lördag 2 augusti 2014

Anne Ramberg om Gaza


Israel-Palestina-konflikten är komplicerad, infekterad och fruktansvärt polariserande. Kritik mot Israel tolkas alltid som försvar för Hamas - och tvärtom. Jag brukar därför hålla mig borta från att kommentera denna konflikt. Inget gott kommer ur debatterna.

Kriget i Gaza gör det däremot svårt. Hamas gömmer skamlöst missiler på sjukhus. Israel bombar skoningslöst civila. Det är kort sagt ett krig mellan två blodbesudlade parter, och de som lider allra mest just nu är den palestinska befolkning som är instängd i ghettot Gaza och inte har någonstans att ta vägen när bomberna faller.

Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg skrev en kritisk debattartikel i vilken hon lyfte fram Israels ansvar som militär stormakt. Kritiken lät inte vänta på sig. Nu svarar hon, och som vanligt är Ramberg saklig, frän och suverän på en och samma gång.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Anne Ramberg är en supporter av islamism och i förlängningen av Sharia. Hon stöder judemördarna i Hamas och kan avfärdas med en axelryckning.
Hennes ansiktslyft kan inte dölja hennes mimik då hon predikar sitt judehat.

Hans Li Engnell sa...

Apropå en polariserad debatt, ja...

Anonym sa...

Anne Ramberg är dessutom mycket ologisk för att vara jurist. Om nu, som hon skriver, Israel kontrollerar Gaza så undrar vän av ordning hur Hamas har kunnat bygga ett sofistikerat tunnelsystem och har kunnat importera/ tillverka de raketer med lång räckvidd som avfyras/avfyrats mot Israel.
Lite dum är allt Anne Ramberg.

Anonym sa...

USA och EU är överens om att Gaza måste demilitariseras. Puckot Anne Ramberg nämner inte ens det behovet.

Christoffer sa...

Anonym #1: du måste ha missat att läsa första stycket i Hans inlägg...

Micke sa...

Puckot Anne Ramberg nämner inte ens det behovet.
-------------------------

Varför skulle hon göra det om EU och Usa äre överens om det?

Hon är dessutom av judisk börd så ditt debila skitsvammel om hennes stöd till judemördare etc etc...faller av sig själv.

Amnexis sa...

Micke:

Så det är olika regler för Ekeroth respektive Ramberg? Då Ekeroth också är av judisk börd så är det alltså ett debilt skitsvammel att kalla SD för nazister? Det blev så när man applicerade ditt eget resonemang iaf...

Anonym sa...

Där körde micketrollet huvet i kaklet riktigt ordentligt.

Amnexis sa...

Ny träffsäker video från Pat Condell om Gaza/Israel-konflikten:

http://youtu.be/_Ugsv5u-sW0

Anonym sa...

Se också vilken fin tradition av svensk journalistik om kriget i Gaza som Ramberg följer.
http://erixon.com/blogg/