måndag 30 maj 2011

KD tänker på barnen

Att Kristdemokraterna fick ta hand om socialpolitiken i regeringen var illa. De senaste åren har vi sett folkhälsominister Maria Larsson resa land och rike runt för att sjunga folkhälsopolitikens lov och propagera för fler regleringar och inskränkningar i folks vardag.

Nu vill partiet, som slåss för sin överlevnad, profilera sig som partiet som fokuserar på barns och ungdomars uppväxtvillkor. Det låter illavarslande och det är inte särskilt svårt att gissa vilka slags förslag som kommer att driva politiken. Förutom bidrag kommer de att handla om förbud, moralism och förmynderi. Kanske vill partiet haka på Håkan Juholts korståg mot "barnfattigdomen", men KD lär även gå till storms mot ungdomars tidiga sexdebut, mot ungdomsfyllor, utseendefixering, pornografi på nätet och mycket annat. Göran Hägglunds tafatta försök att tvätta bort stämpeln av KD som ett förbudsparti har misslyckats. Partiets strävan efter valfrihet för människor inskränks till att välja barnpassning.

Hela den kristdemokratiska riksdagsgruppen borde läsa Mattias Svenssons bok Glädjedödarna - En bok om förmynderi. Om de nu ens begriper problemet.

Inga kommentarer: