måndag 18 augusti 2014

Sjöstedt är de nyanländas värsta fiende


Valrörelsen har dragit igång, och Vänsterpartiet visar just nu vilken förvirrad och oseriös politik det står för.

Några nedslag...

Larmklockorna ringer på alla möjliga håll. Migrationsverket behöver pengar. Ett tillskott på 48 miljarder kronor under de kommande fyra åren, närmare bestämt. Kostnaden för handläggning och inte minst för asylboenden väntas fortsätta öka. Just nu väntar 11 000 flyktingar på en kommunplacering. Orsaken till att vissa får vänta i flera år är enkel: bostadsbrist.

Den extrema bostadsbristen på många håll i Sverige har fått privata entreprenörer, som Bert Karlsson, att öppna boenden för de asylsökande. Migrationsverket upphandlar dessa tjänster. I vissa fall har myndigheten i panik placerat människor på campingar, och jämfört med en sådan lösning är nog Bert Karlssons boenden att föredra. Men det kostar förstås väldigt mycket pengar.

Mitt i allt detta vill Vänsterpartiet förbjuda vinstdrivna asylboenden. Ursäkta, men är de dumma på riktigt? Migrationsverket placerar inte hos Bert Karlsson för att de tycker särskilt mycket om att stoppa pengar i hans plånbok utan för att de inte har så många alternativ.

Vänsterpartiet står bakom den rådande flyktingpolitiken. Var ska människorna ta vägen om alla privatdrivna asylboenden plötsligt försvinner? Jo, Jonas Sjöstedt föreslår att staten tar över allt ansvar. I ett första skede ska 3 000 bostäder byggas i moduler, föreslår vänsterledaren.

Problemet är att med de bygglagar och -regler som gäller i Sverige, och som Vänsterpartiet inte vill lätta på, tar det runt sju år från planering till att bygget är klart (det är händelsevis även mediantiden för en flykting att få sitt första jobb i Sverige).

Moduler går månne snabbare att sätta upp (Sjöstedt hävdar tre år), men 3 000 bostäder räcker ingenvart när vi redan i detta ögonblick har 11 000 som väntar på en bostad. De kommer blir betydligt fler. Oförståelsen för vilka utmaningar som Migrationsverket ställs inför är förbluffande, och Vänsterns lösningar bara tändvätska på brasan.

Ett annat exempel där Vänsterpartiet saknar markkontakt är arbetsmarknadspolitiken. Arbetsförmedlingen klarar inte av att ge nyanlända det stöd i etableringen på arbetsmarknaden som myndigheten är ålagd. Orsaken stavas brist på resurser (men det handlar sannolikt även om ett omfattande metodproblem).

Vad vill då Vänsterpartiet? Jo, behålla de höga ingångslönerna (helst höja dem), stärka fackens makt, behålla regleringarna på arbetsmarknaden som gör att tröskeln in blir oöverstiglig för de flesta flyktingar. Och givetvis beskatta arbete ännu hårdare. Detta är ett perfekt recept för cementerat utanförskap för de som i dag står allra längst från en egen försörjning. Vänstern har heller inga planer på att i grunden förändra Arbetsförmedlingen, en av Sveriges sämst skötta myndigheter.

Vänsterpartiets plakatpolitik skapar eller förvärrar de problem den hävdas lösa. Det är fråga om fint förpackad galenskap. Därför är Jonas Sjöstedt alla nyanländas värsta fiende.

19 kommentarer:

Trollan sa...

"Ursäkta, men är de dumma på riktigt?"
Eh - ja...

Anonym sa...

Jaha, då får man väl dela några stycken från Mats Dagerlinds krönika (http://avpixlat.info/2014/08/18/det-ar-ogonen-svensken-behover-oppna/), publicerad 2014-08-18, 08:33 - Det är ögonen svensken behöver öppna:

"Ett öppet hjärta utan andra kompletterande fakulteter kan lätt övergå i naivitet, göra dig blåögd och blottad så att du blir lurad och utnyttjad. När media matar ut sina snyfthistorier om någon asylant som fått avslag är det en cynisk exploatering av ditt öppna hjärta. Man försöker utnyttja din empati för att hålla igång det multikulturalistiska samhällsexperimentet, lura dig att ge dina pengar till att hjälpa en migrant i Sverige i stället för hundra nödställda i oroshärdarnas närområden till samma kostnad. Barn dör som flugor på andra sidan jorden medan du av journalister och sjuklöverpolitiker uppmanas att keep your eye on the ball, dvs hålla invandringsbollen i fortsatt oupphörlig rullning.

Och om du till äventyrs genomskådar bedrägeriet förbyts etablissemangets vädjan om att öppna hjärtat snabbt i hot och repression. Du blir då uthängd som rasist, fråntas din människovärdighet och förklaras fredlös. Principen om “alla människors lika värde” gäller bara dem som stannar i åsiktskorridoren."

Så beskriver Dagerlind också det rationella för varje svensk att göra:

"Det finns förstås också ett tredje alternativ. Svensken kan rösta på ett parti som föreslår en återgång till en ansvarsfull invandringspolitik på en nivå som Sverige klarar ekonomiskt, socialt och kulturellt och som ger pengar över i statsbudgeten för både en förstärkt välfärd och lägre skattetryck, samtidigt som fler flyktingar i världen också får den hjälp de behöver. För den svensk som har både ett öppet hjärta och öppna ögon borde det vara det självklara valet."

/ Magne

Maja sa...

Nej, Sjöstedt är inte "dum på riktigt" - då hade en haft mer empati med karln. Reinfeldt liknar en voodoomästare i sitt tal till folket.

Sjöstedt är mer predikant, som vilken troende som helst som kan abdikera från snvar då det ändå är gud som styr...

Anonym sa...

Jag tror alla måste se Agenda, 2014-08-18: http://www.svtplay.se/agenda.

Vi svenskar (1) undanträngs inte av att flyktingar kommer till Sverige, men det gör libaneser. Vi har (2) råd med detta på vår bekostnad, det har inte libaneserna. I framtiden kommer vi (3) få kravaller som kommer bränna ned villaområden och stadsdelar (pga arbetslöshet och därtill ett starkt växande hat gentemot samhället). Senare (4) blir det systemkollaps och troligtvis en ny nationell konstellation i Sverige...

/ Magne

Anonym sa...

'@ Magne

Kan du citera SD-propaganda från Avpixlat fler gånger?

Anonym sa...

Hej,jag trodde som du tills nyligen att det tar 7 år för en flykting att ta ett arbete i Sverige.Efter att ha läst ekonomen Sanandajis nerslag i SCB statistik,tror jag det stämmer bättre med att hälften av flyktingarna tar ett arbete efter 7 år.SCB visar ochså att arbetstiden för män och kvinnor födda i Sverige är i genomsnitt 10 år längre än utrikesfödda,hur vi än gör blir resultate magert för välfärden i framtiden!

Mona sa...

Magne-vad förlorar vi på eventuell förlorad tillit? Min tillit och mångas med mig är förlorad och min lust att betala skatt är nu obefintlig. Länge,länge försökte jag hoppas att det inte var så illa som det verkade men med Reinfeldths tal var det bara att inse hur förd bakom ljuset man blivit. Det var definitivt spiken i kistan. Helt ofattbart att en statsminister är så respektlös mot folket.Känslan man får nu är att det gäller att se om sitt hus och se till sina närmaste och slänga solidariteten på sophögen,alltså precis tvärt mot vad han ber oss göra.

Anonym sa...

Mona:

Du tycks vara en högst sund och förstående människa. Du ska i framtiden göra allt för ditt välbefinnande samt dina anhörigas.

Du är varken skyldig till folkmorden kring Irak och Syrien (det är islamisterna som åberopar kalifatet, dvs IS; fattigdomen som finns utbredd kring Afrika eller kommunismen i Nord Korea.

Din olycka är, däremot, att du fötts i ett land fullt av korrupta medier och politiker. Man väljer inte var man föds, är en ofta förekommande floskel. Den floskeln får väl medges: vi svenskar valde inte att födas här och ha odugliga poltiker samt medier.

/ Magne

Micke sa...

En vanlig strategi bland utkommenderande manliga Sverigedemokrater är att posta under kvinnlig pseudonym.Detta för att det ska se ut som att partiet inte bara består av män.
Magne som tidigare sagt sig vara arbetslös narkoman men som "fått ett uppdrag" pratar i dom två senaste inläggen med sig själv.

Amnexis sa...

Micke:

Alla tjejer i videon är Sverigedemokrater, även "hon asiaten":

http://youtu.be/NoeNli5uvSk

Sverigedemokrater behöver inte prata med sig själva på nätet då det kryllar av dem här ute. SD ligger på över 22% i sydsverige, enligt en färsk opinionsundersökning från Sentio...

Anonym sa...

Ena stunden är det personer som gemensamt benämner Micke som "Micketrollet", andra stunden personer som skriver under falsk pseudonym, tredje stunden personer som skriver under pseudonym med annat kön... var ska detta sluta? Snart påstår Micke... ?

/ Magne

Mona sa...

Micke, jag är kvinna och alltid röstat borgerligt,jag har jobbat i vården under många år och jag är nu uppriktigt bekymrad hur detta ska sluta,dom flesta områden i det här landet haltar och värre lär det bli.Jag anser vi ska hjälpa så gott vi kan utan att rasera vårt eget land för om vi gör det kan vi till slut inte hjälpa någon,och hur vi än vill kan vi inte hjälpa hela världen. Det måste handla om balans.

Anonym sa...

Länkar till Tino Sanandajis blogg angående arbetslöshet och invandring.

http://www.tino.us/2014/06/skrona-att-invandrare-kommer-i-arbete-efter-sju-ar-efter-sju-ar-jobbar-halften/

http://www.tino.us/2014/08/invandrare-jobbar-mindre-an-svenskfodda-hur-man-an-raknar/

Micke sa...

Mona sa...

Micke, jag är kvinna


-------------------------
Nej du är Magne i kjol och läppstift.
Det är val och du har ett uppdrag.

Mona sa...

Nej jag är inte Magne i kjol och jag är inte SD heller och ja jag står på en valbar lista för ett borgerligt parti och gjorde jag inte det så vete sjutton var jag skulle lagt min röst.Nu har jag inget val men jag är mycket besviken på Reinfeldth som jag anser viseleder folk och spyr ut ett osunt hat mot ett demokratiskt valt parti,jag tycker inte det anstår en statsminister.

Amnexis sa...

Micke:

Åter igen, som du känner dig själv känner du andra... vem var det som dök upp här och hos HAX lagom till valet? Jag har varit här hela tiden. Magne har varit här långt innan Mickes val-comeback. Medan Micke var den som dök upp lagom till EU-valet och nu förpestat samtalet med sina nonsenskommentarer.

Sitter du på Sveavägen 70 och knåpar ihop din sosse-retorik?

Hans Li Engnell sa...

Återgå till ämnet. Annars: streck i debatten.

Anonym sa...

Är det överhuvudtaget inte snart dags att offentliggöra dem som debatterar under multipla handles (strumpdockor) Hans?

Amnexis sa...

Kära lilla strumpdocke-mannen, vad säger att det inte är du som är min lilla strumpdocka då? Vad är det med Micke och dig som tror att det bara är fem pers på internet som pratar med sig själva? Det måste ju finnas någon diagnos på det.. paranoid schizofreni kanske kan vara applicerbart?

Har ett disqus-konto med ett annat namn men samma avatar. Men det kan jag inte posta med här. Det har hänt att jag, precis som andra som kommenterar här, missat att jag varit utloggad och postat som anonym. Men jag är helt säker på att jag aldrig gjort det under en diskussion med någon annan.

Jag förstår att det ser ibland konstigt ut när poster postats nära inpå varandra, men jag som hänger här ofta vet ju att ibland uppdaterar Hans snabbt och löpande under dagen (ibland in på sena natta), ibland kan det dröja till nästa dag.

Om nu t.ex. Micke hade rätt och Magne använde sig av en "strumdocka" häromdagen borde ju som sagt Hans kunna se det. Jag skulle själv inte godkänt postningar från personer som diskuterar med sig själva ( om det inte är väldigt underhållande), men i slutändan är det Hans som bestämmer på sin blogg.

Men jag hoppas att inte Magne (eller någon annan) kör med såna billiga tricks. Varför skulle han behöva det? Han kan ju diskutera med mig t.ex, och det är ju inte direkt brist på SDare på nätet...