lördag 4 juli 2015

Anemiska Anna

Anna Kinberg Batra gjorde inte alls bort sig i sitt första almedalstal i går. Hon kritiserade regeringen för att lova runt men hålla tunt och kastade även en känga på Jimmie Åkesson för SD:s ekonomiska vänsterpolitik (det går förstås att ifrågasätta hur "höger" Moderaternas egen ekonomiska politik är nuförtiden).

Kinberg Batra radade upp en mängd bekymmer som hon samlade under begreppet "det nya utanförskapet". Särskilt tydlig med att Moderaterna själva varit starkt bidragande till utanförskapet var hon däremot inte. Och ännu värre: Kinberg Batra hade väldigt lite att komma med när det gäller lösningar. Att endast prata om "jobb" räcker inte. Utanförskapsproblemen är större än så. Bredare än så. Mer svårlösta än så.

Men det var inte så mycket innehållet som sättet det framfördes på som fick mina ögonlock att kännas tyngre än vad de borde göra vid 19-tiden på en fredagskväll. En enformigt tonläge. Ingen glöd. Ingen humor. Och få skarpa förslag. Ett sjätte jobbeskatteavdrag, vilket "första jobbet-avdraget" i realiteten är eftersom det faktiskt träffar alla inkomstgrupper, imponerar nog inte på någon.

Anna Kinberg Batra är säkert en kunnig person på många sätt. Men som ansikte utåt för ett parti som aspirerar på regeringsmakten och statsministerposten, är hon väldigt blek. Jag tror få mindes vad som sagts när talet var över.

5 kommentarer:

Anonym sa...

De nya moderaterna skapade utanförskapet eftersom kejsar Fredrik var arg på SD.
De nya moderaterna blir bortröstade, får chansen som man inte vill ha.
Får chansen som man inte vill ta.Man är så arga på SD.
AKB är också arg på SD, men minst lika mån om kejsar Fredriks eftermäle.
Då skapar de nya moderaterna det nya utanförskapet som är så nytt att det bara är de nya moderaterna som har upptäckt det.
Naturligtvis uppstod det nya utanförskapet efter det att kejsar Fredrik och de nya moderaterna blev bortröstade.Nu är inte det så konstigt eftersom fram tills dess skulle den politiken rädda pensionerna,det demografiska gapet och välfärden m.m.Kunskapen regnade över Sverige och de nya moderaterna berättade att vi var en humanitär stormakt.Det var de tydliga med!
Nu är det inte lönsamt längre, nu är alla hjärtan öppna och det handlar om det nya utanförskapet.Det är de nya moderaterna tydliga med.
De nya moderaterna berättar vidare och är fortfarande lika arga på SD.Det är de tydliga med.
Ja inte alla förstås.Gamla moderater är besvikna på valutgången och blir allt mindre arga på SD.Fast det är ju inte heller ett problem eftersom det är SÅÅÅÅÅÅÅ högt i tak hos de tydliga nya moderaterna.AKB känner det tydliga stödet mest hela tiden säger hon.
Den stockholmska nya moderat-eliten berättar vidare.Det är de tydliga med.

Anonym sa...

Moderaterna är så blodfattiga numera att man tror att man kan packa om gammalt tugg i ny förpackning och att det räcker så.Gissningsvis tror man att det får väljarna att glömma moderata svek genom åren?Den diskussionen vill nu inte AKB,Tobe och de andra ha upp på bordet.
"Fantasifullt" nyspråk blir då den enda återstående lösningen.Det är bara det att tiden springer ifrån moderaterna för varje dag som går.2018 kommer man att vara ett minne blott.Ett ganska dåligt sådant dessutom.

Anonym sa...

Det är nästan som om Stockholmare och lantisar gaddat ihop sig. Får de det?

Anonym sa...

Vilket hån: Livlös, monoton, broiler, kompis med Reinfeldt*


*(ville Reinfeldt efter frånträdet Machiavelli-style sänka partiet med en utsiktslös ersättare?)

Anonym sa...

Reinfeldt kommer ganska snart vara ett rödare skynke för bittra moderater än det vid det här laget urvattnade som SD representerar.Det kommer inte ens vara konstigt för det lilla fåtal nymoderater som då finns kvar i muf.