måndag 25 juli 2016

Politiska analyser 2016


6 kommentarer:

Anonym sa...

Analysen verkar klockren. Det måste ju vara sanning, när man inte kan hitta några uppenbara fel :) Dagens politiska retorik kanske?
Eller skall sanningen fram är jag nog lite förvirrad.

Hans Li Engnell sa...

Jag har slutat räkna antalet krönikor och artiklar som drar paralleller mellan vår tid och Tysklands 30-tal.

Nietzschehadetyvärrrätt sa...

Om det blir valutakollaps så är cirkeln sluten..

Anonym sa...

Hej.

Vad den som skriver dylika Linbergare till skrönikor inte inser är att de implicit rättfärdigar den nationalsocialistiska politiken, inklusive den slutgiltiga lösningen.

De gör detta då liknelsen minst sagt missar ett antal fundamentala faktorer:
Tyskland var inte hotat av en invandrad grupp judar vilka öppet sökte förvandla Tyskland till en judisk stat, inte heller var judarna en kriminell befolkningsgrupp, eller ägnade sig åt att i gäng våldta tyska kvinnor, och definitivt inte med den tyska statens (och medias) tysta medgivande.

Resonemanget, överfört på Sverige idag, motiverar och gör giltiga argument för att genomföra drakoniska åtgärder i syfte att skydda och rädda svenskarna undan de invaderande folkens allt mer öppna terror - festivaler är blott skummet på ölen då boendesituationen och vardagen för de svenskar som är mångkulturens offerlamm endast tas upp som siffror, och då tangentiellt.

Om Sverige är invaderat av hundratusentals människor vilka vill sätta sin religiösa lagstiftning över den nationella, vill påtvinga alla och envar sina religiösa regler, och vill med våld, våldtäkt och mord kuvar allt motstånd mot detta - har inte de mest extrema motåtgärder man kan tänka sig då rättfärdigats i rent självförsvar?

Liknelsen med trettiotalet hade haft någon bärighet alls, om situationen varit den omvända, vad gäller bråk, rån, mord, trakasserier, förföljelser, systematiska gängvåldtäkter, brandbomber, människosmuggling, bedrägerier, bidragsfusk, och stöld av mark.

Vad är man ute efter med liknelsen med trettiotalet? Att motstånd mot islamisering av Tyskland lade grunden för nationalsocialismen? Det måste skett i samma dimension som Darth Vader angrep Masada och Magsaysay sänkte den spanska armadan med vänster fot.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Ja naturligtvis viftar PK-lakejerna med nazist-kortet för att skjuta sönder saklig kritik mot den pågående skadliga invandringen och islamiseringen.
Varifrån får denne agitator sin auktoritet?
http://www.friatider.se/uppmaning-till-muslimer-i-vast-kidnappa
Hur många anhängare har han i Sverige, som är beredda göra verklighet av hans uppmaning?
Det är väl ett skäl i den sakliga kritiken, som man viftat bort. Hur håller vi kontroll på vilka som kliver över gränsen till Sverige och begär skydd, bostad och uppehälle?
Varför tar man inte dna-prov och fingeravtryck på alla och för in i centrala register t.ex?
Muslimer är ju beordrade ( enl. religionen ) att ljuga för alla icke-muslimer när det gynnar muslimska syften.

Anonym sa...

Den djävulska uppmaningen av terrorledaren Ayman al-Zawahiri till muslimer i väst verkar redan hörsammats i Frankrike.
http://www.expressen.se/nyheter/ett-gisslandrama-pagar-i-frankrike/
Ingen tidning låtsas ens om att hört någon, som kan ge någon slags teori om orsaken.
Visst kan man hoppas att det bara är en tillfällighet, men nästan omöjligt att tro.