tisdag 28 juli 2015

Dags att anmäla sig till Frihetsfrontens sommarseminarium


Det har gjorts en liten programändring i talarlistan på Frihetsfrontens sommarseminarium. Nytillkommen på talarlistan är Lena Andersson, känd som DN-kolumnist och prisbelönt författare.

Platserna försvinner för var dag, så det är hög tid att anmäla sig. Seminariet hålls den 21-23 augusti på Barnens ö (se längst ned för betalningsinfo).

Bokade talare:

Oscar Swartz, liberal debattör, skribent och entreprenör. Talar om: "Den svenska synden".

Henrik Sundbom, ordförande i Svensk-indiska föreningen, medlem i Frivärlds advisory board. Talar om: Indien utifrån titeln "Svågerpolitik och gräsrotskapitalism".

Torbjörn Elensky, författare och kulturskribent

Hanif Bali, moderat riksdagsledamot

Jim Turney, tidigare ordförande för US Libertarian Party och internetentreprenör. Talar om: "How to speak libertarian to non-natives."

Lena Andersson, journalist och prisbelönt författare. Talar om: "kvasiliberalers användning av postkolonialism och identitetspolitik".

Nima Sanandaji, teknologie doktor, författare och samhällsdebattör. Talar om: Sin senaste bok Scandinavian Unexceptionalism.

Precis som varje år håller vi till på en kollogård norr om Norrtälje (Barnens ö). Seminariet börjar efter lunch på fredag den 21 augusti och avslutas vid lunch den 23.

Här samlas nyliberaler, libertarianer och andra frihetsvänner från Sverige, Norge och andra länder för att diskutera politik, ideologi och filosofiska frågor.

Försäkra dig om en plats genom att sätta in deltagaravgiften, 790 kr för studerande och 990 kr för övriga, på PlusGiro 449 71 84-4 eller bankgiro 268-5295, betalningsmottagare Nyliberalt forum. 

Ange e-postadress vid betalning för utskick av information (däribland vägbeskrivning till kollogården). Mat och husrum ingår i priset.

Vi ses där!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lena Andersson på frihetsfrontens talarkväll? Skulle inte ämnet "mångkultur, invandring, vision Tensta och Platons idévärld" vara ett mera passande ämne för henne att tala om?

Magne

Hans Li Engnell sa...

Jag får erkänna att jag blev lite överraskad att hon ställde upp samt av hennes ämnesval. Men det kan bli intressant.

Anonym sa...

Lena Andersson har en vision: det framåtsträvande Europa där alla kulturer och människor från jordens alla hörn ska överbrygga klasskillnader, olikheter, etnicitetsanspråk, subkulturer, white flight, muslimkluster (Malmö) och syriankluster (Södertälje). Lena Andersson skulle kunna vara hederlig och ge en bild av USAs framgångsrika mångetniska samhälle där etniska problem så som Mexifornia eller svarta ghetton ska vara ett slags ledstjärna för Sverige. I stället för hon en retorik som påminner om syndafloden. Det rika Europa ska släppa in varenda person som kan tänkas vilja komma in eftersom vi är så rika och tillsammans kan vi bli ännu rikare med den rikedom större mångfald innebär.

Det finns alltid en riskfaktor med Lena Andersson, vilken är: var i Platons idévärld är hon just denna dag? Pratar hon med Sokrates och Aristoteles? Med Anaximenes? Pythagoras? Tales? Parmenides? Hume? Kant? Leibniz? Var ute i denna stora himlakropp befinner hon sig för närvarande? Hoppas det bjuds på en ordentlig show av Lena Andersson under Frihetsfrontens talarkväll!

/ Magne