söndag 3 augusti 2014

När hatet flyttar in


Om opinionsmätningarna står sig och speglar valresultatet i höstens riksdagsval, kommer Sverige få en ny regering. I denna regering kommer det sitta människor som ger grönt ljus för öppet politiskt hat.

Åsa Romson stod i Almedalen och uttryckte ett förakt för vita, heterosexuella medelålders män. Alltså just den grupp som hennes tänkta ministerkollega och regeringschef Stefan Löfven tillhör. Oj, vad trevligt de kommer att ha tillsammans.

Socialdemokraternas Veronica Palm, en solklar ministerkandidat i en framtida S-regering, uttryckte stöd för kommunisten Athena Farrokhzads sommartal genom att kalla det "bra och viktigt" på Twitter.

Grunden i Farrokhzads politiska övertygelse är hat. Hat mot motståndare, hat mot heterosexuella män, hat mot "borgare". Detta hat legitimerar användandet av politiskt våld, som hon i likhet med andra kommunister kallar "självförsvar".

Jag har inte sett några avståndstaganden från Farrokhzads våldsromantism från vänsterhåll. Däremot har jag sett hyllningarna, bortförklaringarna och axelryckningarna.

Detta är oroväckande. Och obehagligt. På riktigt.

20 kommentarer:

Anonym sa..."rasifierade vita männen"

Trodde epitetet var förbehållet de som ständigt uppfattar sig vara offer.

Athena kommer tyvärr aldrig att åka hem, hon kommer istället att stanna hos den medelklassige, bilkörande, heterosexuelle, liberale, köttätande, sekuläre, medelålders vite mannen, eftersom det bara är jag som erbjuder ett anständigt samhälle.

Bl a låter jag förvirrade sommarpratare hållas och tar kinkandet för vad det är, en extremt bortskämd persons poserande.

Hon skulle ju kunna försöka samma stunt på hemmaplan och se vad effekten blev. Skulle nog inte kunna upprepas.

Hans Li Engnell sa...

Nu ryktas det visserligen att den där bilden är fejkad, och texten inte alls skriven av henne. Men det kvittar egentligen för bilden av vad hon står för. Hatet är hennes livsluft.

Anonym sa...

Athena tillhör samma speciella grupp som Ullenhag, det är personer som är helt omöjliga att parodiera.

Micke sa...

http://www.expressen.se/tv/nyheter/inrikes/sds-riksdagsman-bevapnar-sig-med-jarnror/

Micke sa...

Aha...nu ser jag att texten är fejkad.

Att du postar den har också en innebörd.

Hans Li Engnell sa...

Micke. Det här är ingen länksamling. Om du ska argumentera för din sak får du anstränga dig lite mer än så. En länk får räcka.

Micke sa...

Du gillade inte länken som visar att man kan vara med i samma förening som dig själ, vara liberal och utföra terrorbrott.

Jag förstår det men det är synd att dina vänner inte får veta sanningen.

Däremot bangar du inte för att posta förfalskad text som appliceras på en namngiven person som om den vore sann.

Det förstår jag inte mot bakgrund att du hävdar att du aldrig uttrycker politiskt hat.

Att pådyvla någon citat som dom aldrig skrivit är hatretorik.

Anonym sa...

"Hatet är hennes livsluft." Menar du det Hans? Hon tycks ensidigt kämpa för Palestina... men är det kanske så att hon hatar staten Israel? Den symboliserar judarnas dominans över ett område i Mellanöstern, vilket tillhör muslimerna, tycker hon.

/ Magne

Hans Li Engnell sa...

Nej, Micke. Jag har aldrig spritt något hat på bloggen.

Micke sa...Bra att veta hur vida dina ramar är ifall nån skulle få för sig att uppmana till slakt av sossar i ditt namn med bild och allt.Anonym sa...

Det finns ett rumsrent sätt att behandla folk olika pga ras, kön, sexuell läggning osv. Och det är att prata om jämlikhet.
/B

Micke sa...

Det finns ett rumsrent sätt att behandla folk olika pga ras, kön, sexuell läggning osv. Och det är att prata om jämlikhet.
------------------
Ingen för libertarianer. I det fallet är dom lika extrema som kommunister fast åt diametralt motsatt håll. Det var för den politiska agendan som en av Egnells tidigare kollegor i Frihetsfronten brände ner en tennishall på LIdingö och misslyckades att spränga en bomb på Millesgården som protest mot att Stockholm använde skattepengar för att ansöka om att få anordna OS.

Mot bakgrund av det är det logiskt att Engnell ser användandet av ett förfalskat twitterinelägg för att misskreditera en annan politiskt extrem individ som helt rimligt. Det är i den världen han befinner sig...... utan att hata.

Anonym sa...

Anonym 3 augusti 2014 22:11:

Säger man bara att man minsann både är antirasist och feminist, så kan man i princip säga vad som helst. T.ex "Det är inte särskilt osannolikt att könen är en total konstruktion, dvs allting som är manligt och kvinnligt är kodat. Att en kvinna föder barnen är egentligen för mannen genom evolutionen förtryckt kvinnan, och därmed tvingat henne till att föda barnen. Om mannen inte hade förtryckt kvinnan, kanske hen hade fött barnet analt".

Så tokigt det kan bli när en feminist resonerar...

/ Magne

Per-Olof Samuelsson sa...

Det verkar vara en fejk, för det ser ut som en statusuppdatering på Facebook, men jag hittar den inte på hennes Facebooksida.

Anonym sa...

Men texten är fejk, vilket du skulle begripa om du kunde läsa. Ta bort den.

Amnexis sa...

Är det verkligen belagt att den är fejk? Kan man inte radera sina statusuppdateringar om man vill? Jag har inte facebook...

Hans Li Engnell sa...

Nej, jag vet faktiskt inte. Och jag är inte Facebookkompis med henne, om man säger så.

Din FRA-operatör i etern sa...

> Veronica Palm, en solklar
> ministerkandidat

Visst. För idrottsministerposten, eller något av liknande tyngd.

Micke sa...

Allt som nazister uttrycker är viktigt och ska tas på allvar.

Robert sa...

Självklart går det att plocka bort uppdateringar från Facebook och Twitter, det görs dagligen av personer som inser att de har gått för långt (t ex filmbyråkraten Anna Serners beryktade FB-inlägg om att bara gamla rockgubbar sörjde Lou Reed) eller vill sopa igen sina spår. Att inlägget inte finns kvar nu på A.F:s feeds bevisar ingenting alls.