torsdag 29 november 2012

SD växer

Den som trodde att Sverigedemokraterna skulle förlora på alla skandaler bland förtroendevalda som uppdagats på sistone får tänka om.

I TV4/Novus senaste mätning når SD 8,6 procent, en statistiskt säkerställd uppgång med 2,1 procentenheter jämfört med oktobermätningen. Detta överensstämmer väl med DN/Ipsos mätning (8,5 procent) från förra månaden.

Novus tolkar resultatet som att SD ses som det enda oppositionspartiet. De plockar väljare från både Moderaterna och Socialdemokraterna och växer nu även i storstadsområdena.

Det är precis i denna situation partiet vill vara. Som utmanare. Den enda kritiska rösten. Det kan bli en svettig valrörelse för etablissemanget 2014.

5 kommentarer:

Micke sa...Att fascisterna får extra poäng av folk vars enda bildning utgörs tv serier och som ser politik som underhållning är knappast förvånande.


Fascisten/nazisten Le Pen fick omkring 50 procent av rösterna i första omgången av ett fransk presidentval för några år sedan.

I andra och helt avgörande omgången var han helt och hållet borta.

Anonym sa...

Micke

Varför bryr du och andra goda er överhuvudtaget om SD och deras siffror?

Det är väl uppenbart att SD aldrig kommer att nå några 51% och därmed kunna påverka Sverige på något som helst vis?

Varför bry sig?

Hans Li Engnell sa...

Om vi blickar ut över Europa framgår det att främlingsfientliga partier ingalunda behöver få 51 procent av rösterna för att kunna påverka politiken. Om SD blir tredje största parti efter nästa val kan det börja hända saker.

Anonym sa...

Det är redan svettigt för etablissemanget... nomenklaturan och deras illa förklädda politruker. Sverige är en sovjet styrd från Washington. Folk börjar tröttna på detta, så ligger det helt enkelt till.

//Mogura

Anonym sa...

Det finns tre väljargrupper som dras till SD:

1. Ortodoxa, kan uppgå till ca 33%

2. Missnöjes oberoende ochså ca 40%

3. Nysökare, tycker om en del, inte en del och vill se nytt.

Mvh Jan Saxman