måndag 28 december 2015

Hur var det nu?


Nyss behövde Sverige en stor invandring för att klara välfärden när 50-talisterna går i pension. Nu måste samma pensionärer återvända till arbetslivet för att vi ska klara invandringen.

Det svänger fort i svensk politik.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Heh!

Sant! Tänk om man kunde få se alla tidningarna plocka fram DEN rubriken.

Halsingen sa...

Lite märkligt att Hans Engnell väljer en bild av "The Rock" Dwayne Johnson som är av Nova Scotianskt och samoanskt ursprung för att illustrera sin tes, vilken skulle blivit exkluderad med Engnells invandringspolicy.

https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Nova_Scotians
https://en.wikipedia.org/wiki/Samoans

Vad säger The Rocks familjeklan som producerat många wrestlingstjärnor i WWE om huruvida det är systemen eller människorna som bör begränsas, när dessa krockar?

Hans Li Engnell sa...

Du väljer att konstant missförstå det jag skriver. Jag har aldrig hävdat att invandring bör begränsas utifrån etnicitet. Däremot att dagens asylinvandring är ohållbar av en rad andra skäl som du om du följt bloggen bör ha kännedom om.

Anonym sa...

Den första fördelen är att journalisterna håller på att avskaffa sig själva.
Den största fördelen blir att politikerna kommer på att avskaffa sig själva.

Fd moderat sa...

Det handlar inte om etnicitet utan om kultur. För den som träffar personer från länderna i Mellanöstern och Afrika och inte bara ser om dem på TV är det uppenbart att dessa har helt andra värderingar än vi i väst.
Det går inte att lita på dem för de är uppvuxna i en kultur där man inte kan lita på andra. Tyvärr tar de med sig denna kultur till Sverige vilket får spridningseffekter. Detta är ett faktum vi måste förhålla oss till.
Många som uttalar sig om personer från de här länderna känner inga och tror uppenbarligen att det är HBTQ-medvetna personer som kommer.

Anonym sa...

Nu behöver Sveriges kommuner höjda kommunala avgifter. Hur mycket beror egentligen på flyktinganstormningen? Vi kan läsa att skolbyggen försenas för att kommuner vill använda marken till flyktingboende (http://www.sydsvenskan.se/lund/forsenade-planer-for-flera-skolor-i-lund/). Men det behövs ju fler skolor om det kommer fler flyktingar. Hur får de ekvationen att gå ihop?

Anonym sa...

Hej.

Vi är i krig med Eurasien. Vi har alltid varit i krig med Eurasien.

Endast kättare kräver bevis - det är så de avslöjar att de inte tror på värdegrunden om allas lika värde.

Endast otrogna hävdar empiri - det är så deras ontologiska förtryck avslöjar sig.

Endast -fober tillämpar logik - det är så deras klenare, grumliga, sinnen manifesterar sig.

Följ värdegrunden. Känn värdegrunden. Lyssna till de som uttolkar och förkunnar värdegrunden, och genom styrkan i vår tro på allas lika värde skall ordet bli kött.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare
Ps Kommer snart: språkfilter vilka genomsöker vad du skriver efter olämpliga länkar och formuleringar - Facebook och Tyskland har redan inlett samarbete. Hell Värdegrunden! Hell! Ds

JohJoh sa...

@Rikard

Ja, vad kan gå fel när facebook (som många människor idag har som enda källa till information) samarbetar med polis och myndigheter för att filtrera verkligheten?!

Exempel:
http://www.infowars.com/facebook-censors-story-about-refugee-raping-swedish-woman/

Anonym sa...

Reinfeldt fick rätt, pension vid 75 år för att betala för invandringen?

Larsa sa...

Min moster, som är pensionerad sedan flera år tillbaka, blev ombedd att hoppa in i år som SFI-lärare. Hon var lågstadielärare innan pensionen, så hon var van vid att undervisa 7-åriga analfabeter, så att säga. Hon tycker dock att det känns konstigt att undervisa 20-åriga afghanska analfabeter.

Anonym sa...

Journalistiken, samhälls- och faktagranskningen görs inte (finns inga som kan) längre. Åsiktskorridorer, twitterdrev och låtsaskampanjer (och/eller skribentens magkänsla) är de nya. Nyanser existerar öht inte i svensk debatt, opponenter tystas eller fulas ut. Sanningen har blivit nånting 'relativt' och kan med lite Brute force, helsidor, och agendajournalistik friseras om för att passa även de mest verklighetsfrånvända ideologiska preferenserna.

Konklusion: Ungefär som med genusteori där lösa anekdoter får ersätta empiri, det som motsäger tesen som drivs plockas helt sonika bort i underlaget.

Anonym sa...

"Välviljan kan bli farlig"

"Vi har i Sverige varit för dåliga på att ändra de kartor som inte stämmer med verkligheten. Pragmatismen har offrats för de ideologiska låsningarna."

Bonnier-media börjar rotera så sakteliga.Vem vet, snart får kanske Wolodarski köra sin agenda annorstädes?
Lite som masken på kroken är det allt.Masken önskar sig någonannanstans.
Det gör nog DN:s ledarsida också.Men det är väl SD:s fel det också?

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/valviljan-kan-bli-farlig/

Christoffer sa...

Sverige behöver invandring för att kunna försörja ett allt större antal gamla, ja. Men då borde det givetvis handla om riktad och begränsad arbetskraftsinvandring av individer som från dag ett kan bidra och vara produktiva. Dvs ungefär som Kanada sägs ha. Inte en stor och närmast okontrollerad flyktinginvandring av lågutbilda afghaner eller somalier. Det är det som många verkar glömma i debatten. Det är skillnad på folk och folk, måste man faktiskt säga även om det kanske låter illa.