lördag 9 juli 2016

Milo har ordet

Jag har hittat en ny favorit. Journalisten Milo Yiannopoulos.

Han tycker mycket om mycket, men framför allt är han profilerad i jämställdhetsfrågor och oerhört kritisk  - ja hatisk - mot den moderna feminismen.

Jag vill klona och stoppa in honom i svensk politik (han gör även ett case för Donald Trump som faktiskt är lite intressant).17 kommentarer:

Utlandssvensk sa...

Milo är även en av mina favoriter. Vältalig och slagkraftig herre!

Här är vad som var lite av hans genombrottsartikel:

http://www.breitbart.com/london/2014/12/04/the-sexodus-part-1-the-men-giving-up-on-women-and-checking-out-of-society/

Den fick enorm spridning och en hysterisk mängd kommentarer.

På senare tid har Milo också tagit hård ställning mot islam och enligt vad jag har hört är det på gång att han ska komma till Sverige för att gå i ett Pridetåg i ett utanförskapsområde.

Karl sa...

Milo tidvis underhållande, men lite för mycket av en pajas. Föredrar Douglas Murray för verbalt underhållningsvåld med konservativ utgångspunkt.

Anonym sa...

Ja, Sverige skulle behöva sin egen Milo. Provokativ, men alltid med huvudet på spiken. Han brukar ju använda Sverige som ett avskräckande exempel, så det ska bli intressant att se om han inte kan orsaka ett upplopp eller två vid sitt Sverigebesök.

Anonym sa...

Utlandssvensk: 'Utanförskapsområde' är vänsterliberalernas ord för 'kriminellt område'. Tycker vi måste försöka hålla språkbruket korrekt, och hädanefter använda det mer korrekta 'kriminellt område' när vi beskriver områden som präglas av kriminalitet. Hörde senast att Åkesson använde 'förlorade områden', vilket också är lämpligt.

Invändningen kommer från att 'utanförskapsområde' syftar till att invånare i dessa områden lever i en utsatthet som de själva inte är ansvariga för, utan det är samhället som inte ger dem instegsjobb, starta eget bidrag, sänkta hyror och fler bostäder etc., när det i själva verket är så att de bär ett eget ansvar för sin situation.


Med all välmening,
Magne

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

Tack, tack! Jag har länge misstänkt att mitt språkbruk är alldeles för färgat av vänsterliberalt inflytande! :)

Skämt åsido håller jag väl med i sakfrågan, men jag orkar inte till 100% sätta citattecken eller undvika ord som är marinerade i PK sås.

Anonym sa...

Utlandssvensk:

"Skämt åsido håller jag väl med i sakfrågan, men jag orkar inte till 100% sätta citattecken eller undvika ord som är marinerade i PK sås."

Här är det fråga om en förvrängning som innebär att det är en utsatt grupp människor som inte ansvarar för sin situation, de kan knappt inse att de inte ska ha bostad och sänkt hyra direkt, som inte svenskar får, och knappt förstår att de ska söka arbete på egen hand, utan i stället ska de skänkas instegsarbeten eller få ett bidrag på 20-30 lök i månaden. Då är det bättre att beskriva dessa områden som kriminella områden och inte som utanförskapsområden.

I övrigt kan PK-ord förekomma, det gör det för mig också, men just i fråga om dessa områden ska vi benämna dem korrekt, dvs. kriminella områden. Ju fler vi blir som använder kriminella områden, desto mer genomslag får det i samhällsdebatten.

Åkesson använde i sitt tal från Almedalen: Förlorade områden, vilket också är en korrekt beskrivning.

Magne

Anonym sa...

Anonym:

Jag har själv inte tänkt på det tidigare, men håller helt med dig om att "utanförskapsområde" är politiskt färgat och bör undvikas. Fast "kriminellt område" tycker jag inte är ett dugg bättre. Området i sig är ju inte kriminellt och de flesta som bor där är rimligen laglydiga. Och nej, inte heller "förlorat område" tycker jag är bra. För defaitistiskt om inte annat.

Varför inte helt enkelt "invandrartäta förorter"? Politiskt inkorrekt genom att förknippa invandring med något negativt, visst, men odiskutabelt sakligt.

Anonym sa...

Milo är en favorit för mig också sedan några månader. Har lyssnat på flera klipp på Youtube med honom. Otroligt kvicktänkt, som jag bara kan drömma om... Han tar i ordentligt och han verkar inte bry sig om att folk blir arga på honom – snarare verkar han tycka att det är underhållande. Med tanke på att det är just så många vänsterdebattörer fungerar så skulle det behövas fler konservativa debattörer som bara kör sitt race och struntar i vad folk säger.

Hoppas han gör något offentligt framträdande när han besöker Sverige! Han lär dock behöva skydd av livvakt.

Det faktum att han är gay och konservativ är förstås än mer provocerande för vänstern, som vill att homosexuella ska vara offer.

Anders Eriksson

Anonym sa...

En homosexuell grek och britt som vurmar för kristendomens dygder, traditionella brittiska och amerikanska värden, motsätter sig invandring och lovsjunger assimilation. Hur fungerar det när du pratar om att ha sex med svarta män och ditt namn är Milo Yiannopoulos? Greker ansågs för inte så länge sedan vara icke-vita.

Libertarianska School Sucks Podcast och historikern Thaddeus Russell (Renegade History) hade precis häromdagen en intressant diskussion om Milo Yiannopoulos märkliga motsägelser ca 47:20 in i avsnittet:

http://schoolsucksproject.com/podcast-439/

Anonym sa...

9 juli 2016 21:50:

Utanförskapsområde vill ge en bild av invånare som ofrivilligt lever i utanförskap, för att majoritetssamhället inte ger dem verktyg att komma in i 'innanförskapet' där folk har arbete, ett fett lån, bil och en hustru som kräver sin Thailandsresa. Ingen säger ens att de som enligt våra politiker lever i utanförskap vill in till innanförskapet. Är det en invandrares dröm, fett lån för bostadsrätt, fru som har en Thailandsresa som högsta önskan, och ett arbete att gå till 8-timmar om dagen? Eller vill invandraren hellre få sitt bidrag, snacka med sina polare om snabba cash och säga Brush till sina ghettokompisar? Det är då enligt mig tydligt att utanförskapet är en livsstil som folk ser upp till, inte är det Svensson, det vill säga innanförskapet, som det strävas efter.

Kriminellt område är ju delvis en korrekt beskrivning, till och med polisen säger ju att områden tagits över av kriminella. Vad har det för betydelse om majoriteten av området är laglydigt när kriminella kan sälja droger, övertala kvinnor att bära hijab och få ungdomar att stjäla? När kriminella praktiskt taget styr majoriteten i området överbryggar de förra de senare, ifall man ska göra en diskursiv analys. Just det att de kriminella styr området gör att en beskrivning av områden som kriminella är gångbar.

Jag brukar säga att Södermalm är 'hipsterområde' eftersom flertalet bär flanellskjorta, långt skägg och har åsikter som är hämtade ur en serietidning, det är enligt mig ett Hipsterområde, medan andra områden är medelklass etc., men dessa områden styrs inte av hipsters eller av medelklassinvånare, som kriminella gör i invandrarghetton. Skulle inte tro att hipstern på Södermalm tvingar folk att odla långt hipsterskägg, bära flanellskjorta eller dricka rött vin och källsortera alla sina varor, och ifall personen inte gör detta hota med att slå in käften på vederbörande eller ta fram kniven, som den kriminella i förorten är beredd att göra för att styra sitt område.

Invandrartäta förorter, mångkulturell ort, ghetto, är tre alternativ. Danskarna säger ghetto om sina invandrartäta förorter. Anser också att invandrarghetto kan bli en mer korrekt beskrivning, eftersom det mestadels är invandrare som lever i, i svenska mått mätt, nergångna och problemtyngda bostadsområden.

Magne

Anonym sa...

Han är en kul prick och ofta korrekt. Dock menar han att västerländska värderingar är lika med judeokristna värderingar, är själv kristen och ser sin egen homosexualitet som något negativt och en synd vilket ju är lagom infantilt. Men men. Ingen är väl perfekt...

Hans Li Engnell sa...

Ja, han är ju katolik och samtidigt so han säger sig bygga sin världsbild på fakta menar han att ateister är "dumma i huvudet". Men som sagt, ingen är väl perfekt.

Anonym sa...

@Magne,

Förbjuden Zon passar bra, som i gamla svenska rollspelet Mutant, eller "Planet of the Apes"-serien.
(Nej, jag kallar inga för mutanter eller apor.)

Ja, håller med om beskrivningarna av Milo (väl teatralisk) och Murray (precis som man tänker sig "Oxbridge"). Båda smakerna behövs nog i debatten.

Anonym sa...

kristan3119:

Invandrarghetto är mitt nummer 1. Det kopplar invandrare till ghettobildningar. Precis det som sker i Sverige.

Magne

Anonym sa...

Nu bor varken Betner,Schyffert eller Gardell i Sollentuna men visst kändes det bättre när sånt hände enbart i Malmö eller Göteborg?
Alltså på den tiden Sverige var tryggt..

KnownUnknowns sa...

Dave Rubin är också en asbra Youtube-personlighet.

Nietzschehadetyvärrrätt sa...

Yiannopoulos Är även min nya idol - världens coolaste bög helt enkelt!!