måndag 16 maj 2011

I en ding-ding värld

När barn tillåts leka för sig själva utan vuxnas inblandning hemfaller de åt könsstereotypa lekar, klagar "jämställdhetsexperten" Ingemar Gens vid Länsstyrelsen i Gävleborg. Flickor leker med dockor och i pojkarnas lek kan förtryckarstrukturer skönjas, anser han.

Vuxna ska alltså styra barns lek i en viss godkänd riktning. Det är utifrån idén att barn inte ska pådyvlas samhällets normer som genusprojekten i förskolan har vuxit fram. Det blir lärarnas, eller pedagogernas, ansvar att vaka över barnen och se till att de är med och leker på rätt sätt. Pojkar som faktiskt inte är ett dugg intresserade av dockor och barnvagnar får skylla sig själva när vuxensamhället driver jämställdhetspolitik med små barn som verktyg.

Alla småbarnsföräldrar som inte är överförtjusta i den svenska jämställdhetsdogmen har all anledning att hålla ögonen öppna innan de placerar sina barn på dagis framöver. Väljarna har inte attraherats särskilt av feministerna - de vinner inga framgångar i valen och har ett betydligt bredare stöd inom myndigheter och departement än hos gemene man.

Nu letar sig genusidiotin in till de mest påverkbara: barnen. Det är så urbota dumt. Eller för att citera en gammal Sällskapsresan-film: "Va'fan, är det dolda kameran?"

Varning för könsstereotypa lekar!

2 kommentarer:

Eric sa...

Det är inte bara dumt, det är fascism i full blom.

NoBlog sa...

Fascism är när staten ger skattepengar till privataföretag för att utföra tjänster som t.ex vård, skola,militär och sjukvård åt medborgarna.