torsdag 30 juli 2015

Pride för vissa


I går gick Jan Sjunnessons Pridetåg genom Järva. Hans hårt kritiserade initiativ lockade inte så många deltagare, och en "antirasistisk" motdemonstration väntade på dem i Husby. Men det hela ska ha gått lugnt till, frånsett några homofobiska utrop från ett antal personer i omgivningen, och Pride Järva är oavsett dess deltagarantal historiskt.

Awad Hersi (MP), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, säger att paradens syfte var att "öka motsättningarna mellan olika grupper i samhället". Pridetåget var, får vi veta, "rasistiskt". Tiden när begreppet "rasism" faktiskt betydde något är sedan länge förbi i Sverige. Att en miljöpartist kallar ett Pridetåg arrangerat av politiska motståndare och genomfört i en förort dominerad av utrikes födda för rasistiskt visar att begreppet blivit mer urvattnat än en amerikansk lightöl.

Uttalandet visar emellertid även på den intolerans som finns inom vänstern. De har velat och i hög grad också lyckats göra Pride till sitt evenemang under paroller om förment öppenhet och tolerans. Motståndet mot Järvetåget visar på raka motsatsen. Det handlar inte ett dugg om tolerans, det handlar om att driva för vänstern viktiga frågor under regnbågsflaggan. Och vem som helst får inte delta. Eller för att citera Alexander Bard: Om ni nu är så oroade över att till SD anknutna personer arrangerar att Pridetåg i förorten, varför gör ni det då inte själva?

På Östermalms IP i går fanns det däremot inga skäl för oro. Där invigdes nämligen Prideveckan av självaste Jason Diakité. En man med hjärtat till vänster. Antirasist. Feminist. Rasifierad. Inget som avviker från hur en perfekt människa ska vara i vänsterns Sverige. Det måste ha känts förträffligt tryggt för alla inblandade.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så vänstern jobbar och vi ser det hela tiden.Aftonbladet går sen in för att skydda monopolet och varumärket ungefär lika svartsjukt som Disneys advokater.Ingen tror väl längre på flosklerna utan ser att det handlar om diversifiering och att skaffa sig en maktbas på många områden för att säkerställa tolkningsföreträdet.
Det har ju funkar tidigare eller hur?

Anonym sa...

Det är väl bara vänstern som har rätt att inkludera? Så vad tänkte Sjunnesson med?
HBT-frågan ägs av vänstern eftersom bögar och flator är vänster sedan födseln normalt sett.På något sätt sitter det ihop med deras sexuella läggning.Sjunnesson ville också ställa grupp mot grupp och bara provocera.Sjunnesson förstår inte att i förorten är det som i innerstan är liberalt provokativt.I förorten är inte inställningen till Pride lika inkluderande och liberal.Därför ska det inte hållas Pride-parader där heller.Var sak har sin plats och därför blir Sjunnesson exkluderad.
RFSL och Aftonbladet bestämmer vem som får vara Pride.

Anonym sa...

Vi ses i Humlegården under prideparade för en pridepicknick till stöd för alla värdekonservativa innestadskristna som bögarna bara är ute efter att provocera.

Anonym sa...

Alla vänstermuppar vore mest komiska, om de inte hade all makt.

Anonym sa...

Den intersektionella offerligan verkar se ut så här:
* Vit heterosexuell borgerlig man
* Kvinna
* Vänster
* HBTQ
* Invandrare

Bara tillåtet att sparka uppåt.

Brooke sa...

Vänstern försöker vara ickekonfrontativ mot minoriteter även om dessa står i konflikt med varandra.

Som utomstående och inte alls involverad i hela Pride grejen så känns det ju väldigt uppenbart att det här endast är ett propagandistiskt utspel från högern vars syfte inte är att stödja Pride utan som en attack mot vänstern. Dvs man använder Pride som ett vapen.

Anonym sa...

Det är så himla svårt att välja rätt lag liksom.
Ta kurderna tex.Svensk militär utbildar kurderna på plats i någonting.Kurderna är nu på väg att hamna i krig med Turkiet som är med i NATO.Mängder av Alliansare vill att Sverige ska gå med i NATO.Hur blir det då med kurderna i Sverige?Och med turkarna?
Som demonstrationerna utanför turkiska ambassaden visar är man ju inte direkt sams i Sverige heller.
Och om turkarna skulle bomba svensk militär i Irak hamnar Sverige i krig med NATO då och vi måste få hjälp av Putin och Ryssland?
Om det blir oroligheter i Sverige mellan kurder och turkar blir polisen tvugna att bryta sina semestrar och föräldraledigheter då? Och vilket lag har rätt?
PKK är ju vänster men var terrorister för inte så länge sen.Det fanns t.o.m dom som trodde PKK skjutit Palme.
IS är ju en terroristisk islamistisk sekt som är grymma och nrutala mot allt och alla.
Turkiets regeringsparti är muslimskt, men ingen sekt fast, det finns dom som säger att dom är terrorister ändå.
Nu undrar jag vilket lag som är mest feministiskt att hålla på? Margot Wallström kan inte ha det så lätt.Sverige är ju ingen stormakt just på det viset.

Anonym sa...

Kära Anonym 30 juli 2015 18:54
det är lätt att förstå ditt bryderi.Men om du först definierar dig som vänster och låter det vara ditt ingångsvärde.Sedan pluggar du in lite identitetpolitik, tanterna på biblioteket kan hjälpa dig med lämpliga titlar nu efter kursen, så klarnar läget snart.I annat och i värsta fall får du invänta Margot, eller Aftonbladet, för att få din klara åsikt serverad.

Anonym sa...

Åk till Syrien och prata genus med grabbarna i IS så löser det sig. Om Schyman gjorde det skulle jag få respekt för henne. :D

Anonym sa...

"Vänstern försöker vara ickekonfrontativ mot minoriteter även om dessa står i konflikt med varandra."
Seriöst vad menas med det egentligen?

Anonym sa...

Så SVT Blekinge får rent mjöl i ett kuvert och hela media-Sverige går bananas.
Lokalchefen VET direkt vilka som är skyldiga och behöver ingen polisutredning för såna bagateller.
Expressens Mattsson vill ha kameraövervakning, SÄPO-skydd och nya special-lagar som skyddar demokratin och journalisterna.
Är det samma journalister som vill ha Hagamannen släppt i Umeå för att det är humant och just inga journalister som känner sig hotade?
Som anser att alla brottslingar ska ha den ovillkorliga rätten att dömas till ett straff som genast reduceras till ett betydligt kortare?
Är det samma journalister som applåderar det humana frisläppandet av Göteborgsterroristen som är för rullstolsbunden och svårkommunicerad för att fly eller värre?
Är det samma journalister som är Charlie när man sitter i Stockholm men inte vill förarga den närliggande förorten med obehagliga budskap?

Kan hyckleriet bli större? Är det möjligt?

Anonym sa...

Visst är det märkligt att ingenting av detta synts till i media?
Vilka provocerar vilka kan man fråga sig?
Den "ickekonfrontativa vänstern" eller?

http://konstapelbastian.blogspot.se/2015/07/pride-jarva-och-hatbrott-i-husby.html

Anonym sa...

Vänsterns dubbelmoral och också Prides? Kejsar Timbuktu med rumpan bar.

http://www.uvell.se/2015/07/30/andra-ska-bidra-27800635

Christoffer sa...

Att deltagandet var lågt är dock ingen överraskning. Motviljan mot homosexualitet är utbredd i de kretsar Sjunnesson försökte väcka intresse. Minns t.ex. Björn Söders kommentarer från några år tillbaka, eller för all del hur retoriken går på Flashback rörande detta. Så även om Avpixlat-gänget säkert gärna provocerar muslimer så var uppenbarligen drivkraften att göra det genom att försvara homosexuella begränsad, för att uttrycka sig milt.