fredag 29 juli 2016

Nuppatag med Gabriel Wikström


Regeringen har beslutat ge Folkhälsomyndigheten i uppdrag att göra en ny stor studie av svenskars sexualvanor, berättar folkhälsominister Gabriel Wikström på DN Debatt.

"Sexualpolitiken får inte bara handla om specifika problem. Den måste också handla om det som är luftfyllt med sex om vi på allvar ska kunna lösa problemen", skriver Wikström. Vilka problem är det då folkhälsoministern tänker att den nya studien ska lägga grund för att lösa? Wikström räknar upp ett flertal:
Antalet oönskade graviditeter är fortfarande högt, män och kvinnor är långt ifrån jämlika och dagligen hör vi berättelser om trakasserier och våldtäkter eller om hur människor diskrimineras och misshandlas på grund av sin sexuella läggning. Problemen är grundläggande och drabbar många människor runt om i vårt samhälle.
Att regeringen plötsligt bryr sig om oönskade graviditeter är intressant. Jag gissar, givet de abortaktivister Socialdemokraterna har i partiet, att de inte vill röra abortpolitiken utan snarare dela ut kondomer.

Sexuella trakasserier, våldtäkter och annan brottslighet? Detta är en fråga för rättspolitiken, inte för en studie om svenska folkets sexvanor. Och helt uppenbart något som de rödgröna har bortprioriterat och fortfarande inte tar på allvar.

För både vänstern och högern har sexualiteten alltid varit politisk. I dag, när de religiösa bojorna i Sverige har släppt, är det i stället feministerna som står för kontrollen av vår sexualitet.

När regeringen vill låta utreda svenska folkets sexvanor för att "lösa problem" är det därför inte någon sexualliberal linje vi kan vänta oss utan tyvärr mer moralism. Wikström signalerar detta redan i sin debattartikel där han lyfter problemen med "en skev kvinnosyn [...] som förmedlas i kvinnoförnedrande pornografi eller i manliga miljöer".

Detta doftar ny politiskt korrekt sexualitet lång väg. Vilket inte vore ett dugg förvånande från en regering som diskuterat möjligheten att förbjuda svenskar att köpa sex utomlands och betraktar porr som en form av våld mot kvinnor.

Min inställning är att politikerna ska hålla sig så långt borta från sängkammaren som möjligt. De ska inte lägga till rätta våra sexuella aktiviteter. De ska inte ens ha en åsikt om dem så länge det är myndiga människor som gör saker tillsammans.

Gärna forskning om människors sexualvanor, inte minst för att det är spännande. Men inte studier av politiker, för politiker. Sex är så mycket mer än ett uttryck för "folkhälsa".

Back off, Gabriel.

Läs även:
Fnordspotting

32 kommentarer:

Anonym sa...

Rättvisan är blind.

"Vidare ska männen enligt polisen ha skrikit: ”Sluta att våldta våra svenska tjejer”. Detta gör att polisen betecknar händelsen som ett hatbrott, kombinerat med skadegörelsen."

Gabriel Wikströms Nuppatag kommer också vara objektivt och sakligt..

http://mariestadstidningen.se/mariestad/2016/07/27/hatattack-mot-boende?refresh=true

Anonym sa...

"Många är ansvariga för något nu de flesta inser blev totalt galet. Många må ha sansat sig och delvis ändrat kurs. Men det är så dags nu, syltryggar. "

Kors i taket! För en gångs skull något läsvärt på SVT!
Och Hans en blomma av valfri virtuell sort för ditt bidrag till stacken!

Men PK, konsensus och mellanmjölk kan fortfarande bli vår gemensamma död.

http://www.svt.se/opinion/konsensus

Anonym sa...

Är det trots allt möjligt att super-fluktaren Gabriel Wikström dabbat sig totalt?
Kan det vara så att den sossigaste av alla sossar skitit totalt i det blå skåpet och alla andra springer runt och duckar för fläkten?
Inte ens Aftonblaskans annars så rättrogna och lojala fotsoldater har dragit sin lans för super-fluktarens skull.Inte ens Anders Lindberg.
Då är det illa då.Riktigt super-illa för super-fluktaren Gabriel Wikström.
Någon enstaka sexolog tycker att insatsen är viktig för att inte säga livsavgörande.
Underbart underlivsavgörande helt enkelt.50 procent av sexet är ju för staten, men sedan kommer momsen och lite annat till ovanpå det naturligtvis.

Super-fluktaren Gabriel Wikström har kanske i sin iver bestigit den sortens barrikad sossar i allmänhet inte har lust att bestiga.Också på det sättet är Gabriel Wikström ett undantag.
Mitt tips till Gabriel Wikström är i så fall att ful-ladda ner lite från nätet när han fått sparken.
(Men berätta för Guds skull inte det för Ygeman!)

Utlandssvensk sa...


"Detta doftar ny politiskt korrekt sexualitet lång väg."

Ja, helt klart!

I samband med detta finner jag det extremt intressant att man kan observera en väldigt tydlig och tilltagande konvergens mellan feminister och muslimer. Män är hänsynslösa sexmaskiner som angriper kvinnor så fort de ser öppen hud, verkar nu vara konsensus i båda grupperna. Funktionell segregering av könen i olika sammanhang förespråkas som bekant flitigt inom islam, men börjar nu även att allt mer framföras av feminister, t.ex i samband med problemen på festivalerna.

Min gissning är det det är fråga om ganska kort tid innan vi ser feminister som öppet hyllar och försvarar burkan. Fi har redan gått en bra bit på vägen och att de förklara burkor för "femisistiska skyddsdräkter", som hindrar männen från att våldta med ögonen, ligger nog i vår nära framtid. Skratta om ni vill, men jag menar allvar. Fi har redan etablerade kontakter med Muslimska Brödraskapet och ser nog tydligt möjligheten att ersätta MP som det mest renodlade muslimska partiet i Sverige.

Anonym sa...

Instämmer till fullo, BACK THE FUCK OFF or face the goddamn concequences, Nemo Me Impune Lacessit!

Förbannade diktaturkramande moralister...

Dan sa...

Jesus and Mo har redan ordnat en passande T-shirt
http://www.cafepress.com/jmoshop.110593258

Anonym sa...

Kan i vissa fall vara bra med ökade incitament eller lägre incitament till att föda barn. Sverige behöver fler som kan försörja de äldre, och då ska de vara en del av arbetskraften och inte tillföras genom import av lågutbildade och i många fall socialfall. Två barn är ersättningsnivån, och tre barn per par kan behövas i Sverige. Det är då klokt från regeringens sida att ge incitament i form av ökade förmåner till de som föder fler än två barn.

I alla fall ett sätt att bemöta argumentet att vi behöver invandring från tredje världen för att vi inte föder tillräckligt många barn här i Sverige.

Magne

Anonym sa...

Hej.

Ebba Grön sa det bäst med låten 'Pervers politiker'.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare
Ps Nu måste det väl vara bortom varje rimligt tvivel uppenbarat att socialdemokraterna, miljöpartisterna och muslimer har det gemensamt att allas liv skall regleras in i minsta detalj? Ds

Nietzschehadetyvärrrätt sa...

Man går extremisternas/moralisternas ärende eftersom man inte kan/vet/vill lösa samhällets verkliga problem. Ett område som traditionellt varit tabu-/skambelagt har dessutom fördelen att alla åtgärder vinner stöd -för vem opponerar sig om inte den perverse eller kanske tillochmed den inneboende våldtäktsmannen..

anders sa...

För en timme sedan var det en intervju på nyhetsprogrammet "Rapport" med homosexuella 11- och 12-åringar från evenemanget "Pridefestivalen". Jag känner mig fortfarande illa till mods.

Hans Li Engnell sa...

Ja, det är en ohelig allians som börjat bli helig.

Anonym sa...

Hahaha Gabriel Wikström har i varje fall satt både sig och Sverige på kartan.
Men varför måste Sverige bara synas i fel sammanhang?
Kan någon sosse svara på det?

Anonym sa...

Så nu när media törs ta bladet från munnen kan man granska Pride också?
Expressen pekar igenom Sakine Madon ut Malmö och Göteborg som särskilt svåra platser.
Det var också i Malmö nazister angrep försvarslösa värnlösa feminister som bara ville ta natten tillbaka.Showan Shattack skadades och fick kult-status på kuppen.
Malmö är ingen stor stad.Det kryllar inte av extremister.
Andreas Carlsson, nazist, dömdes inte för attacken mot Shattack.Ett besked som inte togs emot med öppna armar av media direkt.Den andre åtalade nazisten gick helt loss eftersom ord stod mot ord och ingenting bevisats.Opixlade foton däremot serverades bevisligen så gott som dagligen.Naturligtvis också på Shattack som gav intervju på intervju.
Den där domen var kanske inte så fel ändå? Tingsrätten var kanske inte ute och cyklade?
Medias bestämda bild av händelseförloppet var kanske aningens färgat?
Eller till och med direkt partisk?
Kaka söker maka och lika barn leka bäst och allt det där det ni vet.
Någonting säger mig att mediabilden var en aning tendentiös i varje fall.
Snällt sagt.
Någonting säger mig att det är dags att granska journalisterna.

Anonym sa...

svenska folkets sexvanor är ingenting regeringen ska lägga sig i.
Ska nu regeringen lära folk knula som en sosse? Hehehe, jävla idiotcirkus!

Anonym sa...

Typiskt exempel på den s.k. nattvandrarstaten. Polisen, försvaret, skolan, socialtjänsten m.m. havererar, medan resurser sprätts iväg på att detaljkontrollera medborgarnas privatliv. Hur som helst, en studie förutsätter tillräckligt hög svarsfrekvens, annars blir resultatet helt oanvändbart. Svarsfrekvensen brukar ligga på c:a 40% med sjunkande trend, något som SCB tidigare påtalat gör resultaten otillförlitliga. Så jag uppmanar alla som blir föremål för denna undersökning att vägra svara. Det behöver inte finnas statistik på allt!

Anonym sa...

Hej.

@Utlandssvensk:

Du (m fl) har helt rätt i ditt/ert antagande. Feminister kommer själva att välja oket i protest mot rasism, den onde vite mannen, och annat som de tröstar sig med. En fanatikers enda respons är ju att bli mer fanatisk, och fanatiker i grupp bevisar sanningen och styrkan i sin tro genom att utöva allt extremare ritualer i grupp och i opposition till sina fiender (verkliga eller inbillade).

Snart nog har vi öppna manifestationer där svenska feminister förklarar sin tro på islam utifrån att detta ä en revolutionär och progressiv normutmanande gärning gentemot det förtryckande västerländska samhället. Vad islams egentliga uttolkare och särskilt deras imamer tycker om detta lär bli spännande att följa. Till skillnad från europeiska kristna är ju islam ännu en religion som är på riktigt, i att den är totalitär och ger avvikare omedelbar och permanent konsekvens.

Man kan också psykologisera det hela med att det är det aldrig avstannade tonårsupproret från bortskämda medelklassflickor som helt enkelt projicerar och skall göra sin påstått borgerliga omgivning (en sorts tankebild att nutiden ser ut som feminister föreställer sig 1850-talet) upprörd och chockad: "Titta vad jag är progressiv, pappa/patriarkatet! Titta, jag skaffar mig en muslimsk somalier som pojkvän, men bara ett litet tag! Sedan skall jag ha någon annan, kanske en afghansk kvinna! Titta titta då!".

Ett slagord för Wikström: "Ligg på rygg, och tänk på Partiet!"

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Ådärkomdenja sa...

Detta statsossiska jippo spär med stor sannolikhet på etablissemangsföraktet rejält hos folket. Gör inte överheten någon riskanalys, innan dom drar igång spektakel av den här arten. "Vi har inte gjort nån sängkammarundersökning på tjugo år", sa Peeping Tom Wikström. Som ett argunent för att nu är det dags. Kan man inte rota fram ännu äldre pajaserier? Folks sexualitet och dess utövande skall tillhöra privatlivets helgd. Precis som jag tycker att allt opportunistiskt, offentligt orerande, och paraderande, av bögar, flaror, transor, och andra varianter, inte hör hemma på gator och torg. Könsval, regnbågsflaggor, HBTQWZXMJH.... det går inte att värja sig för den publika utbredningen och ockupationen av "det offentliga rummet". Fy f*n vilken dekadens det svenska samhället befinner sig i. Sexköpslagen borde avskaffas. Om man betalar via en tvåpartsöverenskommen sedeltransaktion, eller limmar på bjudkåta krogbrudar via drinkar mm spelar ingen roll, bara olika utgiftsformer. Allting har sitt pris.

Anonym sa...

I am from the Government and I am here to help.

Anonym sa...

Kan inte alla, eftersom sex inte bara är en privat angelägenhet, skicka bilder och filmer från sängkammaren till Gabbe. Det vore kul att se allt sådant bli diariefört och klassat som offentlig handling så att det byggs upp ett bibliotek av amatörporr som vem som helst kan begära ut i offentlighetsprincipens namn.

Hans Li Engnell sa...

"Häng då med i Gabbes gäng!"

Anonym sa...

Men visst finns det dom som om de har något emot Wikström och samarbetsregeringen SKULLE kunna göra något åt det? Om det vore så att de verkligen hade något emot samarbetsregeringen och Wikström vill säga..

Anonym sa...

Vi som håller till vänster säger:

Det har alltid knullats i Sverige! Det är bara anmälningsbenägenheten som har ökat.

Anonym sa...

För Kung och Fosterland blev samlagen underställd grundlagen. Undrar vilken nivå av njutning, som blir godkänd? Kanske man kan få pris för nit och redighet i rikets tjänst?

Anonym sa...

Seehofer kritiserar nu öppet Merkel och det demonstreras i Berlin.
Wallström vill då passa på att öka trycket på Turkiet.
Räkna på det den som vill.

Anonym sa...

Dela ut armband med texten "Jag älskar gärna - men inte med feminister!"

Anonym sa...

Det är så tydligt att polisen inte skyr några medel mot vissa grupperingar men låter andra enbart springa och leva rövare. AFA, galna feminister och antirasister får i princip göra vad de vill under demonstrationer.

Vill visa en bild av en cykelpolis som under tjänst får den kloka idén att ta upp cykeln på 1-hjul och mota bort de som inte stödde pridefestivalen men var för kärnfamiljen under Pridefestivalen: https://www.youtube.com/watch?v=8TlVc19DDoc#t=89.

Polisen riktigt skriker och lyfter sin hoj på ett hjul: "Era jävlar, vad har ni här att göra nära ni inte är HBTQ och inte gillar PRIDE?! Skulle ni vara feminister och HBTQ-certifierade hade jag låtit er skrika bäst ni ville och bära upp vilka planscher som helst."

Alltså, kan någon säga att polisen ger samma rätt att demonstrera om man är i HBTQ-svängen och allt vad det står för lika mycket som den som är för kärnfamilj och tradition? Cykelpolisen under Pridefestivalen hade inte några problem att gå efter de senare och tillsammans med HBTQ-certifierade människor skrika: "DJÄVLA PARASITER. Jag gör inte mitt arbete, jag agerar för HBTQ-människor. Min yrkesroll är inte relevant när det kommer till HBTQ och hata traditionalister."

Polisen agerar som en bunt galna feminister... är det Eliassons fel? Eller är poliskåren genomdränkt av vänsterliberal sörja? Så mycket hat som våra politiker i 7-klövern slängt ur sig genom åren mot traditionella och konservativa är det inte förvånande heller. Fy, Tvi, Usch, Blä!

Magne

Anonym sa...

Var är alla patenterade komiker nu?
Sverige är tryggare än någonsin tidigare men komikerna har tydligen semester.
Sverige ska få en egen statlig sexundersökning men komikerna har tydligen semester.
Annars vore det nog rätt enkelt att göra stand-up på Gabriel Wikström och hans sängkammarplaner? Ämnet är tacksamt i varje fall internationellt.
Sverige hålls tryggt med tafsa-inte-armband och hög anmälningsbenägenhet.En och annan skrattar hakan ur led åt det skämtet.Men var är komikerna? Är det kul på fel sätt?
Hemma på kontoret sitter komikerna.Frenetiskt räknande godhetspoäng.
Allt annat skulle ju kräva att stå-uppare står upp för publiken som betalar det goda livet.Att stå upp rak i ryggen är inte något en syltrygg är godkänd för.

Anonym sa...

Tänk om regeringen lät medelålders sekonderade av några 16 - 17-åringar åka runt i våra högstadieskolor och tala om att åldersdiskriminering hör inte ihop med sex. De skulle få våra högstadieelever att tycka att det är coolt och naturligt att folk med stor åldersskillnad har sex med varandra. Sedan bör kommunerna ordna kärleksveckor under sommarloven och då kan kärlekskranka medelålders åka från kommun till kommun för att ragga upp och ha tillfällig sex med femtonåringar. Då skulle ännu ett tabu ifrågasättas.

Anonym sa...

Stökigt, stökade och stök m.m verkar vara den nya koden?
Hur kommer det sig att alla journalisterna plötsligt använder samma ord samtidigt?

Anonym sa...

DN, som vanligt sakliga och opartiska under Wolodarskis ledning.
"Soldiers of Odin i bråk på Kungsgatan" är rubriken.
För den som orkar läsa visar det sig att AFA överfallit Soldiers of Odin bakifrån försedda med knogjärn och tandskydd.Var DN:s sympatier ligger är ganska solklart men journalistiken skulle vara ärligare om både Bonniers, Wolodarski och DN stod för det.


http://www.dn.se/sthlm/soldiers-of-odin-i-brak-pa-kungsgatan/

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Polisen agerar som en bunt galna feminister... är det Eliassons fel?"

Eliassons stora genombrott var när Billström, garanterat med Reinfeldts godkännande, utnämnde honom till chef för migrationsverket 2007. Innan dess var han en ganska vanlig sossepolitruk, men med en stor förtjänst: Han var en väldigt öppen immigrationsextremist.

Det finns noll tvekan om att det var därför han fick jobbet. Reinfeldt ville ha den mest radikala person man kunde hitta och vår vän Eliasson hade tydligt uttalat att han ansåg att alla asylsökande borde få stanna, Och som han levererade! PUT till alla somalier var bland det första han gjorde. Ingen var gladare än Reinfeldt, så självklart fick han sen gå vidare.

Att han nu är polischef kan sannolikt också förklaras med hans åsikter. När han tillsattes i början av 2015 var den uttalade ambitionen från politiskt håll att polisen skulle satsa stort på att bekämpa ”hatbrott”. Det var väldigt klart att detta i praktiken innebar att man skulle leta upp och lagföra immigrationskritiska skribenter på internet. Självklart ville man då ha en öppen SD hatare som chef!

Nu har väl detta glömts bort i det allmänna kaoset det senaste året, men i princip det första Eliasson gjorde efter att han hade blivit polischef, var att presentera en helt förbluffande stor satsning mot ”hatbrott”. Det skulle upprättas flera hatbrottsgrupper, ett nationellt center mot IT brott, etc, etc.

Paradoxalt nog är det troligen den pågående våldsamma kollapsen på många håll i Sverige som har resulterat i att den praktiska yttrandefriheten nu är så stor. Planen var helt klart att sätta P för detta med massiva polisinsatser, men mer trängande behov verkar ha hindrat detta, åtminstone för tillfället.

På migrationsverket har man en lång tradition av att anställa riktigt hårdföra extremister. Många som har deltagit i våldsamma manifestationer för fri invandring och liknande har sen fått anställning:

Från Merit Wagner:

”För några år sedan var Migrationsverket ofta utsatt för hård kritik från olika vänstergrupperingar som ville ”skydda” de asylsökande som inte befunnits ha skyddsskäl och skulle utvisas. Ibland förekom stora demonstrationer och inte sällan vandaliserades Migrationsverkets byggnader. Idag har dessa aktioner i princip helt upphört. Anledningen till det är mycket enkel – Migrationsverket har rekryterat dessa aktivister! De sitter nu som tjänstemän i myndigheten!

https://meritwager.se/2015/08/21/en-migga-anledningen-till-det-ar-mycket-enkel-migrationsverket-har-rekryterat-dessa-aktivister/

Jag misstänker starkt att de nya reglerna för antagning till polisen ska ses mot bakgrund av detta. Troligen vill Eliasson, med regeringens ytterst goda minne, få in fler våldsamma
vänsteraktivister, typ AFA medlemmar. Sen kan man återuppta satsningen mot ”hatbrott” i god tid innan valet 2018.

Att man flyttade polishögskolan till den synnerligen ökända Södertörns högskola har troligen samma förklaring. De som kommer ut från den utbildningen kommer knappast att ha några som helst betänkligheter vad gäller att lagföra dissidenter.

Anonym sa...

@ Utlandssvensk: Som vanligt en ypperlig analys av haveriet. Finns inte mycket att tillägga.

Det är sjukt, men det är från polisens sida godkänt att slå ner, mota bort, och skända konservativa och traditionella. En hbtq-certifierad antirasist hade kunnat skrika och visa vilka planscher som helst mot SD eller vilka andra som vill ha mindre vänsterliberalism och mer realism.

Magne