onsdag 9 december 2015

MP:s förlorade trovärdighet


Miljöpartiet har inte bara visat sig ryggradslöst i sin kanske främsta profilfråga, migrationen. Partiet har även kastat alla skrupler i övervakningsfrågorna (så här tycker partiet i EU, vilket är en stark kontrast till regeringspartiets hållning).

Sedan MP tog plats i regeringen har det varit knäpptyst om FRA-lagen, om datalagringen och om hela massövervakningen.

MP:s ryggradslöshet visar att det händer något med partier när de kliver in på Rosenbad. Då gäller makten framför allt. Det är inte så oväntat att även det av riksdagspartierna som haft allra högst svansföring i övervakningsfrågorna släpper dem när de får chansen att regera ihop med Socialdemokraterna. Men det ska likafullt uppmärksammas.

MP ska inte slippa undan. Deras svek ska förfölja dem. MP kan nämligen inte uttala sig mot massövervakningen med någon som helst trovärdighet i framtiden. Frågan kommer alltid att bli: "Och vad gjorde ni när ni satt i regeringen?"

Se även: 
Dokument inifrån-dokumentären Asylärende Snowden.

14 kommentarer:

JohJoh sa...

En intressant övning är att googla på "miljöpartiet", "Maria ferm" och "övervakning". Konstigt nog verkar alla träffar vara äldre än 2 år. Innan dess var tonläget mycket högt.

T.ex Maria Ferm 2013:
"Regeringen har misskött cyberfrågorna så illa att det borde tillsättas en kriskommission liknande den som utsågs efter tsunamin"

"Kanske beror regeringens tystnad och ovilja att kritisera USA:s massövervakning på att Sverige via FRA är mer insyltade i NSA:s och GCHQ:s övervakning än vad som hittills är känt"

"Att inte agera när brottslighet sker gränsar till grov försumlighet"

http://www.dagensarena.se/opinion/cyberfragorna-behover-en-kriskommission/

Anonym sa...

Hej.

"När jag är i opposition får du inte övervaka mig; det är ett demokratihot och argl blarghl bla allt åt alla gratis, piratkopiering är inte stöld blargha blahagaha." Valfri god politiker.

"När du är opposition utgör du mörka krafter och splittrande element och bla bla bla bludder thbllrpllt."

Alternativt, när man är i opposition är det alldeles för lätt att lova allt möjligt. Sedan får man flytta upp till vuxenbordet, och det borde vara uppenbart även för piratister, miljöpartister och F!-or, hur regeringsfäiga Mp är.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

sl sa...

MP ha bara en enda fråga i sin svarta själ och hjärta; sabotage mot elförsörjningen, stordrift, industri och levnadsstandard. Att få mp till att omvärdera kärnkraften i ljuset av koldioxidreligionen är otänkbart. De vill lägga ner allt, göra mat och boende dyrt, vi ska bo trångt. I denna kontext är en huvudlös invandringspolitik legio, men kan överges, för det överordnade målet att sitta kvar i regering och tvinga igenom höjd skatt i jordbruk och elproduktion. För jordbruket innebär det att vi importerar mat istället, mark läggs i träda. För oss konsumenter innebär en teknikfientlig regering högre kostnader för industri och hushåll. Det tycker tagelskjortepartiet de gröna att vi ska ha.

Den parlamentariska demokratin kännetecknas av flerpartisystem, där olika intressegrupper, tex industriarbetare, lantarbetare, tjänstemän eller andra egenintressegrupper skaffar sig representation och försöker att via offentlig omfördelning få andra betala mer, och de egna mindre. MP är ett klimatreligiöst extremistparti som inte agerar i någons intresse, de är inte för någon alls, utan ett tänkt överordnat intresse de kallar miljön. Som alla kollektivistiska partier med orealistiska religiösa mål kräver de alla andras underkastelse. Liksom vänsterpartiet ska mp därför inte sitta i regering. De ingår inte i det parlamentariska systemet, de är utomparlamentariska.

Den som sätter detta lilla extremistparti i regering påtar sig ett stort ansvar. Ansvar är något socialdemokraterna inte längre kan ta. De vet faktiskt inte ens vad det är.

Dr Mabuse sa...

Miljöpartiet - en studie i surrealism.

Bra inlägg - som vanligt får jag tillägga. Mp förtjänar att få utstå fortsatt granskning och kritik. De har alltför länge haft en särställning som "untouchables" i den allmänna samhällsdebatten. Det gläder mig därför att kritiken, som ofta är saklig och befogad, nu tilltagit i styrka en tid. Sammanfaller givetvis med deras regeringsställning.

Jag har på nära håll sett personer som jag uppskattat mycket för deras intellektuella resning, engagemang och stora kunskaper sakta men säkert transformeras till en sorts fanatiker. Deras tidigare åsikter, som jag inte alls delade alla gånger, var dock förståeliga och väl underbyggda med fakta med en dos övertygelse (helt OK f ö). Men denna fanatism tar helt över och likt masochister finns det ingen gräns för de olika tvång och pålagor de är beredda att pådyvla oss medmänniskor/väljare/svenskar. Rekommenderar EU x i en miljöfråga så kan ni ger er på att Mp kommer att strida för x plus mycket mer, för att framstå som Godast i världen.

Dessa personer, jag tänker på folk jag känner, får mig att tänka på björnentusiasten Timothy Treadwell i Werner Herzogs dokumentär Grizzly Man. Det börjar som ett entusiastiskt projekt med mängder av god PR och press men ändar i olycka och tragedi. Nu tror jag i och för sig inte att de personer jag tänker på kommer att gå under. För de verkar vilja gå under med oss alla Zusammen och det tänker jag och andra fritänkare inte gå med på. Att vi redan är i världsklass i olika miljömätningar ger dem ingen ro. Piska mer rygg.

Om vi så plöjde igen hela Sverige och lade landet i träda och flyttade befolkningen till en annnan galax skulle det knappt märkas när man mäter Jordens olika utsläpp och nedsmutsning.

http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Miljo/Utslapp-i-Sverige/Vaxthusgaser/

Fd moderat sa...

Kan deras företrädare ens se sig själva i spegeln?

Anonym sa...

Enda förhoppningen jag har är ett ökat intresse för datalagringsfrågan från allmänheten. Folk måste bli upprörda när deras data lagras. Min förhoppning är att desto fler som använder Internet, ju fler kommer bli berörda, och uppmärksamma datalagringen. Våra liv kommer allt mer präglas av data: hem, fritid, resor, samtal, dator- och mobilanvändande etc. Så vitt jag förstår kan det nog dröja 5-10 år innan datan har ett så stort inflytande i våra liv, att folket reagerar på datalagringen.

Magne

Anonym sa...

Så länge som en så enormt stor del av befolkningen frivilligt går med på att registrera en stor del av sina liv på Facebook så ser jag inget hopp i nuläget om att folk i allmänhet ska reagera på datalagringen.

Men, som Magne skriver, om 5–10 år kanske folk börjar upptäcka vad datalagringen innebär för våra liv. Och det gäller myndigheters och företags tvångsmässiga lagring, såväl som folks frivilliga delande av information på Facebook. "I know what you did last summer ..."

Anders Eriksson

Anonym sa...

Miljöpartiet har tappat så mycket förtroende att inte ens miljöpartister har förtroende för miljöpartiet.Och det säger ganska mycket i just det partiet.

Anonym sa...

Undrar så vad man kommer säga om ca 100 år om dessa galningar och vår tids människor som trodde att vi kunde påverka klimatet. Undrar också hur man kommer att försöka förklara bort denna cirkus om ca 75 år. Har ingenting emot att man är rädd om miljö och människor men att tro att mänskligheten kan ändra klimatet i någon som helst riktning övergår mitt förstånd.
Har trots allt en god IQ-nivå.
Skulle gärna vilja vara med om sisådär 75 år! //Gunilla

Anonym sa...

Tänk vilken tur att SVT pedagogiskt redogör varför det inte alls är omöjligt att SD:s svans är skyldiga till bränderna på flyktinganläggningarna även om de startat inomhus enligt polisen.
Har Jimmie Åkesson tagit avstånd från bränder som startat inomhus på flyktinganläggningarna enligt polisen?
Har Mattias Karlsson gjort det?
Har någon av de andra?
Nä exakt.
Jag tänkte väl det.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6322422

Maria sa...

"Enligt EU-parlamentariker Cecilia Wikström (L) sade Europeiska rådets ordförande Donald Tusk under en utfrågning i den liberala Aldegruppen på onsdagen att Sverige leder motståndet bland medlemsländerna i ministerrådet för att stoppa en gemensam europeisk gränsbevakning. – Om Tusks påstående att Sverige leder motståndet mot en gemensam europeisk gränsbevakning stämmer, så är detta naturligtvis oerhört allvarliga uppgifter som föranleder att regeringen tydligt redovisar sin ståndpunkt, säger Wikström i ett uttalande."

Mp igen? Ut ur regeringen!! Senast före nyår? ■

Anonym sa...

Det är sorgligt hur makten och en plats vid köttgrytorna betyder allt, och att man gör allt för att bita sig fast när man väl fått in en fot. Och att folk fortfarande går på detta med massövervakning för att "bekämpa terrorism". Det stoppade inte Paris-terroristerna i ala fall.

Anonym sa...

Tänk bara för några korta minuter tanken att människan inte alls kan påverka klimatet på något sätt och att de förändringar i klimatet man tycker sig kunna konstatera bara är naturliga och ett led i de klimatförändringar som ständigt ägt rum sedan miljarder år tillbaka. Hur kommer man då tänka om vår tid här och nu om cirka 100/200 år? Fullkomliga galningar? Och betänk i så fall i några korta minuter - om nu klimatet inte kan påverkas av människan - hur dessa framtida regeringar skall förklara vår tids besatthet.
Jag har ingenting alls mot att man förbättrar den luft vi andas jorden över. Tvärtom. Men finns (eller får det finnas...) forskare som inte är överens med dagens forskare. Och hur kan vi lita på forskarna? Får bara de som forskar enligt mainstream bidrag? Jag har många frågor...

Nej, jag har ingen foliehatt på huvudet jag bara undrar för mig själv. //Gunilla

Anonym sa...

Allting går att sälja med mördande reklam!