tisdag 31 maj 2011

Problem solved!

Vad tycker du om att det finns så många fattiga barn i Sverige?
– Man kanske skulle göra någon insamlingsgala eller något.

Aftonbladet tjoar på om "barnfattigdomen" igen. Denna gång via Barnfattigbloggen, där ungdomar "som inte har lika mycket pengar som kompisarna", ges plats.

Vad göra åt detta problem? Markoolio, han har lösningen klar.

6 kommentarer:

Micke sa...

Jag ogillar väldigt mycket när högern relativiserar bort ekonomins betydelse för hur man upplever sin verklighet relativt till andra.

Micke sa...

Det är är ju faktikst så att högerns största argument för sin politik är det oerhörda lidande som skatteuttag innebär och vägt mot det är det svårt att förstå det autistiska förhållandet till andras uppfattning om sin egen ekonomiska situation.

Hans Li Engnell sa...

Jag kan inte representera hela "högern", men så här har jag resonerat: Det jag vänder mig emot i bl.a. Aftonbladets kampanj mot den så kallade barnfattigdomen är den stora fokuseringen på materiella ting. Jag vet att det ofta är så barn och ungdomar jämför sig med varandra, men den som inte har råd med en ny iPhone, de hippaste kläderna eller en Thailandsresa behöver inte betraktas som fattig för det. Kvällsblaskorna underblåser bara prylhetsen. Vad ekonomin beträffar har för övrigt Alliansen gjort mer för vanligt folks hushållsekonomi än någon socialdemokratisk regering någonsin lyckats med under en mandatperiod.

Anonym sa...

lol: http://blogg.aftonbladet.se/barnfattigbloggen/2011/06/en-halsning-fran-sara-lofgren

Micke sa...

Jag vet att det ofta är så barn och ungdomar jämför sig med varandra, men den som inte har råd med en ny iPhone, de hippaste kläderna eller en Thailandsresa behöver inte betraktas som fattig för det.
----------------
Inte av dig men bland ungdomar uppfattar jag att dessa skillnader av mycket större betydelse än dom var när jag var ung för 40 år sedan.

Vad ekonomin beträffar har för övrigt Alliansen gjort mer för vanligt folks hushållsekonomi än någon socialdemokratisk regering någonsin lyckats med under en mandatperiod.
------------------------

Dom har omfördelat pengar och vad det kommer att ge som resultat vet vi inte idag.

Att dom dessutom gjort det genom korporativism är knappast en blomma i hatten för nyliberaler.

Micke sa...

The power of prylar.


http://www.svd.se/naringsliv/tonaring-salde-sin-ena-njure-for-en-ipad_6217729.svd