tisdag 25 november 2008

Har ni blivit fullkomligt felgängade i roten?

Det räcker inte att det är förbjudet att köpa sexuella tjänster i Sverige och att Norge kommer att införa en sexköpslag vid årsskiftet. Nej, nu vill vänsterpartisten Lena Osson även att lagen kompletteras med ett förbud för svenskar att köpa sex i andra länder. Så ser nämligen den norska lagen ut.

Lugn och fin nu.... MEN VAD I HELVETE ÄR DET FÖR FEL PÅ ER?! Hur kan man vara så förbålt korkad att man på fullt allvar vill ha en lag i Sverige som förbjuder vad svenskar för göra i andra länder? Hur ska det fungera? Hur ska en sådan lag efterlevas? Och framför allt: betyder det att andra länder har rätt att göra likadant? Eller är det bara våra fina "svenska" värderingar som ska exporteras till alla mindre vetande i resten av världen?

Svenska politiker brukar ju, mellan tuggorna och klunkarna av gravlax och Amarone, hävda att i Sverige råder minsann svenska lagar och regler. Så det så. "Kom inte här som balt och tro att det ska vara lett att bygga hus. Åk hem med dig."

Jag kommer aldrig att kunna förstå denna iver att lägga sig i andra människors sexliv, att reglera och förbjuda och att låtsas som om det är för någons "eget bästa". Så fan heller. Ni inkräktar på allas vår rätt att bestämma över våra egna kroppar. Ni har ingen moralisk rätt till det och ni ska fanimej inte ha någon laglig rätt till det heller. Folk som vill bestämma sådant över andras huvud är bara värda förakt. Det är obegripligt hur en annars någorlunda liberal person som Birgitta Ohlsson kan hamna så fullkomligt galet i frågor som rör fundamentala frågor som frihet och sex.

Till Lena Olsson, Thomas Bodström, Birgitta Ohlsson och alla andra som försvarar en korkad och förtryckande lag som den svenska sexköpslagen och nu vill att den ska följa med som handbagage när svenskar reser i resten av världen har jag bara en sak att säga:

Sumprunkare och flottgurkor! Försvinn ur min åsyn!


Fler inlägg i ämnet:
Inskränkthet och intolerans i sexköpsdebatten
Vem är offret?
Okunskap och påhittade sanningar
Sexköpslagen under luppen
Sverige+fri sexualitet = nonsens
Jävla moralister!

Andra bloggar: Hanna Wagenius, Subjektiv, Säfflemannen

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kunde inte uttryckt det bättre själv...

Anonym sa...

Hell yeah!

Anonym sa...

Underbart Hans!

Du är en modig person. Jag har själv vid några tillfällen kritiserat sexköpslagen eftersom jag anser att man kriminaliserar ena parten i en affärsöverenskommelse mellan två vuxna personer där inget tvång förekommer. Jag har då genast fått kommentaren: "Jasså du är en så'n" (dvs torsk!). Utan att gå in på min person så har vi två fall:
1. Antingen svarar man ja på antydan i fråga och då erkänner man att man är kriminell. Eller
2. så svarar man nej och då blir man inte trodd eftersom man är negativ till sexköpslagen.
Det är bara att välja. Därför har jag valt att vara tyst. Därför tycker jag att du är modig.

En annan sak är att sexköpslagen inte fungerar. Om jag bjuder en person på en flott middag och vi sedan går hem till mig och ligger med varandra - är jag kriminell då?
Om jag köper en diamantring och ger till min sambo - har jag då betalat för sex? Underförstått att vi alltså har sex.
Om jag köper flygbiljett till en kvinna och även betalar ett gemensamt hotellrum i utlandet - har jag då köpt sex om vi ligger med varandra? Om jag reparerar väninnans bil och vi sedan har sex, är jag då kriminell?

Hur drar man gränser här?

Lars

Anonym sa...

Jag instämmer! Rödgröna rörans nomenklatura vill till varje pris styra och ställa över människors privatliv och belasta ett redan grovt underfinansierat rättsväsende i ett samhälle där den organiserade brottsligheten skenar med allsköns folkförnedrande beskäftighetslagstiftning, och själva för det har packet snittbetyg 3,1 i grundskolan minsann karriär, inte genom duglighet, utan genom konformism, mygel ocgh frasrapande utan ände för att sedan leva fett på det arbetande folkets beskostnad genom partistöd och hundra andra sorts bidrag, och DESSUTOM skall vi allesammans lyda deras minsta vink som marionetter. Det är ingen måtta på den maktganna inbislkheten!

Sakfrågan är utomordentligt enkel. Då porr är tillåtet skall givetvis prostitution också vara det. Det är ingenting att tjafsa om, bara.

Sverige, den sistra sovjetstaten!

- Peter Ingestad, Solna

Hans Li Engnell sa...

Lars,

Svaret är väl gränsdragningarna du nämner visar hur absurd lagen är. Det är en moralistisk lag som förena såväl radikalfeminister som kristna surpuppor. Gemensamt för dem är att de låter sina egna värderingar kring sex bli lag för alla andra.

Jag förstår din tystnad, Lars. Liksom många andra har även jag fått utstå föga sublima insinuationer om att jag skulle vara sexköpare och agera i "eget intresse", så att säga. Jag förstår inte det resonemanget. Givet vilka frågor jag återkommande driver på min blogg (narkotika, sexköpslag, incest, barnporrlagen...), skulle jag vara en minst sagt annorlunda person om jag endast argumenterade utifrån mina egna intressen.

Samtidigt tycker jag att det är synd att du är tyst. Det kan vara värt att ta en smäll ibland. Om man kan besvara den med sakliga argument har man faktiskt vunnit.

Anonym sa...

Ord! Mycket bra!

Ozjeppe sa...

Förslaget (och den redan existerande sexköpslagen) är rent jävla vansinne, som du säger. Jag brukar och gör det igen, direkt erkänna att jag köpt sex utomlands - och om jag inte fick sex på annat sätt, så skulle jag göra det igen. Och mina argument till varför jag inte anser mig ha begått något fel/brott är:

1. Uppträder jag lika sjysst, korrekt, icketvingande och respektfullt som jag gör i vilket annat kundsammanhang som helst, så ser jag inte hur jag får säljaren att lida.

2. Jag har varit så ansvarstagande jag kunnat genom att aldrig köpa sex av någon som går på gatan (och därmed inte ser ut att vara drogberoende eller under någon ev. hallicks förtryck) eller är uppenbart minderårig. Escortfirmor är det som gäller.

Följer jag dessa direktiv, så faller motståndarnas argument till varför jag gör fel. Och orsakar jag inget lidande, så är det enbart sexet de vill förbjuda. Igen: vansinne.