lördag 16 juli 2016

Hur vi ska handskas med terrorister


Efter det vidriga massmordet i Nice svarar Frankrike med att kalla in både polis och militär för att patrullera gator och kanske särskilt folkrika platser. Skälet är främst att visa handlingskraft, att den franska staten har situationen under kontroll.

Men militär och polisiär närvaro kan förstås inte förhindra dåd av det slag vi såg i Nice. Dessutom vill många av oss inte leva i ett samhälle som ständigt patrulleras av tungt beväpnad polis och militär.

Vi har inte alla detaljer kring Nicedådet klara för oss än, varken vad beträffar motiv eller eventuella medgärningsmän. Därför ska vi inte dra förhastade slutsatser. Det är emellertid lätt att utgå från att även denne galning begick dådet i Allahs namn. Vi lär snart få veta.

Egentligen borde vi skratta åt dem. Jihadister är empatistörda fåntrattar som tror på jungfrur i himmelen, en sorts aparta inslag i en modern och (nåja) upplyst värld. Men de är livsfarliga fåntrattar, som läskiga clowner, vilket gör att det inte räcker att bara skratta åt dem och försöka leva som vanligt. Vi måste faktiskt bekämpa dem med så mycket våld och kraft som krävs.

Kriget måste föras på flera fronter samtidigt. Att bomba IS till helvetet i Syrien och Irak är det i sammanhanget enkla. Det svåra är att förhindra nyrekrytering. Ty hur bekämpar man en övertygelse? Det ideologiska och religiösa gift som salafismen sprider på vår kontinent just nu kommer skapa fler jihadister än vi hinner bomba bort.

Polis och säkerhetstjänst behöver bli bättre på att identifiera potentiella hot. Detta kommer oundvikligen innebära att vissa grupper och människor med ett visst utseende får visa identitetshandlingar eller besvara frågor lite oftare än andra, ja. Bland annat. Jag ser tyvärr ingen väg runt detta. Vi kan inte låtsas att risken för att jihadismen frodas i övre medelklasskvarter i Stockholms innerstad är lika stor som i Husby och Gottsunda.

Vi behöver också ha bättre kontroll på vilka som kommer in i Sverige. Detta är en tråkig konsekvens av den verklighet vi har att förhålla oss till. Samtidigt behöver personer som inte har här att göra utvisas. Detta klarar inte polisen i dag och tyvärr måste vi nog konstatera att den inte lär klara det under överskådlig tid.

Slutligen behövs även soft power. Vi behöver vaksamma ögon i skolor, bland föräldrar och vänner, en spridd kunskap för att kunna identifiera signaler när någon verkar vara på väg in i extremistiska tankegångar och miljöer. Detta är förmodligen det allra svåraste, särskilt som det i vissa områden i Sverige i dag uppges vara mer stigmatiserande att inte sympatisera med IS än att göra det.

Alla som attraheras av salafismen är inte fattiga, arbetslösa och utstötta. Efter alla jihadistiska våldsdåd de senaste 15 åren vet vi hur heterogena gärningsmännen är. Det är lärare. Det är högutbildade. Det är också lågutbildade och arbetslösa enstöringar. IS attraherar i dag både kvinnor och män (även om deras roller skiljer sig åt). Det är därför inte en "kamp mot fattigdom", som Margot Wallström proklamerade, som är lösningen här. Vi måste sluta se på gärningsmännen som ett resultat av västvärldens politik och av inkomstklyftor.

Vad detta i grunden handlar om är en kamp om de värderingar som bär upp den västerländska civilisationen. Attackerna mot vanligt folk på turistorter, på tidningsredaktioner och nattklubbar slår mot allt det vi håller kärt. Det räcker inte med avmätta avståndstaganden och ändrade profilbilder i sociala medier. Det krävs politisk handling, det krävs krafttag mot dessa kriminella krafter. Rädslan för att bli utpekad som islamofob får inte stå i vägen. Vi har passerat det stadiet för länge sedan.

Om vi inte i denna stund vågar ta strid mot den ondska som vill utplåna vår mänskliga frihet och värdighet, vad finns det egentligen för mening med att bry sig om demokratin i fortsättningen?

32 kommentarer:

Nietzschehadetyvärrrätt sa...

En bra början gällande softpower är att införa religionskritik (ev ersätta religionskunskap) som skolämne -gärna med böcker av Hitchens Sam Harris mfl som kurslitteratur.(Det kommer bli tufft men fighten måste utkämpas!) Sen kan man avsluta ekonomiskt stöd till diverse föreningar som predikar det ena och andra i Allahs/Guds namn. Vi får helt enkelt ha en ANDRA upplysning där vi bekämpar de antisekulära krafterna ånyo..

Anonym sa...

För min del så får muslimer gärna bo för sig själva i sina egna dysfunktionella länder tills de har kommit överens, både med sig själva och andra.

Under tiden de genomgår sin upplysning så stannar vi hemma och muslimerna stannar hos sig. Inga amerikaner som ”sprider demokrati” eller svenskar som skall uppfostra muslimer i Afghanistan. Var och en på sin kant. Naturligtvis lackar muslimerna när vi vitingar alltid skall lägga oss i deras lite speciella umgängesvanor. Låt muslimerna helt enkelt vara. Ett inbördeskrig som pågått sedan 600-talet avslutas inte i en handvändning men det är muslimerna själva som skall göra det. Vi skall inte lägga oss i.

Inga muslimer skall heller tillåtas invandra till västvärlden och det är dessutom för mig helt obegripligt varför de överhuvudtaget VILL bo hos otrogna hundar och strukturella rasister. Är de helt dumma i huvudet? Eller är det något annat som lockar?

Anonym sa...

För det första.skit i muslimska länder handla inte med dem,låt dem sköta sig själva,importera inte dem som flyktingar arbetskraft.Utvisa de med dubbla medborgarskap och som är kriminellt belastade.Strikt tillämpning av svensk lag och kultur assimilation annars inga bidrag till de som nu finns i landet.

Utlandssvensk sa...


"Dessutom vill många av oss inte leva i ett samhälle som ständigt patrulleras av tungt beväpnad polis och militär."

Det borde man kanske ha tänkt på innan man röstade på sjuklövern. De lovade mångkultur och levererade mångkultur. Tungt beväpnad polis och militär är en helt självklar effekt av detta, om man inte vill ha något mycket värre.

"Vad detta i grunden handlar om är en kamp om de värderingar som bär upp den västerländska civilisationen."

Ja, Samuel Huntington hade helt klart rätt hela vägen. Tråkigt att hans stora verk, som allmänt är erkänt internationellt som det mest inflytelserika inom samhällsvetenskapen de senaste årtiondena, i Sverige har blivit behandlat som "högerextremt" och knappt ens debatterat.

De enda politikerna som verkligen läste på om dessa frågor tidigt var SD och en stor majoritet inom sjuklövern förefaller fortfarande pinsamt okunniga. Men visst, om folk vill ha dessa okunniga drömmare som ledare, får de väl ha det.Utlandssvensk sa...

@ Nietzschehadetyvärrrätt,

"En bra början gällande softpower är att införa religionskritik (ev ersätta religionskunskap) som skolämne"

Det kan man säga att de har i Schweiz redan. Här läser ungarna kristendom (man får välja protestantisk eller katolsk variant, eller avstå) tom åk 6, sen läser de religion, vilket är mycket kritiskt. Mina barn har fått läsa och debattera ganska ingående kring t.ex islam och detta fungerar fantastiskt bra för att skapa vad man i Sverige kallar "islamofober". Här kallas dessa mittenväljare.....

Anonym sa...

Att gärningen i Nice begicks i hatets namn kan alla skriva under på. Så vad kan inspirera till detta vansinnes-hat undrar man naturligtvis. Finns det något i muslimska kulturen, som lockar fram skiten till sån makalös O-heder? Jag kan tycka att hedersvåldet är en gren av samma hat-träd. Den som är orsak till eventuell avundsjuka eller enligt den dömande för ett syndfullt leverne kan blir föremål för den dömandes hämnd. Muslimer behöver aldrig bli så vuxna att de kan bära sin egen avundsjuka eller svälja sitt personliga förtret.

Anonym sa...

"– I vilket annat land som helst hade en minister med ett sådant hemskt resultat som Bernard Cazeneuve – 250 döda på 18 månader – tvingats avgå, sa Le Pen."
Men Marie Le Pen har fel.Hon har aldrig varit i Sverige.
I Sverige hade alla ansvarstagande partier uttalat sitt stöd för både ansvarig minister och rikspolischef samt hänvisat till den ytterst extrema situation som uppstått utan att någon i hela världen kunde förutse den.Sedan hade en utredning och en ansvarig samordnare tillsatts och alla hade samlats på Sergels torg för att hålla hand och sjunga.
Marie Le Pen vet helt enkelt inte vad hon talar om.

Nietzschehadetyvärrrätt sa...

Schweiz är ett fantastiskt land! Föredömlig politik inom det mesta och sen ritar man vackra hus och bygger fantastiska ur.

Anonym sa...

Hej.

Som du säger, de flesta västerlänningar vill inte leva med att se tungt beväpnad polis och militär (och vad är skillnaden annat än olika uniformer?). Det är måhända sant, men betänk följande:

Vilka skall vara dessa tungt beväpnade poliser och militärer? Vem är beredd att riskera livet för den behandling du utsätts för av dina politruker till chefer, och din politiska ledning? En dolkstöt i ryggen följer med brickan, kan man lugnt säga.

Vad skall vi med mjuka medel till? Samma embargotrappa som gentemot Saddam Hussein? Obamas 'röda linje' i sanden i Syrien? Chamberlains 'fred i vår tid'? Sveriges beredskap är god?

Om du inte försvarar dig gör jag vad jag vill med dig.
Om du inte försvarar ditt sätt att leva tvingar jag dig följa mitt sätt att leva.
Om du inte slåss för din mark, dina ägor, och din familj tar jag den ifrån dig.

Dessa är sanningar, eviga sanningar.

Det finns ingen ideologi, inga gudar, inga troll, tursar, alfer eller knytt som kan ändra dessa.

Det finns ingen tredje position, ingen högre utvecklad insikt, ingen mänsklig samvaro eller något globalt internationalistiskt samhälle som utvecklats förbi dessa sanningar.

Det spelar ingen roll om du är frisinnad, liberal, demokratisk, humanistisk, fredsälskande; förordandes yttrandefrihet och fritt rörligt kapital, om jag med vapen, våld, och demografi kan ta kontrollen över dig. Ingen roll alls. Det enda den som vänder andra kinden till får, och förtjänar, är en till örfil.

Underkastelse eller kamp är valet, och kommer alltid att så vara, tills månen störtar i blod och Ulven slukar solen.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

I Schweiz är det besvärligt att utöva sin religion om man är muslim. Dessutom har de folk som håller koll på utlänningar. Åker man med buss eller tåg så får man finna sig i att polisen ofta gör ID-kontroller. Folk utan giltiga handlingar hamnar i förvar och utvisas.

Anonym sa...

Där det finns muslimer, där skaver det.

Alltid och överallt.

Hela världen är "islamofob" av detta skäl, det finns nämligen inte ett enda land i världen som uppskattar muslimsk invandring. Man står inte ut med en religion som är INVASIV, innebärande att den ständigt begär att omgivningen skall "respektera" stolligheterna.

Varför förväntas jag vara islamofil när hela världen i övrigt är "islamofob?

Anonym sa...

Problemet är enkelt. Islam är en religion som i tillägg är ett samhällssystem med krav på folkmord, förtryck av kvinnor, ojämlikhet mellan män och kvinnor, legaliserad prostituion (njutningsäktenskap), osv.
Islam kan inte blandas med västerländsk kultur. Saudierna har insett det. Därför finns det inga kyrkor i Saudiarabien.

Anonym sa...

Jättebra inlägg med alla relevanta frågor.

Att börja med var jag på gång att skriva att Islam inte är en religion, utan en diagnos på en sinnessjukdom, och att alla utövare borde behandlas därefter, dvs. låsas in på sinnessjukhus. Men sen lugnade jag mig lite och kan, med inblick i hur svenskt rättsväsende fungerar, föreslå följande:

1. Höj straffen rejält för återfallsförbrytare. Mitt förslag är att du efter din andra dom får straffet tiodubblat om du begår ett brott igen. Utan möjlighet till villkorlig frigivning. Ta som exempel: första gången dömd för stöld = villkorlig dom och lite böter, andra gången dömd för misshandel = 1 månads fängelse, tredje gången bedrägeri = ett straffvärde på villkorlig dom, men p.g.a. återfallet fängelse i 10 månader. Var den tidigare domen (och straffet) fängelse i ett år, blir nästa resa således tio år, oavsett straffvärdet.

På detta sätt håller vi kriminella borta från gator och torg under en längre tid av deras kriminella karriär, vilket betyder att allmänheten slipper att konfronteras. Många islamister skulle oskadliggöras av detta.

2. Stenhård kontroll på vilka vi släpper in i landet. Ta bort begreppet "papperslösa". Om du rest genom Europa och påstår dig vara på flykt från krig och terror ska du kunna visa ID på vem du är. Annars ska du inte anses vara trovärdig. Vilken flykting som får med sig sina kontanter och värdesaker i övrigt glömmer just att ta med sig sina ID-handlingar. Detta är inte trovärdigt.

3. Om du döms för brott som har fängelse i straffskalan ska du - om du inte har medborgarskap - utvisas oavsett dina personliga förhållanden. Genom brottet har du visat att du inte är beredd att godta svenska värderingar och normer. Då har du inget här att göra.

Det finns fler saker att ta sig an, men jag kan börja med dessa tre.

V

Anonym sa...

Jag skulle vilja göra ett tillägg till hur jag tänker avseende p 1. Alla människor är värda en chans, vare sig man är inrikes född eller kommer från annat land. Man kan t.o.m. göra om sitt misstag en andra gång utan att vara kriminell. Men den tredje gången...., nä där tar min tolerans slut.

V

Anonym sa...

Tycker det är att göra det lite väl enkelt för sig att terrordåden som skett i Frankrike grundar sig på fundamentalistisk tro. Detta av flera anledningar.

Frankrike är ett mångkulturellt samhälle som mer och mer börjar likna riktiga ghettozoner. Vad händer med människor i sådana områden? De begår brott, börjar tro på någon (det är tydligen Allah nu, men kan lika gärna vara någon annan som intygar dem att de blir orättvist behandlade eller ger dem rätt för sin frustration) osv. för att de blir alienerade och frustrerade över sin situation. De ser vanliga fransmän som går och köper sina varor, dricker vin etc. medan de bor i stora betongkluster, ungefär som Rosengård fast då några gånger större pga. fler invånare.

Jag har sagt att mycket eländigt kommer hända i Frankrike och det har mycket med alienering och hur en befolkningsersättning, liknande den vi ser i Sverige, sker som skapar parallellsamhällen, alienering, ghettoisering och avsaknad av känsla för sitt land och folk. Man börjar sympatisera med andra nationer och konstellationer, må det vara IS nu eller Palestinas eller Turkiets radikala folkkämplar i morgon, eller Black Lives Matters-rörelsen beroende på vilken grupp som för tillfället kan fylla den alienerade och frustrerade galningen i betongghettot i Frankrike eller i Sverige.

Se områdena i Frankrike: https://www.youtube.com/watch?v=XLt_hMWw3OE; https://www.youtube.com/watch?v=dleDHXqJZcE. Tror ni sådana områden ger harmoniska och sansade människor? Sätt lite radikalisering av valfri tro eller medel som ger dem gehör för sin frustration och ni har en riktig cocktail.

Magne

Anonym sa...

Jag vill dela den här länken för framtida nytta för några ytterligare förhoppningsvis:
http://sv.gatestoneinstitute.org/8482/jihadistisk-terror-nice

Ådärkomdenja sa...

Battle of Vienna 1683. Dags igen.
Islam måste utrotas från Europa.

Anonym sa...

Men vad är ditt svar Magne? Har du ngn idé att delge oss? Förutom att låta bli att bygga ghetton menar jag.

V

Anonym sa...

V:

Mina framläggningar vill visa att det inte enbart, eller huvudsakligen, är "vårt sätt att leva" som dessa galningar attackerar, utan snarare är det galningar som i betongghetton hittar vägar att kanalisera sin frustration.

Mitt förslag att handskas med terrorismen är väl ungefär som du påtalar, dvs. repatriering vid upprepade kriminella företeelser, ifall personen invandrat hit. Man behöver även se över vilka som fått PUT och på vilka grunder, för att utvisa de som olovligen tillskansat sig PUT och senare medborgarskap.

I Frankrikes fall talar vissa om att det är 2-3 terrordåd till innan det blir inbördeskrig. Antar att det kanske blir ett storskaligt krig i Frankrike som kommer radikalisera hela Europas muslimer och andra alienerade galningar som tycker att invandrare blir illa behandlade och resa dit för att kriga, och nästa steg är väl att landet måste ombilda nationsgränserna efter vissa aspekter: etniska, religiösa, värderingsmässiga etc. Kanske många vita fransoser blir flyktingar och söker PUT, eller TUT, i Sverige eller Tyskland?

Ja, det kan bli krig det här inom en snar framtid, i Europas hjärta. Jag trodde Sverige skulle bli först att få mångkulturella och -etniska spänningar som skulle leda till inbördeskrig, men Frankrike attackeras nu i en hiskelig takt.

Jag är för att folk ska få leva på det sätt de vill, och med vilka de vill, huruvida det är etniska, religiösa eller värderingsmässiga.

Magne

Anonym sa...

När DN erkänner är det illa.Mycket illa.
Men för att bli ännu värre så måste också Sarnecki och Betner komma ut.
Då är det väl rena katastrofen och inte bara illa.Riktigt illa.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/fortsatt-manga-fall-av-dodligt-vald/

Utlandssvensk sa...

@ Magne & V,

"utan snarare är det galningar som i betongghetton hittar vägar att kanalisera sin frustration."

Utan tvekan är betongghetton en på många sätt olämplig boendeform, men min uppfattning är att detta inte är roten till problemet. Absolut inget tyder på att muslimer i väst får ändrade värderingar när de uppnår bättre levnadsstandard. Tvärtom finns det starka tecken på motsatsen. Tydligast framgår detta när man jämför de olika generationerna. De nyanlända har nästan alltid sämre materiell levnadsstandard än vad som är fallet för senare generationer, likväl ökar radikaliseringen med tiden. Som Hans påtalar är många av terroristerna högutbildade och lever inte ghetton. Nu har jag inte sett några detaljerade undersökningar, men jag är väldigt övertygad att en sådan skulle visa kraftig överrepresentation bland dessa vad gäller terrordåd och motsvarande underrepresentation för de i ghettona.

Min uppfattning är snarare att det är totalt uppenbart att det är själva trossystemet islam som inte kan förenas alls med våra samhällen. Den enda lösningen är därför förbud. De som då verkligen lämnar islam bakom sig kan stanna men resten måste tvingas att lämna, med morot eller piska. Just jag föredrar starkt morot, men det är en separat fråga.

"Jag trodde Sverige skulle bli först att få mångkulturella och -etniska spänningar som skulle leda till inbördeskrig, men Frankrike attackeras nu i en hiskelig takt."

Jag ser fortfarande Sverige som den starkaste kandidaten. Den franska staten har väldigt starka och omfattande våldsresurser. Det har funnits MASSOR av tungt beväpnad polis och militär på gatorna där i många år nu. Eventuella försök till resning hos landets muslimer skulle krossas snabbt och hänsynslöst, inte minst om det sitter en Le Pen i Élyséepalatset, vilket det nog lär göra efter nästa val.

Sverige däremot saknar nästan helt effektiv polis och militär, samtidigt har vi med all sannolikhet redan passerat Frankrike som det land med högst andel muslimer i EU (Grattis till Reinfeldt!). Orsaken att det råder relativt lugn fortfarande anser jag vara nästan enbart att Sverige har varit en unikt säker och bekväm bas för radikala muslimer. FN tog upp detta redan 2010, när Sverige i en lång rapport utmålande som ett nav för den somalisk-islamska rörelsen Al Shabab.

Men Sverige genomför nu flera åtgärder som gör att sannolikheten för terrordåd i landet ökar dramatiskt. Dels skärps asylreglerna och dels kommer det nu mycket tryck från andra västländer att skärpa bevakningen inom landet. Den säkra och bekväma basen blir då dels mindre tillgänglig, dels svårare att verka i. Ett alternativt sätt att uttrycka saken är att vi blir mer lika andra västländer, från muslimernas perspektiv.

Våldsamma attacker lär följa inom kort, troligen redan detta år.

Anonym sa...

Ensamma pappan med psykiska problem, utsatt för rasism av det rasistiska Nice bröt ihop i den lastbil som körde över människor i Nice.
Ett IS som tar på sig dådet för att skrämma oss till rädsla och lydnad, men vi får absolut inte ge efter utan vi ska fortsätta våra liv i protest mot mördarsekten.

Det, mina vänner, är den politiskt korrekta analysen av vad som hänt.
Nu kan vi sjunga we shall overcome och skattevägen fortsätta ösa bidrag över islamisterna.

Anonym sa...

Turkarna visar väl tydligt vägen när det gäller att handskas med terrorister?

Anonym sa...

Alla människors lika värde = svenska människors lilla värde

Bara det töntiga och det barbariska kommer från Sverige

Dagen när vi tackar för det kommer närmare och närmare

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Visst är det så, välutbildade muslimer har arbetat för att terrordåd ska ske på olika platser i världen. Men om vi talar om västerländska länder har vi flertalet gånger sett hur ghettoisering lett till attacker mot civilsamhället. USA har länge kämpat mot galningar som tagit sina vapen i hand, nu senast en anhängare av Black Lives Matters-rörelsen. Han som sköt i Orlando passar ju inte direkt in i ISIS-mönstret om man betänker att han besökte homosexuella siter m.m. Han som nu mördade folk i Nice hade drogrelaterade problem och miste arbetet, skilde sig med frugan som han hade tre barn med. Tycker det pekar mot en alienering och frustration som kommer i och med ghettoisering, det vi i Sverige kallar utanförskap.

Det mer lämpliga hade varit om man verkat preventivt för länge sedan och inte varit passiviserade av sin egen gloria. Det är för sent för Europa och Sverige nu, vissa klarar det bättre - t.ex. kommer väl inte Finland, baltstaterna och Ungern, Tjeckien etc. ha dessa problem, ifall de inte släpper in flödet självmant.

Magne

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

"t.ex. kommer väl inte Finland, baltstaterna och Ungern, Tjeckien etc. ha dessa problem"

Har du varit i de gamla östländerna? Där kan man prata om betongghetton! Det är en helt enorm skala och många av dem får Tensta eller Rosengård att framstå som rena sörgårdsidyller. Att köra genom dessa områden är en märklig upplevelse! Likväl kommer det inte ut några terrorister därifrån.....

Även Finland är ganska bistert på många håll och de som kom från det då nyligen synnerligen krigshärjade landet direkt till de svenska betongghettona blev inte heller terrorister.

Hans som nyligen har varit i Kina kanske kan kommentera kring hur det ser ut där? När jag var i Peking för några år sen såg stora delar ut som just betongghetton.

Det är (enligt mig) inte en fråga om materiell standard eller boendeform, utom om grundläggande värderingar. Pula in 10.000 vietnameser i ett ghetto och 10.000 pakistanier i ett annat, så garanterar jag helt olika utfall.

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Se mitt svar 16 juli 22:18:

"Jag har sagt att mycket eländigt kommer hända i Frankrike och det har mycket med alienering och hur en befolkningsersättning, liknande den vi ser i Sverige, sker som skapar parallellsamhällen, alienering, ghettoisering och avsaknad av känsla för sitt land och folk. Man börjar sympatisera med andra nationer och konstellationer."

De länder du nämner, Finland, de gamla östländerna, börjar inte attackera sitt land för att de fortfarande har sympati för sitt land. Det omvända sker i Västeuropas betongghetton vari personer sympatiserar med andra länder eller konstellationer.

Magne

Anonym sa...

Nu skjuts det poliser i Usa igen
och halshuggs militärer i Turkiet
Undrar om inte vänsterliberalerna
kommer att åka på en riktig överraskning snart?

Fd moderat sa...

Utlandssvensk,

det är framför allt muslimer från MENA och Pakistan som är problemet. Vare sig Indien eller Indonesien är länder där muslimet lockas av IS.
Jag känner en hel del muslimer från Indien som är väldigt sekulära. De är dessutom avsevärt bättre bildade naturvetenskapligt.
Samtidigt vet jag att det är en enorm skillnade i Indien mellan bildade och obildade så jag generaliserar kanske för positivt.

Nietzschehadetyvärrrätt sa...

Fast prostitution är ju något positivt!! Om vi hindrar en gammal ful gubbe att handla sex av en ung vacker kvinna kan eventuellt dödviktsförluster uppstå, och det vill vi väl ändå inte?

Staffan Ohlsson sa...

Att bättre kontrollera vem som kommer in i landet,kan aldrig vara en tråkig konsekvens! Det är alltid en självklarhet!

utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

"det är framför allt muslimer från MENA och Pakistan som är problemet. Vare sig Indien eller Indonesien är länder där muslimet lockas av IS.
Jag känner en hel del muslimer från Indien som är väldigt sekulära. De är dessutom avsevärt bättre bildade naturvetenskapligt."

Ja, visst finns det stora skillnader mellan muslimer från olika områden. T.ex har turkar klar bättre utfall i de flesta västländer än somalier.

Men min poäng att att det inte spelar så stor roll. Tillåter man att en meningsfull del av befolkningen blir muslimer, kommer det att bli problem. Tillåter man dem att bli en majoritet, finns det inga utsikter att behålla det sätt att leva som vi har nu. Det går bara inte att komma runt detta, empirin är helt glasklar och extremt omfattande.

Sen har jag också jobbat med muslimer från olika länder som är trevliga och strävsamma. Men det betyder inte mer än att de flesta enskilda tyskar på 30-talet också var hur trevliga och vettiga som helst, om du träffade dem över en öl.