fredag 27 maj 2011

En farlig politiker

Folkpartisten Johan Pehrson har gjort sig känd som riksdagens mest rabiate företrädare för utökad övervakning och hårda tag i Sverige (givetvis försvarade han aktivt datalagringsdirektivet i riksdagsdebatten). Det finns inget problem som inte kan lösas med större polisiära befogenheter, hårdare straff, mer övervakning och inskränkt personlig integritet om Pehrson får råda.

När problematiken med fotbollshuliganism diskuteras har Pehrson föga förvånande en lösning: inför personliga biljetter och obligatoriska fingeravtryck för risksektionerna på läktarna! Åter igen vill Johan Pehrson skjuta mygg med luftvärnsmissiler, åter igen görs ingen som helst analys av de långsiktiga konsekvenserna med långtgående inskränkning i den personliga integriteten.

Johan Pehrson är en jävligt farlig politiker och, tyvärr, en typisk företrädare för Folkpartiet av i dag. Han måste bekämpas.

3 kommentarer:

Oscar Solberger sa...

Jag är inte världens största sportexpert eller så, men kan man inte straffa lagen med att de tvingas spela publiklöst 1 säsong?
I övrigt så håller med dig till 100%, Johan Pehrsson är direkt farlig. Och går det verkligen inte att tänka ut några andra, smartare metoder för att få bukt med detta än ständigt hårdare tag, mer övervakning och registrering och ännu mer krympt integritet? Kan inte politikerna, polisen, fotbollslagen, fanklubbarna och någon slags konfliktlösningsexpert och våldsexpert sätta sig ner och gå till roten med detta problem, utan att ta till mer batonger?

Micke sa...

Nyliberaler bör kräva att all professionell sport får bära sina egna konstander till 100 procent. Detta inklusive den kostnad som idag betalas via skatter för frammatchning av utövare redan på dagisnivå.

Anonym sa...

Bra skrivit Hans! Låt dig inte kuvas av moralens panikivrare. Svensk narkotikapolitik är ett dyrt skämt som kostar oss skattebetalare onödiga pängar, sätter käppar i hjulen på hederliga medborgare och smuttskastar människor i nöd. Sent ska syndarna vakna.