söndag 24 augusti 2014

Demonstranter direkt från scenskolan

Ett litet marginaliserat nazistparti, som lockade 681 röster i förra valet, håller torgmöte i Malmö. Skränande vänsterextremister, från bland annat Afa, dyker naturligtvis upp. Bråk uppstår som brukligt. Gatstenar kastas mot polisen, och ammoniak träffar polisens hästar.

Ett inte helt korrekt beteende från dessa proffsdemonstranter, kan man tycka. Men i vanlig ordning skylls allting på polisen. Bland annat ska polisen ha "kört över" en demonstrant.

Den som ser klippet har nog svårt att se detta. Hade det här varit i fotbolls-VM, hade personen definitivt blivit varnad för filmning.

Läs även:
Den hälsosamme ekonomisten, Fnordspotting

8 kommentarer:

Amnexis sa...IS(IS) stödtrupper i full aktion.

Dom som nu ylar av ilska över polisens insatser emot dessa våldsverkare är av samma ömkliga sort som grät över att ett par hundra vänsterhuliganer inte tilläts att slå sönder hela Göteborg för några år sedan under Göteborgskravallerna.

Jag har inga höga tankar om SvP, men det råder inte heller något som helst tvivel om vilka det är som är de största antidemokraterna och inte tvekar att använda våld om det gagnar dem själva.

SvP kan gott stå i snålblåsten på något torg om det roar dem, men samhället måste inse att det är vänsterextremismen som är det stora hotet.

Men nu blir polisen anmälda för Häst mot folkgrupp..

Anonym sa...

Jo Hans det stämmer precis. Vänstern och invandrarpöbeln är SvP:s och SD:s bästa och trognaste valarbetare. Hade de inte ständigt dykt upp de motståndarna fått betydligt mindre media och vi hade sparat mycket flis iform av uteblivna polisinsatser. Iövrigt tycker jag ändå att polisen agerade korrekt och att SvP har all rätt i världen att demonstrera som alla andra.

Mvh Janne Saxman

Anonym sa...

Vem har egentligen hävdat att kravallvänstern skulle vara änglar?

Mer intressant vore att veta varför Hans som påstår sig vara liberal, tror att gänget på andra sidan skulle vara det.

Garanterar en speciell klädsel och gängmärken extra rättigheter?

Hans Li Engnell sa...

"Mer intressant vore att veta varför Hans som påstår sig vara liberal, tror att gänget på andra sidan skulle vara det."

Kan du peka på var jag har påstått något sådant? Jag äcklas lite mycket av nazister och kravallvänster. De förtjänar varandras sällskap.

Däremot är det ett återkommande inslag att extremvänstern ställer till med bråk och skadegörelse så fort nazisterna håller möten.

Mona sa...

Den var bra -Häst mot folkgrupp.

Amnexis sa...

Tony Blair liknade en gång dessa kravall-aktivister vid ett kringresande teatersällskap. Så Hans rubrik är väldigt passande.

Micke sa...

Däremot är det ett återkommande inslag att extremvänstern ställer till med bråk och skadegörelse så fort nazisterna håller möten.
-------------------------
Ja dom har ägnat sig åt att ta fokus från nazister och fascieter sedan 80 talet och det värsta är det stöd dom får för denna kontraproduktiva verksamhet.
Bättre är att låta nazister och fascister synas tydligt och klart.

Finns inget att förlora på det. Tvärtom.

Thove sa...

Det är obehagligt när folk tar ut sin ilska på polisen, de gör bara sitt jobb med att skydda alla! Däremot så har polisen ett sånt enormt ansvar eftersom de har en sån maktposition att inte använda våld utan i yttersta nödfall... Det är en svår balansgång. Tycker du att polisen borde minska på sitt användande av våld? Jag har gjort en omröstning för att se vart massan står: http://www.plusett.nu/omrostning-4530/tycker-du-att-polisen-borde-minska-pa-sitt-anvanda