fredag 7 november 2008

Tolgfors erkänner försvarsblunder

Den socialdemokratiska regeringen monterade ned det svenska försvaret, ivrigt påhejad av pacifistiska miljöpartister. Det var ganska väntat. Att en borgerlig regering skulle fortsätta nedmonteringen hade nog färre räknat med.

Försvarsminister Sten Tolgfors har tidigare hyllat och fortsätter delvis att hylla svensk försvarskraft. Men nu är tonen lite mer dämpad och insikten om begränsningarna tydligare. Georgienkrisen har tydligen fått upp ögonen på regeringen. Nu har man plötsligt insett att krig kan föras på en vecka och att krig även kan föras i vår närhet! Behövdes det verkligen en invasion av Georgien för att inse detta...?

Det är nästan lite synd om Tolgfors. Under sin korta tid som försvarsminister har han tvingats försvara det ena beslutet märkligare än det andra. Förutom att gå i svaromål om ett bantat försvar, något som det med all säkerhet finns stora invändningar mot bland de moderata väljarna, har Tolgfors ljugit svenska folket rätt upp i ansiktet när han påstått att det inte finns något som antyder att vi inte har har hela sanningen om Estoniakatastrofens förlopp.

Och jag undrar vad han personligen tyckte när FRA-blåsten ven som hårdast mot regeringen och han misslyckades kapitalt med att på ett trovärdigt sätt bemöta motståndarnas argument. Det kan inte vara lätt att vara försvarsminister under Reinfeldt, den saken är klar. Det insåg en tidigare försvarsminister också.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Estonia fraktade ryska försvarmissilsystem.

Svenska regeringen gick med på att förlisa estonia tillsammmans med div underättelsetjänster så att Makteliten kunde ta sig ner till skrovet och bärga missilsystemen.

Men det krävde att man mördade alla ombord mer eller mindre.
Tillvägagångsättet var enkelt.

Placera en kraftiga madrasser mellan bogvisiret så den glappar så forsar vattnet in, när fatyget fått upp farten och matrielt slitage ser till att den lossnar med fördröjning så går processen dock än snabbare.


Efter förlisningen kom en rik zionist representant för makteliten och slog ankar vid estoania för att plundra den på missilsystemen.

Man placerade 2 st sprängladdningar vilket uppfattades av siesmologiska institutet i england.

Man sa att tanken var att bärga alla taxfree varor (Aldrig hört någon sämre lögn).

Någon dag därpå visades kort bilder med hål i skrivet på tv med någon kalle anka bortförklaring.

Så om ni undrar varför ingen får komma i närheten av fartyget och staten vill täcka den med betong så är det för att skydda sina egna brott och sopa igen spåren inget annat.

Regeringen konspirerar mot befolkningen med bekostnad av sina egna medborgares liv.

Så att några få kan fylla fickorna ytterligare.

Patetisk befolkning.

PATETISK.

Anonym sa...

konspirationsteorier.
Fina tankar men staten skulle knappast ljuga!

Björn Felten sa...

Vad kan man egentligen förvänta sig när man sätter en vapenvägrare som försvarsminister?

Hans Li Engnell sa...

Ingen överlevande har uppfattat några explosioner, så någon konspirationsteori bakom Estonias förlisning tror jag inte på (de konspirationsteorier som framförs är av klassiskt konspiratoriskt slag och helt orimliga). Däremot är det helt klart att hela sanningen om olyckan inte står i JAIC:S slutrapport. Tolgfors ljuger alltså när han påstår något annat.

Man trodde att det inte kunde bli värre efter Leni Björklund på posten, men Tolgfors har bevisat motsatsen. Karln är verkligen en katastrof (men förmodligen väldigt uppskattad som nymoderat nickedocka åt Reinfeldt).

Anonym sa...

Plundringen hände några veckor efter förlisningen.

Muppets.