liknande åsikter ligger hand i hand med vänsterns beteende i media.

Intoleransen hos vänstern är så stor att de efter senaste valen försöker olika metoder att frysa ut och blockera SD, förstöra möten, och till och med söker lagliga vägar (inkl. eventuella lagändringar!) för att förbjuda SD.
Jonas Sjöstedt har dessutom i direktsändning i SVT nyheter svarat på en rak fråga om han tycker det är rätt att ta till våld för att bemöta sina politiska motståndare.
Han svarade efter någon sekunds betänketid: "Ja, om det är vad som krävs för att tysta sina meningsmotståndare"
Detta sades 1-2 veckor innan senaste valet.
Men ingen från MSM brydde sig om ta detta antidemokratiska (och kriminella) uttalande vidare som en nyhet, utan det tystades bara ner.


Man behöver inte gilla allt vad andra tycker eller gör.
Men vad man än gör så är något av det värsta man kan göra, är att försöka stoppa demokratin...

Vet ej vem som startade uttrycket, men det är sannerligen ett talesätt att ta till sig:
"Jag kanske avskyr några idéer och åsikter som min granne uttalar...men jag är beredd att dö för att han skall ha rätt att få yttra sina åsikter"


Mvh
Magnus Sjöström

Anonym sa...

Hej.

@Magne: där lyfter du en mycket viktig faktor som måste förtigas - att det är partiväldets skuld att situationen kräver alternativ.

@Magnus Sjöström:

"Jag kanske avskyr några idéer och åsikter som min granne uttalar...men jag är beredd att dö för att han skall ha rätt att få yttra sina åsikter" Uttrycket brukar anekdotiskt tillskrivas Voltaire. Problemet med det uttalandet är att om din granne har åsikten att du skall sluta finnas, så arbetar ni mot samma mål.

För alla former av politisk vänster, eller totalitär religion alternativt socialism, gäller att en kompromiss endast är vad byta grepp är för brottaren - det är fortfarande segern som räknas.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Magne sa...

Rikard: Vi kan väl enas om att valet 2018 kommer vara av typen: "SD har nu 25 %!!!! VAD SKA VI GÖRA? Kan man utesluta partiet? Finns det forskning om Hitler som man kan koppla till Åkesson? Har Trumps släktingar kopplingar till Hitler eller har vederbörande fotografier på Hitler i sin samling?" Det hela kommer arrangeras av DN men SvT kommer snabbt följa och sprida budskapet utan ifrågasättande.

Jag tycker vi ska trollrösta på Feministisk initiativ. Göra så Steffe får en finne i röven som heter Schyman. Varje litet snedsteg som inte leder till ifrågasättande av patriarkala strukturer och rasism kommer Schyman ge Steffe en känga. Det kommer vara en helt annan dignitet på splittringen än den MP och S har för närvarande.

Många vita svenskar och invandrare skulle proteströsta och väldigt många sympatisera med SD till 2022 eller ett mer etnonationalistiskt alternativ. Vi skulle kunna ha en sådan diskussion som Trump-Hillary. Två sidor som är diametralt olika. Ett val som skulle ge svenskar en insikt om att det är detta valet eller en nation i upplösning.

Anonym sa...

@ Rickard:
Ja, jag har hört både Voltaire och andra namn nämnas :-)
Jag ser dock inget problem med det uttalandet då jag förutsätter att andra mänskliga rättigheter och följs!

@ Magne:
Jag förstår ditt resonemang om att låta t.ex. F! få vara med en period och bestämma, förstöra ekonomin ytterligare och göra bort sig ordentligt.
- Tror tyvärr att de skulle hinna göra för stor skada...


Mvh
Magnus Sjöström

Anonym sa...

Nu när Grands Djupmark slagit fast att värdegrunden är det som syns i media (du vet!) och Bah Kunkhe slagit fast att pengarna som går till media ska bestämmas av media utifrån värdegrunden
så råder det väl ingen tvekan om att 1984 är här i SMp-tappning.

Lotta Trouble sa...

Men anpassning till Grand Hotels värdegrund är ändå inget mot vad som föreslås med den nya medieutredningen. Presstöd ska utgår till dem som upprätthåller Värdegrunden. Hur ska det gå till? Instifta en censurmyndighet som gör oberoende bedömningar om detta stämmer? För det kan ju omöjligt räcka med att Avpixlat SÄGER att de omfattar Värdegrunden...

Förr i tiden när man hade censur för pornografi, försökte naturligtvis alla påstå att bilderna på nakna fruntimmer EGENTLIGEN var konst - men se det gick ju inte! Censuren kontrollerade bilderna om de var med sanningen överensstämmande. Därför kan det naturligtvis inte räcka med att en publikation (oavsett format) SÄGER att de omfattar mångfald och allas lika värde - någon måste göra bedömningen om detta är sant.

Medieutredeningen öppnar kort sagt för censur, godtycklighet och svågerkapitalism.

Anonym sa...

"Majoriteten av nämndens ledamöter ska nomineras på personliga mandat av mediebranschen. Ordförande och vice ordförande i nämnden ska vara eller ha varit ordinarie domare.

Medieutredningen listar även kriterierna som ska gälla för massmedier som vill ha bidrag.
* det redaktionella innehållet ska utgöra minst 60 procent av hela innehållet.
* det exklusiva egenproducerade redaktionella innehållet ska utgöra minst 20 procent av hela innehållet.
* mediet ska vara allmänt tillgängligt och ”riktat till en svensk målgrupp, spritt under egen titel med ansvarig utgivare.
* mediet ska publiceras eller sändas minst 45 gånger per.
* mediet ska ha ”en god användarförankring”.
* ”Inre mångfald i betydelsen olika representationer och perspektiv” är grundkrav för stöd.
* Mediet ska präglas ”av principen om alla människors lika värde och den enskilda människans frihet och värdighet”."

http://www.dagensopinion.se/medieutredningen-föreslår-bidragsmiljard-och-skönhetsjury

Anonym sa...

Medieutredningen kostar ju en massa pengar.Vore det inte billigare om folket gick MP:s internutbildning istället? Som jag har förstått det är den heltäckande vad det gäller just värdegrunden?

Magne sa...

"Detta kommer leda till ökad polarisering, men det är oundvikligt eftersom det uppenbarligen saknas förhandlingsmån med dagens lättkränkta nyvänster. Den är inte intresserad av kompromisser eller tolerans med oliktänkande. Den söker konfrontation."

Hehehe, antar att denne man (som river ned en Trumpskylt) inte är "intresserad av kompromisser eller tolerans med oliktänkande. Den söker konfrontation": https://twitter.com/Daniel_Ohana/status/795436627665518592.

Fra Diavolo sa...

Egentligen har det ju inte hänt så mycket: SD fick hålla sin gala och de som tyckte illa vara gavs rikligt med utrymme för att basunera ut sin förbaskelse. Samtliga inblandade borde vara nöjda och belåtna, men i stället är de sprickfärdiga av ilska. Det är svårt, det där med demokrati...

Anonym sa...

"Reinfeldts bevis: Därför tjänar vi på invandring"
"I sin nya bok radar den förre statsministern upp flera argument för en öppen migrationspolititik."Många ropar på redovisning av invandringens kostnader, men förstår de vilka enorma förtjänster vi som land gjort tack vare att vår befolkning växer?" skriver han."

"Använder sällan ekonomiska argument
Utan invandringen hade kommunerna haft svårt att klara välfärden, vi hade haft färre företag och våra bostäder hade varit mindre värda."

Jaha.Aftonbladet gapar om Reinfeldts bevis,själv ser jag en radda påståenden.
Aftonbladet kommer naturligtvis få pengar även efter 2018 och vara med och bestämma värdegrunden.Tills dess får man försöka få nymoderater att bli nysossar med hjälp av Lindbergs nyfunne vän Reinfeldt och jaga liv i sin svans för att attackera Grand m.fl.Värdegrunden är ju inte bara argument utan bevis numera.
För egen del litar jag inte ett skit på moderaterna förrän de tagit avstånd från Aftonbladet och Fredrik Reinfeldt..
http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23869147.ab

Magne sa...

"Utan invandringen hade kommunerna haft svårt att klara välfärden, vi hade haft färre företag och våra bostäder hade varit mindre värda."

Det är nu det kommer fram. Med ökad befolkning sjunker utbudet av lägenheter och fler måste samla ihop lån för att checka av notan som 50 kvm kostar, det vill säga ofta 4 miljoner kronor. Fredrik vet att bostaden, och hans efterföljare visste detsamma, ökar i värde med immigration. Bostadsområden försämras tack vare MENA-kultur och Fredrik och anhang jublar. Nu finns det på tryck. Kan inte tolka Reinfeldt på annat sätt.

Jag vill verkligen att någon etablerad journalist ger sig på att granska boken. Gärna Expressens ledarsida, för SvT kommer aldrig granska den utan följa DNs rubrik som lyder: "Immigrationens vinst har alltid funnits, det bevisar Reinfeldt."

"Fredrik Reinfeldt skriver vidare att han tror att många lägger fram hemmasnickrade ekonomiska argument mot invandring för att de i själva verket inte vill att människor av olika kulturer ska blandas."

Jag hade varit mycket mer positiv till immigration som ökade BNP per capita och var likvärdig vår kultur. Att jag föredrar att Sverige består av vita svenskar är mitt eget godtycke, andra får gärna vilja ha en blandning av 20 % från varje kontinent, det är deras preferenser och jag tycker inte illa om dem. Men min smak verkar dock komprometterande enligt dem? Överheten har alltid velat påtrycka sin befolkning och tala om vad som är förbjudet att tycka och tänka. Förut var det att jorden inte var rund utan platt. Man ville inte påtala att evolutionen existerade. Nu ska man förneka att människor har grupptillhörigheter och olika anlag... Man ska inte tänka det förbjudna pojkar och flickor! Skulle det visa sig att verkligheten inte överensstämmer med VÄRDEGRUNDEN ska ni ändå ljuga för att visa överheten att ni är dem TROGNA!

Ni kommer kallas hatare, rasister, antisemiter, gubbslem, vita medelålders drägg, förkastliga odågor etc. Det är så det är när man är otrogen mot VÄRDEGRUNDEN.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23869147.ab

Anonym sa...

Hej.

@Magne:

Trollrösta om du vill för all del - det är folk som inte röstar som retar mig. Ännu mer trollaktigt vore dock att kapa partiet inifrån - svårt men som vi sett från vänster fullt möjligt. Själv skulle jag om jag var sådan försöka få muslimska kvinnor intresserade av att gå med i F!; detta i syfte att skapa en än starkare intern slitning mellan de som hävdar universella mänskliga rättigheter och de som är rasister utifrån essentialistiska argument.

SD lär aldrig få direkt inflytande, om inte det sker palatskupper och splittringar inom antingen moderaterna (alltid nyast!) eller Socialdemokraterna. Långsökt men möjligt är partisprängningar om inre schismer mellan olika maktskikt inte kan kanaliseras eller kontrolleras (läs: köpas) med uteslutningar och avhopp (ev. till SD) som följd. I så fall, och då är vi inne på tjugotalet, kan SD bli en reell maktfaktor, särskilt som dagens utveckling då har fått fullt genomslag i hela landet. I det läget finns också goda möjligheter för ett mer militant nationalistiskt parti att bli stort nog. Detta förutsätter dock att den nuvarande utvecklingen mot enpartistat via värdegrundstvång inom alla sektorer antingen stoppas eller accelereras in absurdum.

@Magnus Sjöström:
Jag är nog för cynisk vorden för att hävda att det finns mänskliga rättigheter, eller att tro att dessa är annat än maktmedel syftande till att motverka demokrati i betydelsen folkligt inflytande över politiska beslut. Trots allt, mänskliga rättigheter är även det en värdegrund, och vad säger att partier vars program inte anses följa värdegrunden kommer att få finnas?

Jag tror vi får se 'mer av samma' politiskt tills det nationella parlamentet är överspelat av sakernas faktiska tillstånd. Trots allt, som en av historiens mer hänsynslösa realpolitiker lär ha sagt om kritik: 'Påven? Hur många pansardivisioner förfogar han över?' (parafraserat ur minnet).

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Tänk, nu verkar till och med våldtäkternas ökning vara på riktigt enligt polisen.
Inte bara den ökande anmälningsbenägenhet som BRÅ brukar påstå.Däremot verkar ingen ha en aning om varför så man säkerställer läget genom att konsekvent undvika signalementen.Ja man kan till nöds erkänna att de skyldiga troligen är män för det har ju till och med BRÅ godkänt.Värdegrunden godtar män som skyldiga i sådana här fall.Är inte det lite kränkande?
I varje fall för någon?

Anonym sa...

@Rickard

Jo, mänskliga rättigheter verkar bara gälla för de som tycker "rätt" med "rätt" värdegrund...
Läs t.ex. vad som står om demokratiska rättigheter enligt FN:s stadgar (har vänstern helt glömt att läsa detta?.
Men om man förhåller sig principiellt så är min skrift ovan givetvis obestridig för förnuftiga människor.

Tyvärr tror jag att låsningen i landet kommer att bli ännu värre, samt att både staten och kommunerna kommer att låna upp ännu mer pengar (förutom att skatten och avgifterna kommer att höjas generellt).
Men vad sjutton, kan Grekland, och så även Italien numera, trycka upp statsobligationer på löpande band så kan väl Sverige med?
Vad kan gå fel med det liksom...?

Mvh
Magnus Sjöström

P.S. Tack till Engnell som har lyckats med en seriös och öppen blogg där där det hålls en anständig ton!

Magne sa...

"Trollrösta om du vill för all del - det är folk som inte röstar som retar mig. Ännu mer trollaktigt vore dock att kapa partiet inifrån - svårt men som vi sett från vänster fullt möjligt. Själv skulle jag om jag var sådan försöka få muslimska kvinnor intresserade av att gå med i F!; detta i syfte att skapa en än starkare intern slitning mellan de som hävdar universella mänskliga rättigheter och de som är rasister utifrån essentialistiska argument."

Trollrösta gör man för att väcka sovande svenne. Tänk om svenne måste ha genuscertifiering, påtvingas en utökning av värdegrunden som säger att ALLA ÄR KÖNLÖSA och att kön är en konstruktion etc. Skulle inte Svenne vakna lite ytterligare som den nu gör av massinvandringens baksidor? Det är vad jag tror att den skulle.

Vi behöver samla trollröstare. Hur många kan vi få? 150 000 trollröstare skulle säkerställa att de kom in i riksdagen. Kan någon skicka ut mitt meddelande till dissidenter så vi får in F! i riksdagen? Lägga ett robocall!

F! i riksdagen 2018 säger jag bara, och i regeringen!

Anonym sa...

Enligt AB så anser polisen nu att våldtäkterna kan eskalera.Riktigt hur man vet att det inte bara är anmälningsbenägenheten som går upp vet inte jag.Kanske har det något att göra med DNA-proverna som tagits - vad vet jag?
Malmös DNA-tester måste i varje fall ha förtur framför Visbys om det inte är så att MSM glömt just de testerna.BRÅ:s experter har i varje fall inte uttalat sig om vare sig det ena eller det andra.
Det är för tidigt att säga om ökningen är en trend innan år 2018 och nödvändiga tillägg i värdegrunden gjorts.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article23873160.ab

Anonym sa...

Off topic, sorry, men stämmer detta verkligen? Vad pysslar socialisterna med egentligen? http://cornucopia.cornubot.se/2016/11/breaking-massivt-skatt-for.html?m=1 Visserligen ser det redan rätt mörkt ut för moder Svea, men detta är helt sanslöst..

Anonym sa...

Det här med trollröst på F! var det roligaste jag läst på länge, och samtidigt något som kan ge resultat på lång sikt. Det enda som vore mer effektivt är väl om det fanns ett riktigt islamistparti.

Problem a) blir väl att få någon att samordna så att de kommer över 4%.
problem b) blir att se till att de inte får alltför mycket över 4%.

Omkring 2020 kanske BF har slutat föröka sig medelst delning.

Magne sa...

"Problem a) blir väl att få någon att samordna så att de kommer över 4%."


Jag är uppriktigt intresserad av att göra a) samordna så att F! kommer över 4 %-spärren. Ligger de och väger på riksdagsspärren kan t.o.m. 20 000-30 000 trollröstare få in dem i riksdagen. Men vem är rätt man eller kvinna att kontakta för att lägga detta projekt? Många är också besvikna på SD för de lägger sig platt inför makteliten för att fiska röster... lika besvikna väljare finns ju hos Moderaterna också, och SD får absolut inte heller inflytande 2018, så vad kan man rösta på om inte trolla lite?

Jag skulle gärna få Göran Eriksson på SvD att påtala detta med trollröst på F!. Han brukar ju analysera vad olika röstsituationer kan leda till och hur man ska få mest ut av sin röst. Skulle han lägga ett robocall på att rösta på F! skulle det ge genomslag, men en person som har ett antal tusen läsare och lyssnare som Li Engnell eller någon från Det goda samhället (https://detgodasamhallet.com/) skulle också få genomslag.

Jag har inte läsarskaran eller följare som krävs för det. Varken på Twitter, bloggar eller dylikt. Men valet är ju 2018, så man får väl se vad som kan hända.

Anonym sa...

Sovande Svenne är ett stort problem för demokratin. Demokrati förutsätter intresserade och insatta medborgare. Många av de dumheter som försiggår (Reinfeldts uttalanden, drevet mot Grand Hotel, brunråttor och mycket mer) når aldrig fram till Sovande Svenne. Och när bara en liten del av dumheterna når fram är det lättare att vifta bort som undantagsfall.

Nu för tiden är det en plåga att diskutera politik med folk i umgängeskretsen. Jag suckar tungt inombords när någon vill prata politik. Jag menar, vad är poängen när de "åsikter" som möts i själva verket är inlärda fraser från DN:s och AB:s ledarsidor? När jag påtalar problemet med "det goda hatet" tittar folk fånigt på mig. "Det goda hatet", vad skulle det kunna vara för något? När jag då berättar till exempel hur Expressen hängde ut vanliga Svenne Svensson med porträtt i tidningen på grund av att de kritiserat invandring eller feminism på nätet så möts det av stora förvånade ögon. Trots att de är trogna tabloidpressen likt alkoholisten sin flaska går uppenbarligen en sådan mobbningskampanj dem förbi. Kommentar? "Ja, det var ju inte bra." Nä, det var det väl inte. Fortsätter man då stödja tidningen genom att läsa den? Självklart!

Diktaturöverenskommelsen 2014 borde i sig göra de sex partier som ingick den omöjliga att rösta på. Men när väl valet 2018 kommer har Sovande Svenne glömt DÖ sedan länge - om han ens förstod den från början. Jag är en så kallad klassresenär, som kommer från ett arbetarhem med dålig bildning och på egen hand (utan stöd hemifrån) har studerat på universitet och som den förste någonsin i släkten arbetat i intellektuella yrken. Föräldrarna är ytterst okunniga i politik. Härom året trodde pappa att Moderaterna (hans stora fiende) är ett försvarsvänligt parti. När jag upplyste honom om det verkliga förhållandet blev han oerhört förvånad. Hans insikt i svensk politik är aktuell till omkring 1990 och därefter fragmentarisk. Mamma är uttalat ointresserad av politik, men jag ville ändå informera henne om Diktaturöverenskommelsen. Men för att förstå vad som är fel med DÖ måste man ju veta hur riksdagen är tänkt att fungera egentligen och jag insåg att hon inte visste det. Så då fick jag börja med att förklara parlamentarismen för henne. När jag hunnit halvvägs med det inflikade hon: "Vill du inte se pelargonerna på balkongen?" Kapitulation: "Jo, vi går och tittar på pelargonerna."

För en del människor är det helt egalt hur samhället ser ut. Helt egalt.

Anonym sa...

@ Magne

Du har en poäng med trollröstning på Fi, men det hade varit bättre att göra det 2010 eller 2014. Har vi verkligen tid med sådant finlir för åren 2018-2022? Även utan ökat Fi-inflytande kommer läget 2022 att vara katastrofalt dåligt.

Idé om portal ("grundkurs i regimkritik")

Borde man inte försöka väcka Sovande Svensson på riktigt i stället? Jag har tidigare i olika sammanhang föreslagit något slags informationsportal som samlar olika typer av regimkritik på ett pedagogiskt sätt.

Som det är nu så drar jag mig för att försöka skapa opinion. Har man sagt A, så måste man få chansen att säga B, C, D och gärna E också. Problemet är att man sällan har chansen att någon lyssnar tillräckligt länge. Var börjar man egentligen? Det är en enda stor härva och drar man i en tråd så sitter den fast i andra trådar. Det går inte att isolera problemet bara till asylinvandring, även om det är ett av de tydligaste uttrycken för politikens misslyckande. Vi har problem inom i stort sett varje sektor i samhället. Vi har ett politiskt etablissemang som totalt har tappat greppet om utvecklingen och som i stället ägnar sig åt meningslösa symbolfrågor och åt propaganda för att dölja verkliga förhållanden. Men hur f-n förklarar man något sådant för någon som knarkar på Aftonbladet och DN? De befinner sig i Matrix och vet inte att de gör det.

De allra flesta har inte tid att läsa på i olika frågor. Vi som läser Engnells blog och diskuterar tillhör en liten påläst minoritet. För att bli påläst måste man ha intresse och tålamod och framför allt tid. Och som jag ofta säger till folk så måste man inte hämta sin kunskap från Avpixlat. Det räcker faktiskt till och med långt att utöka sin läsning av MSM-tidningar med t.ex. DI och regionala tidningar samt med utländsk MSM. Alternativa media kan man utnyttja som källa till tips. Eftersom alternativa media alltid anger källor (som ofta är MSM, t.ex. lokaltidning) kan man själv gå till källan om man inte litar på referatet. Om man t.ex. läser i en blog om den kommunalt bekostade kampanjen med värdegrundsklistermärken i Karlstad som alla skulle sätta på sina dörrar och brevlådor så kan man ju själv googla för att ta reda på vad det handlar om. Men allt detta tar tid och kräver källkritiskt tänkande. Således är det inte var mans (hens?) kopp te. Det är enklare att få färdiga "nyheter" serverade i Aftonbladets app.

Om det funnes en portal, ett slags "grundkurs i regimkritik", så kunde man hänvisa folk dit. Det skulle vara enklare än att försöka uppmana någon att läsa t.ex. Engnell, Erixon, Ledarsidorna, Det Goda Samhället samt en rad utländska media beroende på språkkunskaper, för det är tidskrävande att lägga pussel. Portalen skulle alltså vara samma idé som den där sidan om myter om invandringen som Ullenhag startade - fast tvärtom!