söndag 19 juli 2015

Vänstern har lagt beslag på Pride


Prideveckan är något av det mest politiskt korrekta man kan tänka sig i det moderna Sverige. Under denna vecka passar politiker från de flesta politiska partier på att synas och höras och visa hur mycket de bryr sig om sexuella minoriteters rättigheter.

Min egen inställning till Pride är kluven. Å ena sidan är det alltid rätt och härligt att fira kärlek och lika rättigheter för alla, oavsett etnicitet, religion och sexuell läggning. Att sexarbetarna nu tar ton genom att under Rose Alliances fana paradera i Pridetåget är stort.

Å den andra har Pride förvandlats till något annat än ett firande av lika rättigheter. Pride har blivit för politiskt. För vänster.

Ett nytt initiativ har väckts i år - ett Pridetåg från Tensta centrum till Husby. Tåget ska alltså gå rakt igenom invandrartäta Järva, där en stor del av befolkningen är muslimsk och således inte direkt hbtq-vänlig. Syftet är att visa att tolerans för sexuella minoriteter gäller i hela Sverige. Inte bara i Stockholms innerstad.

Detta har retat upp nyvänstern något alldeles oerhört. "SD har kidnappat Pride!". Reaktionen är den väntade. Pride är nämligen inte för alla. Om du har haft den föreställningen kan du slå den ur tankarna omedelbart. Pride är för den allmänna vänstern och möjligen delar av den politiskt korrekta höger som underdånigt köper nyvänsterns världsbild. Inte för någon annan.

I Uppsala kidnappade extremvänstern Pride för några år sedan. I fjol fick liberala Pridedeltagare motta spott och spe under den kärleksfulla parollen "Död åt SD och alla andra borgare".

Av detta skäl välkomnar jag initiativet i Järva. Det retar nyvänstern från vettet. Och de två frågor som kritikerna måste ställa sig är förstås: varför är inte Pride för alla och varför ska man inte kunna ha ett Pridetåg även genom ett invandrardominerat bostadsområde?

Se Facebook-eventet här.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Förra året såg jag en rad plakat om Palestina i tåget. Dessutom gick SSU och skanderade "SSU! SSU! SSU! SSU!" som vore det ett första majtåg arrangerat av (S). Poängen har missats helt, alla andra meningsskiljaktigheter ska läggas undan en sådan dag för att samlas kring en fråga. Tyvärr är det inte så idag. Jag kan inte stödja ett sådant evenemang tyvärr.

Anonym sa...

Ja, i den muslimska världen så hänger man homosexuella människor inför jublande folkmassor - inga problem - dem skall vi erkänna som suveräna stater och behandla som jämlikar. Sedan har vi SD som står upp för allas människors lika värde, den demokratiska processen och som tar avstånd ifrån våld som politisk metod under alla omständigheter - de skall frysas ut mobbas och ignoreras. Ja, det är ju helt logiskt och konsekvent.

/Sofie

Anonym sa...

Ska bli ruskigt kul att se när pride-tåget hbtq:ar Järva-fältens imamer!
Är säkert SD:s fel det också?

Anonym sa...

Kan bli intressant

Somebody is wrong on the internet sa...

Vi känner alla till den mediala dramaturgin när en övervintrad pingstpastor vädrar unkna åsikter om HBTQ-personer; det blir mediedrev tills en offentlig avbön är gjord.

Att media skulle hetsa mot andra företrädare för andra religioner som yttrar samma unkna värderingar känns nästintill uteslutet. Då slår pendeln åt andra hållet och då ska man visa förståelse för dessa individer och det är den som lyfter problematiken som är intolerant!

Anonym sa...

Homo bi trans queer är vänster eller åtmindstone sossar allihop!
Eller förresten kommunister ska det nog vara va?

Patrik sa...

SSU har som tradition att varje år pissa på judar. Det sker vanligtvis genom plakat och att man skanderar att judar är mördare. Inget nytt under himmelen.