fredag 30 september 2011

Resglad

Det kan tycks löjligt att kritisera en politiker som åker flyg och taxi för över 220 000 kronor om året. Politiker ska ju resa och träffa väljare, "människor i vardagen". Men Vänsterpartiets Rossana Dinamarca, tillika partiledarkandidat, reser inte för att träffa väljare utan för att få vara med sina barn.

Är det en rättighet att vara riksdagsledamot och samtidigt småbarnsförälder? Nej. Vissa jobb lämpar sig sämre när man har små barn, så är det bara. Om nu jobbet tar för mycket tid från barnen (det gör det ju uppenbarligen, annars skulle Dinamarca inte behöva belasta skattebetalarna med flera hundra tusen kronor i flyg- och taxiresor varje år), kanske det är dags för henne att prioritera.

Det finns gott om föräldrar där ute som inte träffar sina barn så mycket som de skulle vilja. Som lastbilschaufförer som är borta på jobb långa perioder och ensamstående föräldrar som har dubbla jobb. Så ser verkligheten ut för vissa. Varför alla skattebetalare ska betala för att just Dinamarca ska få tillbringa extra mycket tid med sina barn kan man verkligen fråga sig.

4 kommentarer:

Micke sa...

http://sverigesradio.se/
sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=1058355


http://www.aftonbladet.se/
nyheter/article11004075.ab


http://www.privataaffarer.se/
articles/2006/11/27/forsvarsministern-har-akt-taxi-for-56-000-kr/

Micke sa...

Odenberg åkte taxi några kvarter för att "träffa vanligt" folk och ljög dessutom och påstod att hans resor mellan riksdagen till hemmet på Östermalm under 10 månader till en kostanad av 57000 var valkrets resor.

Jag såg aldrig någon högeraktivist ha något problem med det när det begav sig.

Det är viktigt att ha klart för sig att att vi inte glömmer att det inte är någon skillnad på "folk och folk" vare sig när dom blåser andra eller när dom underlåter att kritisera den egna sidan för korrupt beteende.

Odenbergs resor till "valkretsen" gjordes dessutom under en period då tobleronediskussionen gick som högst för andra gången.

Robert Andersson sa...

Nyheten är att regelverket är dåligt? Att Rosanna Dinamarca är en miljöbov och dålig vänsterpartist? Klart att hon ska bo kvar i sin valkrets. Felet ligger snarare i att riksdagen samlas för ofta. Debatterna kan ju med fördel skötas på distans och gärna i Radio. Endast själva omröstningarna kräver att ledamöterna samlas.

Anonym sa...

Ursäkta men jag förstår inte varför man ska bo kvar i sin valkrets. Alltid annars heter det ju att man ska flytta dit där jobben finns. Man och barn får helt enkelt anpassa sig.