söndag 9 november 2008

Så jävla lurade

Inte nog med att den första usla FRA-lagen träder i kraft den 1 januari i väntan på att riksdagen orkar ta itu med tilläggen, en av den nya FRA-lagens integritetsbrandväggar - den s.k. domstolsliknande nämnden - kommer bara att användas om det inte är så bråttom.

FRA:s Ingvar Åkesson menar att när FRA behöver arbeta snabbt, ska signalspaning tillåtas och prövningen göras i efterhand. Om FRA kan signalspana som de vill innan en granskare får möjlighet att godkänna det hela, faller lite av själva poängen med denna domstolsliknande nämnd.

Just nu förstärks känslan av att alla har blivit så jävla lurade.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Svenskbladet rapporterar om FRA-lagen

http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=fra_lagen_i_ny_forbattrad_version.html

Björn Felten sa...

Lurad vet jag inte om man har rätt att känna sig, åtminstone ite om man läst lagförslaget ordentligt. Åkesson har ju helt rätt -- det är ju han själv som skrivit lagen, så han vet naturligtvis.

Det står klart och tydligt i lagen som klubbades den 18 juni, och träder i kraft den 1 januari 2009, att i brådskande fall får FRA sidsteppa nästan alla kontroller.

Hans Li Engnell sa...

Ändå säger Federley att detta INTE var vad de kommit överens om. Och samtidigt verkade Camilla Lindberg på talarkvällen med Frihetsfronten inte ens ha reflekterat över att den gamla FRA-lagen faktiskt skulle träda i kraft som vanligt från årsskiftet...

Björn Felten sa...

LOL!

Jo, du har nog rätt, Hans. Många länner nog att de har all rätt att anse sig lurade.

Men då bara för att de, såväl som gammelmedia -- i motsats till bloggosfären -- inte "har förstått" för att tala Tomhylsespråk. :)