måndag 11 augusti 2014

Skäms!


Alla större politiska partier i Sverige säger nej till legalisering av cannabis. Det visar en rundfrågning som vänstersajten Nyheter24 har gjort.

De åtta riksdagspartierna samt Piratpartiet och Fi tillfrågades. Piraterna är de enda som säger ja till en avkriminalisering. Men alla säger nej till legaliserat bruk, försäljning och innehav av cannabis.

Detta är en indikation på hur lång väg vi har att vandra i Sverige i den här frågan. Här har vi verkligen ett politiskt etablissemang som är helt och hållet i otakt med både tid och verklighet.

Sverige skulle behöva en modig politiker som Nigel Farage i detta avseende. Trots att han är ledare för UKIP, som vill ha hårdare tag mot drogerna, säger Farage själv att han tror att kriget mot drogerna sedan länge är förlorat. Att en partiledare vågar gå emot sitt eget parti så öppet är ovanligt. (Men Farage är heller inte den genomsnittlige politikern.)

I stället för att ta till sig fakta, väljer politikerna att komma med floskler. I stället för att förutsättningslöst titta på vilka effekter en avkriminalisering respektive legalisering har fått i andra länder, väljer politikerna att slå vakt om en politik som dödar.

Jag skäms å deras vägnar.

4 kommentarer:

Amnexis sa...

Det är skamligt. Man får kolla på vad enskilda företrädare säger. I SD har vi Paula Bieler som vill tillåta cannabis i medicinskt syfte. Det är åtminstone en början.

I annat fall kan man trösta sig med att inget annat riksdagsparti (inte heller FI eller PP vill väl legalisera cannabis?) vill något annat heller...

Hans Li Engnell sa...

Nej, det är en total låsning i den frågan. Jag uppfattar Paula Bieler som lite mer liberal än många av hennes partivänner.

Dessutom fick hon 2.0 på högskoleprovet. :-)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19322381.ab

Amnexis sa...

Svensk politik och politisk debatt är en enda stor låsning. Och inte låstes vi fast vid något bra...

Anonym sa...

Har själv erfarenheter av cannabis på 70 talets slut,mycket måttligt användande,men slutade när jag fick tankar på att människor såg glodde på mig,antagligen någon form av,förföljelsemani?det var inte trevligt!