tisdag 6 november 2012

Eller inte?

"Däremot kan man inte låta bli att fundera på varför det enbart är vänsterskribenter som verkar ge ut böcker om eurokrisen just nu? Är det en tillfällighet eller beror tomrummet på att Europa till större delen leds av högerregeringar?"
SvD:s recensent Therese Larsson har läst flera böcker om eurokrisen. Men hon har uppenbarligen helt missat Johan Norbergs Eurokrasch, vilket gör ovanstående fundering en aning märklig. (Norberg skrev för övrigt även en bok om finanskrisen, En perfekt storm, härom året.)

Så sent som den 20 oktober diskuterade Johan Norberg och Stefan de Vylder, båda författare till böcker om eurokrisen, i Ekonomiekot utifrån temat "Vad är det för fel på euron?". De verkade ganska överens. Therese Larsson måste ha missat det inslaget också.

En bok om eurokrisen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du blundar för det mest uppenbara, Hans. Svenska vänsterskribenter och "liberaler" tycks numera vara överens om att lösningen är mer nationalstat och nationella centralbanker.
I Sverige lyser det libertarianska och österrikiska perspektivet, om ett decentralistiskt regionernas Europa integrerat genom en internationell guldstandard, med sin frånvaro.