torsdag 28 augusti 2014

En vänster till salu


Valtemperaturen stiger. Hittills har valrörelsen dominerats av regeringsfrågan, och när frågan om hur det rödgröna regeringsalternativet ser ut blivit allt hetare har vi fått en rad klargörande besked.

Stefan Löfven kan tänka sig att samarbeta över blockgränsen. Vänsterpartiet, som gick ut hårt och satte förbud mot vinster i välfärden som ett ultimativt krav för att stödja en regering, har redan mjuknat och kräver varken ministerposter eller förbud mot vinster för att släppa fram en S-ledd regering. Trots att partiets hela valrörelse kretsar kring just denna fråga. Rädslan att bli Svarte Petter blev till slut större än viljan att vara konsekvent.

I praktiken har Vänsterpartiet nu vridit sin starkaste valfråga ur sina egna händer. Alla vet att en S-ledd regering inte kommer förbjuda vinster i skolan och vården. Vi vet nu också att en sådan regering kommer få aktivt stöd av Vänsterpartiet.

Parollen "välfärden är inte till salu" har således spelat ut sin roll flera med veckor kvar till valdagen.

Vänsterpartiet är definitivt till salu.

4 kommentarer:

Amnexis sa...

Vänsterpartiets t-shirt "ej till salu" finns nu till salu:

https://pbs.twimg.com/media/Buv3ijBCQAEBTCj.jpg

Anonym sa...

Eftersom vinst är så dåligt borde inte Vänsterpartiet i konsekvensens namn förespråka dess totala avskaffande i ekonomin, så att vi når förlusternas socialistiska samhälle?

http://herbertson.wordpress.com/2014/08/23/vinster-i-valfarden/

Wagner sa...

Musen som röt.

Micke sa...

Med 716 röster 2010 så antar jag att revolutionen även den här gången ska gå via Svenskt näringsliv?

Antar dessutom att dom blåser er en gång till.