måndag 5 september 2011

Kamp mot fildelning

Nationella gruppen mot immaterialrättsbrott har startats. Två åklagare och femton poliser har utbildats. Nu ska fildelarna fångas in och ställas inför rätta.

Många rättegångar väntar. Några miljoner svenska fildelare har anledning att skaffa ögon i nacken.

Polisen ska alltså inte jaga en hel ungdomsgeneration...?

9 kommentarer:

Suka sa...

Alltså, sluta med diskrimineringen! Vi är säkert lika många medelålders som fildelar också!

GG sa...

Nej, vid 15 är man straffmyndig i Sverige då är man ju inte ungdom.

Hans Li Engnell sa...

Den vedertagna definitionen av ungdom är åldern 15-24 år. Men ja, självfallet fildelar även personer som är äldre än så.

Anonym sa...

Krimminellagäng skaffar mer vapen och blir ett stort hot för vanliga människor, hulliganer är som maffia och snor miljoner från företag och folk, padofiler organiserar sig i nät vars syfte är att lura barn på internet att möta dem,religiös extremister blir allt fler och farligare; men vad gör man, jo jagar fildelare trots att mediaindustrin går med stor vinst även under en ekonomisk kris som sänkt SAAB och andra stora företag som inte drabbats av fildelning.

Anonym sa...

Jag gjorde en liten enkel beräkning på vad kalaset har kostat.
I artikeln står att de började sats för två år sedan på detta.
Jag har utgått från två åklagare och 15 polistjänster och räknat ut att det har kostat skattebetalarna ca 20 miljoner kronor. Jag gissar lågt räknat.

Denna summa kan betala skolgången för ca 500 barn under ett helt år, eller drygt 200 höftledsoperationer för äldre människor.

Jag vet inte med er andra, men jag anser att det är rent slöseri med våra skattepengar som vi har jobbat hårt för.

Vad tycker ni ?

Anonym sa...

Jamen. det är ju alliansen.
Det här ingår i deras "kloka" satsningar, att klämma åt de svagaste för de andra rår man ju inte på och kanske röstar den där halvkriminelle dåren på oss, som tjänar sina pengar lite skumt sådär.
Individens frihet du vet..
För vissa. Inte alla.
De sänker straffsatserna på stora innehav av droger medans man jagar skiten ur gamla pundare, som knarkar upp sitt sossbidrag...
Hindrar kommunala skolor från att ta skydda sina inventarier. -"det kan ju finnas någon privat intressent, som kan ta över..."
Vi snackar om fula fula fiskar.
Va fan klagade alla på Mona sahlin för när gangstrarna numera är invalda i riksdagen.Kom tillbaka Mona Sahlin.
Förlåt oss. Vi orkar inte alliansen mer.

Anonym sa...

Jag håller med! Detta är en tjänst som endast filmindustrins intresseorganisation Antipiratbyrån och musikbolagens intresseorganisation Ifpi efterfrågar . Jag har ingen lust att betala det, detta är en service som de själva får stå för – dom jagar gratisgamar, varför ska de själva ha gratis och stjäla skattepengar?

Anonym sa...

Anonym 5 september 2011 12:04

Haha, det är ju precis så det är ju :)

Fy farao vilket jäkla skitland Sverige börjar bli. Synd bara att det inte finns någonstans att ta vägen direkt. Jag gillar Sverige, jag vill bo här, men inte om det innebär godtyckliga åtal á la Kafka mot fildelare (som USA har bestämt). Usch!

Anonym sa...

Lite nyfiken på hur de skall gå till väga, köra nån typ av lottdraging? För det kan bara inte komma på tal att åtala samtliga fildelare här i landet.Hur rättsäkert blir det då?