lördag 16 augusti 2014

Bladet från munnen

Jag kan redan säga att det kommer att bli omfattande kostnader för att ta emot dessa människor. De är så pass omfattande att det kommer att lägga ytterligare restriktioner för vad som finns utrymme för i offentlig finansiering. Därför lovar vi nära nog ingenting i den här valrörelsen, det kommer inte att finnas inget utrymme för det.
Så tog Fredrik Reinfeldt slutligen bladet från munnen. I sitt sommartal på Norrmalmstorg i Stockholm klargjorde statsministern att kostnaderna för den migrationspolitik som regeringen fattat beslut om tillsammans med Miljöpartiet blir så höga att Alliansen inte kan lova särskilt mycket under kommande mandatperiod. Det utlovade valmanifestet lär därmed bli rätt tunt.

Detta var tydligt och bra, ty det visar att Alliansen sätter flyktingmottagningen som en prioritet före allt annat. Det tydliggör i sin tur för väljarna vilket val de står inför.

För vissa är allt så enkelt.

29 kommentarer:

Falken sa...

Svenska folket har valt en regering för att den ska verka för vad som är bäst för Sverige och dess invånare, inte för att rädda hela världen. Visst ska vi vara med och ta emot flyktingar som verkligen är i ett utsatt läge, MEN:

- Sverige - med 2% av EU:s befolkning - kan inte fortsätta att vara det land i Europa som tar emot flest flyktingar i absoluta tal! Dessutom med den mest misslyckade integrationspolitiken i Europa...

- Innan vi lyckats integrera de som redan är här borde vi vara ytterst restriktiva med att ta in fler. Hur många fler ghetton vill vi ha?

- Om detta sker till priset av en raserad samhällsekonomi (vilket både Reinfeldt och Borrg indirekt har erkänt) kommer landets färd utför att accelerera. Hur ska vi ha råd att satsa på skolan, vården, pensionärerna och försvaret i framtiden?

Framtiden för Sverige ser allt annat än ljus ut, och snart kommer vi att få se en ny flyktingström, UT ur Sverige.... Den kommer att bestå av yngre högutbildade personer, frihetsälskare, antifeminister och de pensionärer som levt sparsamt och lyckats skrapa ihop lite kapital till ålderns höst.

Anonym sa...

Har vi ett migrationsproblem eller ett välfärdsstatsproblem?

När tänker du kliva ut ur garderoben och erkänna att du har gått över till välfärdsstatskramarna i SD Hans?

Hans Li Engnell sa...

Vi får ett migrationsproblem eftersom Välfärdssverige inte är rustat eller byggt för en invandring av detta slag och i denna omfattning.

Detta har jag upprepat många gånger, och det gör mig inte till välfärdsstatskramare. Kom gärna med en konstruktiv lösning i stället för att klistra etiketter.

Thomas sa...

HBåller med. Sverige har redan tagit emot flest flyktingar i Europa från Mellanöstern och de flesta av dessa är arbetslösa, många efter tio-femton år i Sverige. Dessutom ne belastning för skola. socialförvaltning och fängelser. De är kort sagt mycket ointegrerade.

Att då ställa dörren vidöppen För ännu fler, och med stor säkerhft för många som kommer att ha låg grad av ambition att någonsin bli en del av det svenska samhället, och detta mitt i en tid när arbetsmarknaden blir tuffare i vilket fall, det är bara ansvarslöst.

Reinfeldt gav just SD den bästa julklapp detta parti kunde önska sig. Men alldeles oavsett valet är det ett korkat förslag Det är verkligen inte i Sverige som lösningen på de humanitära och politiska problemen i Irak, Syrien och Libanon finns. Eller Ukrainas konvulsioner för den delen.

Anonym sa...

Noterade att den som vill ta del av det kommande Sverige har möjlighet till detta på TV2 kl 23.45 i afton.

Där behandlas Ramadan (vilket bör inledas med versal, naturligtvis).

Anonym sa...

@ 16 augusti 2014 16:26

Ditt rikspucko (ursäkta, men tyvärr är det exakt vad du är)! Om vi frångår välfärdsstaten (det du menar är socialism) och har en nyliberal politik, finns det ingen möjlighet att söka välstånd. Därför med nuvarande migrationspolitik hade det lett till omfattande kriminalitet och otrygghet i Sverige.

Säg att vi har nyliberalism i Sverige. Alltså alla som kommer hit från Irak och Syrien får alltså försöka försörja sig så bäst de kan. Till att börja med kan de inte ett ord svenska, de har inga pengar, kanske är krigsskadade. Dessa ska nu lära sig svenska, därtill ha en något slags utbildning för att få arbete. Inte att glömma: de ska ha någonstans att bo. Allt detta ska de fixa på egen hand?

Förstår du själv hur puckad du är? Dessa människor skulle omedelbart livnära sig främst på organiserad brottslighet. De skulle inte ens bry sig om de satt på fängelset (det är faktiskt gratis bostad och mat).

Vilken dröm... ja, visst, vi övergår till nyliberalism med nuvarande migrationspolitik. VILKEN DRÖM!

/ Magne

Nisse sa...

Julklapp till SD, Thomas? Ja, kanske opinionsmässigt men vad gäller möjligheten till inflytande över invandringspolitiken så desarmerade Reinfeldt fullständigt alla sådana drömmar för SD.

SD är så mycket ute i kylan ett politiskt parti någonsin kan bli och då spelar opinionssiffrorna ingen roll.

Hur vi än vänder på det nu kommer vi även fortsättningsvis att få MP:s invandringspolitik. De idéer Löfven möjligen (men inte sannolikt) kan ha haft om något annat är nu definitivt krossade. Inte ens en diktatorisk Göran Persson skulle kunnat hantera den interna storm som skulle utbryta inom de rödgröna om S så mycket som ett uns närmade sig SD.

Anonym sa...

Det här är fullständig dårskap.

(1)Det är inte svenskar som följer koranen bokstavligt som satt människor i Syrien eller Irak i denna situation. Svenskar har överhuvud ingenting med situationen där att göra.

(2) Svenskar har heller ingenting med flickors prostitution i Thailand eller Filippinerna. Som många anser att vi faktiskt har. Vi har ingenting med det att göra! Alla medier som vill få oss att tro att prostitutionen där är svenskarnas ansvar. Nej. Länder i världen får själva ansvara för sina moraliska handlingar samt försörjningsmedel. (I sverige är det så förkastligt med prostitution, vilka moralister!.)

(3) Ingen förväntar sig att människor ska stiga upp på morgonen och arbeta för andra, utan förväntan är byggd på att varje människa ska försörja sig själv - och om den kan - visa solidaritet mot andra i form av gåvor eller kanske diskutera med en annan människa för att den (eller båda) ska känna sig bättre.

Människor ska inte arbeta för att allt som de ger in till staten ska användas för andras behov, som för närvarande är flyktingar i Syrien och Irak samt den stora mängden anhöriginvandrare från Somalia. Därtill är Eritrea ett land som människor tycker sig ha rätt till Sveriges socialkontor.

Tänkvärt är framför allt detta syndamedvetande måste raderas från svenskars hjärnor. Hur många gånger har man inte hört svenskar tala om att "alla inte äter sig mätta i världen", "tänk på de prostituerade i filippinerna", "Mocambique har man det inte särskilt bra" osv. Men herregud... då kan väl ni fixa situationen där eller som ni nu tycker: MAN KAN INTE SÄTTA ETT PRIS PÅ EN MÄNNISKA. Jag hoppas innerligt att det teoremet tillämpas för all framtid för Sverige. Sveriges politiker ska i framtiden inte försöka slingra sig. Reinfeldt (och Löfven efter valet) ska alltid svara "Man kan inte sätta ett pris på ett människoliv".

/ Magne

Amnexis sa...

Adolf (Reinfeldt) får reda på att Migrationsverket saknar 48 miljarder

http://youtu.be/2zlxWFRl9DM

Amnexis sa...

Statsministern får sig en ordentlig näsbränna av Julia Ceasar:

http://snaphanen.dk/2014/08/17/sondagskronika-en-dares-forsvarstal/#more-180367

Micke sa...

När det står att en demokratiskt vald statsminister är landsförrädare (ett brott som oftast associeras till straffet avrättning) så vet man att det är en nazist som skriver.

Det finns inget begrepp nazister gödslar med lika frikostigt.

Micke sa...

Många Breivikare i kommentarerna hos nazisten som Amenix länkar till:

---------------------------------


Reinfeldt har inget hjärta.

Reinfeldt är en fullblodspsykopat och en känslokall elak djävel. Den som tror han värnar om muslimer och somalier tror fullständigt fel.

Reinfeldt hatar det Svenska folket och dess välfärd. Det är den han vill krossa. Till sin hjälp tar han klent begåvade muslimer och somalier!

Tänk på det 14 september!!

Jag trodde inte jag någonsin skulle hata en människa så som jag nu avskyr Fredrik “Förstöraren” Reinfeldt. Han har fullständigt ödelagt det land jag växt upp i och älskat. Nu förstår jag bättre innebörden av “Palmehatet” på 80-talet.

Micke sa...

Är det dom här människorna vi ska förstå?

Amnexis sa...

Öppna du din plånbok för Reinfeldt du Micke.. 48 MILJARDER..

Anonym sa...

Man kan faktiskt inte sätta ett pris på ett människoliv. Jag antar att hela Mickes lön går direkt till syriska och irakiska flyktingar? (Om nu Micke arbetar, vilket skulle vara högst förvånande.)

/ Magne

Micke sa...Kopplingen till Palme som också hatades av extremhögern och sedan mördades är intressant.

Det betyder onekligen något när nazister som Magne betraktar en moderat statsminister på samma sätt som man för 30 år sedan såg på sossar.

Antagligen att nazihatet kommer att koka ännu mer om sossarna leder nästa regering.

Det är bara att hoppas att Säpo gör sitt jobb....

Anonym sa...

Det är intressant att Micke kombinerar dålig analytisk förmåga med bristande språkkunskaper. Kanske Micke inte är över 15 år?

/ Magne

Amnexis sa...

Magne:

Micke har tidigare påstått han är en sjukpensionär. Det må så vara, men man kan ju tycka att vederbörande skriver så mycket på nätet att han borde klara ett vanligt kontorsjobb.

Jag tror Mickes problem är fyllan, då brukar den analytiska förmågan och förmågan att uttrycka sig begripligt försvinna i takt med att promillehalten ökar... Det skulle också förklara den ojämna kvalitén på språkbruket i hans frustande inlägg.

Anonym sa...

Amnexis:

Oavsett åkomma (psykologisk eller fysisk) - är Micke konsekvent inkapabel analytiskt och språkligt. Vi får unna oss med en abnormt sinnesslö människa, som får oss förnuftiga att skriva ett och annat sarkastiskt inlägg.

/ Magne

Micke sa...

Vi får unna oss med en abnormt sinnesslö människa,
---------------
Börja med att gå om högstadiet så kanske du klarar att formulera dig på ett sätt som är rimligt.

Anonym sa...

@ Micke

Vad nu? Har du helt sonika tappat läsförmågan?

/ Magne

Micke sa...Ja jag ser att du du säger att

"vi får unna oss med"

och det indikerar att du inte gått i skolan.

Amnexis sa...

Micke, den självutnämnde experten på fjärrdiagnosticering slår till igen... ALLA Mickes kommentarer indikerar att han inte gått klart ens grundskolan och ännu mindre tillägnat sig kurser från gymnasiet.

Micke sa...Man behöver inte fjärrdiagnosticera vare sig detta eller dina inlägg.
Det räcker med att läsa på skärmen.Du kanske har missat att dun sitter framför en dator eller att du håller i en telefon?

"Vi får unna oss med en abnormt sinnesslö människa"


Normala människor som talar och skriver svenska skriver:

"Vi får stå ut med en abnormt sinnesslö människa"


Normala människor unnar sig positiva saker.

Anonym sa...

@ Micke

Läste du resterande efter kommatering? Nämligen: "som får oss förnuftiga att skriva ett och annat sarkastiskt inlägg." Alltså unnar vi oss med att skriva sarkasm när du får dina schizoida utbrott.

Måste jag påtala att du verkligen inte är rätt person att tillrättavisa andra i frågor som rör det svenska språket?

/ Magne

Micke sa...

Du hade möjligen kunnat skriva:

Vi som är (fyll i lämpligt invektiv) får unna oss att skriva inlägg till micketrollet (din vanliga stavning) som är (fyll i lämpligt invektiv).

Du kan inte formulera dig korrekt på svenska.

Amnexis sa...

Micke:

Det är FÖRSTA gången jag sett dig skriva ett inlägg UTAN stavfel och/eller obegripliga meningar som har en vibb av ett frustande fyllo.

(Förlåt Hans, ska försöka hejda mig i fortsättningen men micketrollet är världsmästare på att provocera fram hjärndöda diskussioner om stavningar etc, när han som vanligt inte har något annat att komma med..)

Micke sa...

https://www.youtube.com/watch?v=UDv1aqbWRE0

Byt ut ordet jude och judar varje gång det förekommer i videon mot muslimer och muslimer och berätta vilket partis medlemmar videon beskriver.

Amnexis sa...

Micke:

Ingen säger såna grejer om muslimer, det är Islam som kritiseras:

(ex)liberalen Eric Allen Bell talar om sina upplevelser och hur han ändrade åsikt om Islam när han arbetade på en dokumentär som skulle vara FÖR islam.

http://youtu.be/e5Lyn5c-h_8

Han upptäckte helt enkelt samma grejer som jag själv upptäckt när man djupdyker i ämnet.

Det som sägs i Mickes video är saker som IS säger om de kristna i Irak och Syrien. Jag har aldrig sagt något liknande om muslimer iaf. Du får gärna visa ett exempel på där jag "bytt ut judar mot muslimer" i de citat som videon innehåller. Det finns en viss skillnad, men jag tror inte Micke upptäcker nyansskillnader eller olika färger - det är svart eller vitt som gäller för sosse-trollet.

Jag pratar om att Islams lära är skadlig för muslimer (och alla andra), min iakttagelse är inte att muslimer är de nya judarna, de är de nya nazisterna. Fråga de kristna i Irak och de som flytt till Europa om de anser att muslimer är de nya judarna.

Jag vill bara att muslimer (och alla andra som har låtsaskompisar) släpper sina OK och kommer med i den sekulära demokratins tideålder. Ingen muslim ska skickas till läger för gasning. Vi sekulära upplysta västerländska människor måste initiera DEBATTEN om Islams reformation för 2000-talet, åt dem, då de halshugger och sätter knivar i ryggen på de muslimer som försöker bedriva intern kritik. T.o.m. i Sverige.

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2426612-hotad-till-livet-for-att-han-ar-otrogen-islam

Hur många Mona Walters (lever under jord pga allvarliga dödshot) och Basil Majrads (knivhuggen och dödshotad)klarar Sverige av? Det är människor som dessa som många kallar moderata muslimer och använder att slå mig och Magne i huvudet med när vi kritiserar den fundamentalistiska religionen islam... Dessa interna kritiker behöver vårt stöd, inte vår rädsla för att bli kallad rasist.