söndag 3 juli 2016

Politiken har svikit Sveriges kvinnor


Sverige har under det senaste decenniet tid haft en historiskt hög asylinvandring och väldigt generösa regler för dem som kommit hit. Ålderstester av ensamkommande som hävdar att de är minderåriga har i praktiken avskaffats, vilket oundvikligen gjort att denna grupp har vuxit monumentalt.

En ensamkommande minderårig åtnjuter nämligen helt andra rättigheter än en ensamkommande vuxen - vilket även betyder helt andra kostnader för samhället.

Det var Alliansen som tillsammans med Miljöpartiet möjliggjorde detta genom sin blåögda politik. Nu ser vi konsekvenserna på område efter område. Att sannolikt tiotusentals ensamkommande under de senaste åren ljugit om sin ålder för att få asyl orsakar inte bara onödiga kostnader för skattebetalarna. Det skapar även problem för det öppna och godtrogna svenska rättsväsendet.

Unga män kommer undan straff genom att hävda att det är minderåriga. De släpps ut igen efter att de på grund av oklar ålder inte ha kunnat dömas för det grova brott de begått. Det finns hårresande exempel med män som har ett halvdussin identiteter, men där tingsrätten ändå går på den lägsta ålder som den misstänkte själv uppger.

Sveriges institutioner har helt enkelt inte varit beredda på denna situation.

Åklagare uppger att de får ägna lika mycket tid åt att söka bekräfta den misstänktes ålder som på att bygga ett mål mot honom. Så här kan vi inte ha det. Ålderstester måste ske vid ankomst till Sverige, och den som inte har rätt att vistas här (som exempelvis de marockanska gatuungdomarna) måste utvisas.

Ensamkommande som SR:s Ekot talat med medger att de flesta ljuger om sin ålder eftersom det innebär att de lättare får asyl, genast får börja skolan, får bättre boende och så vidare. Det är inte svårt att förstå incitamenten här. Men det betyder inte att det är acceptabelt.


Det är förstås viktigt att påpeka att majoriteten av ensamkommande män och unga inte begår våldtäkter eller utsätter kvinnor för sexuella trakasserier. Ej heller är våldtäkter eller tafsande något som uppstått med stor asylinvandring. Men fenomenet med att många unga män i grupp omringar kvinnor är de facto något nytt i det svenska samhället.

Tonårstjejer i skolan har berättat hur unga utländska killar står i stora grupper som tjejerna måste passera igenom för att ta sig förbi. När de passerar utsätts de för en sorts närkontakt som de inte själva har gett sitt godkännande till. Detta beteende liknar det som nu uppges inträffa på flera av landets musikfestivaler och är tvivelsutan ett sätt att uttrycka dominans. Tillvägagångssättet gör det dessutom svårt att peka ut en enskild gärningsman.

Kvinnor och tjejer har blivit närmast rättslösa, vilket ger vissa manshatare vatten på sin kvarn om hur onda alla män är och hur patriarkalt Sverige är. Feministiska grupper vill få det till att handla om "könsroller", och en mansfråga generellt. Det är att feltolka hela situationen, och risken är uppenbar att denna felanalys kommer få problemet med massövergrepp att växa utan att någon förmår göra något åt det.

Vi måste också fråga oss vad som händer med förtroendet för rättssamhället när brottsoffer ser att förövare kommer undan enbart genom att hävda att de är minderåriga.

Alla politiker, från höger till vänster, upprepar att det råder "nolltolerans" mot sexuella övergrepp. Men på en fråga från Ebba Busch Thor i den senaste partiledardebatten i SVT:s Agenda ville Stefan Löfven inte gå med på att den asylsökande som döms för övergrepp också ska utvisas. Hårda ord betyder ingenting om de inte följs upp av en konkret politik.

Det råder ingen nolltolerans mot sexuella övergrepp i Sverige. Snarare tvärtom. Lagstiftarna, den svenska riksdagen, har svikit svenska kvinnor och tjejer.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Vi feminister har ett litet delikat problem här.Vi är nämligen anti-rasister också.
Eller kanske vi är det primärt...och det andra sekundärt....vi vet inte än riktigt.
Därför är det så svårt att tala om hedersbrotten tills vidare.
Och naturligtvis ännu svårare att tala om våldtäkter och ofredanden.
Tills vidare är alla vita män skyldiga och orsaken till att det ser ut som det gör.
Lite som att alla vita män är skyldiga till att det höggs ner på IKEA ni vet.
Möjligen kan det sluta i att alla kvinnor får hålla sig nyktra och undvika att bära sexuellt utmanande kläder och vara på fel plats vid fel tillfälle i framtiden...vi vet helt enkelt inte.Vi har inte bestämt oss.Vi vet faktiskt inte om vi är så intresserade av att tvingas välja mellan feminism och anti-rasism alls.Det är vita män som vill tvinga oss till det så mycket vet vi.Så det är inte alls omöjligt att vi avstår.Kvinnor kan och vill och törs nämligen!

Gudrun and the Feministic Middle class City Slickers
(med nära till demokratiska bidrag)

Utlandssvensk sa...


En bra genomgång!

Lite tråkigt att det skulle ta 10 år innan någon verkligen reagerade på detta. Men nu kanske det slutligen sker.

"Det är förstås viktigt att påpeka att majoriteten av ensamkommande män och unga inte begår våldtäkter eller utsätter kvinnor för sexuella trakasserier."

Har du några belägg för detta? Det förefaller inte uppenbart att så är fallet. Den största gruppen de senaste åren är män från Afghanistan och kulturen i det landet ligger ljusår från vår. Kvinnorna här betraktar de med all sannolikhet som gratishoror. Att försöka att förändra deras normer och värderingar med de metoder som vi vanligen använder är bortom meningslöst och liknar mer ren verklighetsflykt.

Vidare är det inte enbart kvinnor som bör passa sig. Unga pojkar används i mycket stor skala som sexslavar i Afghanistan och även våldtäkter på män och pojkar börjar bli vanliga i Sverige.

Repatriering eller segregering är enda lösningarna.

Anonym sa...

Äsch kvinnorna får väl ställa upp och ta en för laget istället för att gnälla?
Vi vet hur viktigt det är för Sverige i framtiden att berikas och utvecklas utan murar och stängsel.Många, ja majoriteten av de som kommer är raketforskare säger Löfven.Raketforskning är livsviktigt för samhällsbygget.Dessutom är det viktigt att vi inte drar alla över en kam.
Så tjejer,kvinnor, ta en för laget säger jag!

Utlandssvensk sa...

Läsvärt angående kulturen i Afghanistan

"Även om homosexualitet är förbjuden i islam finns det kryphål för att kunna utnyttja minderåriga pojkar som sexslavar. Pojkar, ibland så unga som åtta – tio år, sminkas och kläs ut till kvinnor, tvingas att dansa för män och bjuds ofta runt och utnyttjas sexuellt. Fenomenet kallas Bacha bazi och är utbrett. Det finns dokumenterat att amerikanska FN-soldater chockades över pojkvåldtäkterna när de tjänstgjorde i Afghanistan, men uppmanades att vända bort blicken."

"Bland de anmälda sexövergreppen finns en händelse då äldre asylsökande ska ha misshandlat och våldtagit en 12-årig pojke på en åker och filmat övergreppen. Både offer och förövare bor på ett hem för ensamkommande ungdomar i Alvesta. Båda förövarna kommer från Afghanistan och en av dem påstås inte alls vara 15 år som han uppgett utan hela 45 år (!), vilket åklagaren kommer försöka bevisa.

Ett annat rått fall har inträffat i Skåne, där tre 16-åringar utförde en grov våldtäkt på en 15-åring. Alla inblandade är ensamkommande från Afghanistan som bodde på ett transitboende"

https://detgodasamhallet.com/2016/04/01/gastskribent-anna-ernius-boys-are-for-pleasure-women-are-for-marriage/

Anonym sa...

I lokalblaskan ser jag att polisen letar efter mönster i Putte i Parken tillsammans med arrangörerna.Det har inte varit så här förut,säger man,utan det kom efter Stockholm förra året.
Hur ska man leta efter mönster när de mönster som finns är de man inte vill hitta?

Anonym sa...

Den partiledare i Sverige som starkast varnat för islams utbredning,och dess syn på demokrati, och synen på kvinnan som jämlike mannen, är den som får minst stöd från kvinnliga väljare!

Anonym sa...

– Barnen används i dag som pjäser i ett symbolpolitiskt spel, säger Rädda Barnens generalsekreterare Elisabeth Dahlin och använder barnen symbolpolitiskt för att ställa Löfven och Fridolin emot väggen när generalsekreterare Elisabeth Dahlin är missnöjd med förd politik.
Med kampanjen #Orädd vill Rädda Barnen visa att både Löfven och Rädda Barnen inte drar sig för att kasta sten i glashus.Är det så omöjligt att också ge Rädda Barnen något sorts armband så de är nöjda?

http://www.expressen.se/nyheter/almedalen/barnen-som-staller-lofven-mot-vaggen/

Anonym sa...

Jag tror det är Dags att blåsa liv i ett gammalt "mansideal", nämligen Don Juan. Killen som vet hur man förför och krossar kvinnohjärtan. Han som får kvinnor i säng genom att använda sin charm. Han som kan skryta med att han är oemotståndlig, och att kvinnorna kommer till honom för att de vill ha honom, bara honom, och de kommer frivilligt....
För man kan vara säker på en sak: Don Juan använder inte våld för att få någon i säng. Det ger nämligen inga poäng i denna sport. Och han föraktar den som gör det.

Anonym sa...

Nej, någon nolltolerans tycks inte vara aktuell när det gäller sexulella övergrepp, och inte heller hedersmord, skjutningar, åldringsrån och andra brott som huvudsakligen utförs av invandrare. Och det räcker knappast att ge de nyanlända en kurs där man informerar om att våldtäkt och tafsande är förbjudet. Dessa män från en kultur med en helt annan kvinnosyn lär inte bry sig. Det är knappast så att de är för dumma för att fatta att man inte får begå brott. Problemen är att brott inte beivras, och i de fall de gör det blir straffen löjligt milda, och det vet dessa män.
Det är ju faktiskt en form av rasism att anse att invandrare på något sätt inte klarar att fatta att det land de kommit till har lagar som ska följas av alla. Det finns ett antal undersökningar som visar att muslimer i allmänhet anser det viktigare att följa islams regler, än att följa lagar i det land de bosatt sig. Däri ligger problemet.

Anonym sa...

Conucopia-bloggen fäktas vilt för något.
Lars Wilderäng drar ihop nåt klickvänligt.Det har visst med Zara Larsson och SD att göra på något vis.Svenska män är mesproppar och moderaterna det enda partiet.Eller nåt...
Överallt skiner paniken igenom över att inget blev som det var bestämt att det skulle bli.Så kan det ju bli om man haft fel ända från början men bara inte tänker erkänna no matter what.Men lustigt är det.Samt väldigt avslöjande.

Anonym sa...

Nej nu tycker jag att vi liberalt fattar varandras händer och samstämmigt ropar ut:

Usch och fy för verkligheten!

Anonym sa...

Något feministiskt snille hävdar i SvD att de ensamkommandes taskiga kvinnosyn är festival-arrangörernas ansvar.
Lite som Janne Björklund som på Penispartiets uppstart av Almedalen hävdar att vi måste ge bort mer till EU nu när Brexit är ett faktum eftersom allt annat gynnar Putin.
(Vi har hört den förut,vi ser sett den förut Janne!)

Faktum är att kvinnorna drabbas av sitt taskiga val av fel politiker precis som alla vi andra.När vi inte har vett att inse att det är så det fungerar så gör vi oss till offer.
Frivilligt!
Allihop!

Fd moderat sa...

Johan Norberg skrev i Metro att man klagar på den sneda könsfördelningen samtidigt som man gjort det svårare med familjeåterförening. Som om 16-18-åringar skulle ha familjer. (Nu är de förvisso inte i den åldern men ändå)

Hans okunskap i den här frågan är monumental.

Fd moderat sa...

Utlandssvensk,

Svalbard har fri invandring. Vi kan skicka dessa gossar dit för egentligen vill de bara arbeta och göra rätt för sig.

Utlandssvensk sa...

@ Anonym 16.46,

"Nej nu tycker jag att vi liberalt fattar varandras händer och samstämmigt ropar ut:

Usch och fy för verkligheten!"

Det är det bästa! Redan 1992 var liberalen Friggebo i Rinkeby och ville sjunga med invällarna.

https://www.youtube.com/watch?v=mQakZce3GhQ

(1.30 in, men hela är sevärt. Notera Bildt som säger rent ut att de nya motsättningar som skapas är bra för Sverige!)

Nu blev det ingen sång den gången i Rinkeby och möjligen finner vi där starten på alla de problem som vi nu ser. Tänk om alla bara kunde sjunga med folkpartisterna, då skulle allt det otrevliga bara försvinna.

Anonym sa...

Hej.

Så vad kan vi, som i vi som inte anser att dylika beteenden är acceptabla, och inte heller vill finansiera parasiters inflyttning, göra åt saken?

Steg ett är att var och en lägger undan sina käpphästar och tvistefrågor om den ena utopins eller den andras diverse fel och brister, och börjar agera utifrån 'Bra för Sverige - bra för svenskarna' istället.

Till exempel:
Det kvittar vem som är mest konfliktskapande och krigshetsande av USA och Ryssland när vi pratar Sveriges försvarsförmåga.
Det kvittar hur synd det kan vara om någon som ljugit för att kunna stanna i Sverige, och begår brott här - att utvisa den personen är bra för Sverige.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Utlandssvensk sa...

@ Rickard,

"Steg ett är att var och en lägger undan sina käpphästar och tvistefrågor om den ena utopins eller den andras diverse fel och brister, och börjar agera utifrån 'Bra för Sverige - bra för svenskarna' istället."

Jag är helt med på detta. Glöm alla debatter om folkhem eller inte, USA kontra Ryssland, Israel och Palestina, osv, osv. De har inte längre någon relevans. Den enda meningsfulla frågan nu är hur svenskarna ska överleva som folkgrupp.

Samtidigt ska man vara medveten om att etnocentriskt klantänkande av denna typ är en helt förväntad effekt av mångkultur. Det är, som sagt, nödvändigt för att överleva men representerar samtidigt en mycket tydlig tillbakagång, närmast en avcivilisering. Det har varit exakt detta som många av oss gamla rasister och hatare har velat undvika. Men nu är det försent. De goda har vunnit och efter denna seger kommer syndafallet....

Anonym sa...

Det kan vara så att det inte är i debatter det nya Sverige vinns eller förloras?

Anonym sa...

Enklast vore om migrationsverket bedömer alla som 19 år. Då tvingas de som är yngre begära ålderstest.

Anonym sa...

De bara fortsätter eskalera, konserter, badhusen, biblioteken, alla gemensamma ytor - trashas och tas över tills de blir närmast "No go-zones"... även i normala områden.

När småtjejer inte ens törs gå och handla godis nere i köpcentret längre utan att utsättas för grova kommentarer, glåpord, obscena juckrörelser och andra sjukheter. Då är det nåt som fel.

Anonym sa...

GD Anders Danielsson säger i Almedalen att den nya asyllagen är otydlig efter att ha twittrat om att mottagandet inte kostar något med tillhörande retoriska handuppräckning för den som tycker annorlunda.
GD Anders Danielsson vet inte hur hans tjänstemän ska besluta för att följa lagen i framtiden.
GD Anders Danielsson kommer nog fram till att han fortsätter som vanligt oavsett och det är ju inte heller någon överraskning.
Lagvrängeriets Anne Ramberg kan inte sluta applådera.Att följa lagen är bara för dom som inte har en god agenda..

Grodan Boll sa...

Det hela är väl ett utslag av en redan förhärskande inställning i Sverige där alla alltid har rätt om de säger något och ett ifrågasättande eller krav på förtydligande anses var bland det mest kränkande man kan vara med om. Stora delar av sjukskrivningarna är ju "mentala" dvs det är inget fysiskt fel på människan utan vederörande "känner" sig trött/menlös/valfri dumhet. Om detta ifrågasätts är det mycket dåligt vilket myndigheter i Sverige fått lära sig och tillämpar på alla områden. Om någon säger att han är 12 när han är 32 skall det inte ifrågasättas då han ju blir ytterligt kränkt. Jag skriver han då det 99,9 % av gångerna är just en han.