tisdag 11 november 2008

Lars den ohlydige

Man kan i alla fall inte anklaga Lars Ohly för att vara populistisk när det kommer till skattepolitiken. Vänsterledaren är nämligen övertygad om att oppositionen ska kunna vinna valet på högre skatter för alla. Förfärande och fascinerande på samma gång, på något vis...

Efter att ha spelat martyr och utfryst stackare i såpan "Peter Eriksson vill ha Mona Sahlin för sig själv" bidrar Ohly nu själv i högsta grad till splittringen inom oppositionen genom att framföra skatteförslag som han på förhand vet att varken socialdemokraterna eller miljöpartiet kommer att ställa upp på. Det sista Sahlin vill ha är en valrörelse där alliansen kan skrämma väljarna med "skattechock!"-mantrat.

Som om inte detta var stolligt nog vill vänsterpartiet tvinga präster att viga homosexuella. I princip borde detta tolkas som ett brott mot religionsfriheten i landet. Bara den som tycker som vänsterpartiet vad könsneutrala äktenskap beträffar, ska få viga. Skulle detta realiseras går Sverige från en diskriminerande lagstiftning till en tvångslagstiftning som egentligen inte är ett dugg bättre. Pappskallar...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Homorörelsen har sitt ursprung i ett sovjetiskt experiment från 1920-talet. Då ville kommunistiska ledare avskaffa äktenskapet. Den sovjetiske ledaren Krilenko sade:

"Varför skulle staten bry sig om vilka som gifter sig med vem?...Den fria kärleken är det ultimata målet för en socialistisk stat... I denna stat kommer äktenskapet att befrias från varje plikt och den kommer att omvandlas till en absolut fri förening mellan två personer".

Agendan hos gaylobbyn, de radikala feministerna och hos de sekulära ateisterna har kusliga likheter med den sovjetiska modellen. Glöm inte att kyrkor attackerades, brändes ned och skövlades. Kristna människor avrättades, förvisades till gulag och sattes på sinnessjukhus för omskolning.

Vad rör sig i Reinfeldts och Ohlys huvuden? Hur långt tänker de gå i sin iver att slakta äktenskapet på ateismens destruktiva altare?

Leif Ekstedt sa...

Det är ju inte bara Ohly som vill tvinga.
Vigselrätten offereras av Statsministern om Svenska Kyrkan lovar att viga homosexuella par.
Kyrkan som i sin kår har anpasslingar typ homosexvänliga bloggare kommer att göra det utan vigselrätt. Som en fri kyrka har det rätt att göra det.
Staten borde acceptera civiläktenskap för alla. Vive la France!!

Hans Li Engnell sa...

Skillnaden är ju att Reinfeldt med anhang inte vill tvinga präster att viga homosexuella om de inte själva vill. Svenska kyrkan, som är en sammanslutning med frivilligt medlemskap, borde naturligtvis själv få bestämma vilka som är välkomna och inte. Märkligt nog är det kristdemokraterna som har det mest liberala förslaget i den här frågan...