söndag 19 oktober 2008

Reflektioner

Några korta reflektioner här på söndagen.

¤ Demonstranter som anser att sverigedemokraterna är odemokratiska och måste stoppas, stör ungdomsförbundets möte och förvägrar därmed partiets representanter rätten till yttrandefrihet. Det ligger mycket ironi i somligas syn på demokrati...

¤ Moderaternas uppgång bekräftas i ny Sifomätning, där partiet får 24,6 procent av rösterna. Att människor under orostider kryper upp i statsministerns famn är inte så ovanligt. Gapet mellan blocken minskar med över två procentenheter men är fortfarande nästan 13 procent. Därmed ligger det kvar på samma nivå som vi sett i över ett år och alliansen har ingen anledning att vädra morgonluft i nuläget, vad hoppfulla borgerliga ledarskribenter och bloggare än tror. Moderaterna ökar dessutom på andra allianspartiers bekostnad, vilket ytterligare stärker bilden av ett tvåpartisystem med ett stort regeringsparti och ett stort oppositionsparti - och lite tingeltangel hängande längs sidorna.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Klart att du drar nytta av att skälla på motdemonstranterna. De är ju dina primära fiender och Sverigedemokrater och rasister utgör inget hot mot dig. Alltså går du efter tesen att din fiendes fiende är din vän. Och går därmed hand i hand med Sverigedemokraterna insvept i en mysig liten filt av yttrandefrihet.

Äcklande.

Hans Li Engnell sa...

Nej, sverigedemokraterna är inte mina vänner. Jag påtalade bara det högst ironiska i att (säga) att man vill arbeta för demokrati samtidigt som man använder odemokratiska metoder då man förhindrar andra människor rätten till något så grundläggande som mötes- och yttrandefrihet. Om du tycker att det är OK att störa möten bara för att du inte gillar de åsikter som framförs, är du inte för yttrandefrihet och då är du inte demokrat.

Anonym sa...

bra tycker jag, mkt som inte står rätt till polisens 13% våldtäktsuppklaringsprocent och idioti och ej utföra arbetet (bättre å outsurca till tysk gränspolis)
HD dom om barnomsorgspeng fö.
äntligen ett hopp
sen hets mot folkgrupp ska ju straffas hårt (misson xp bloggen tex gjort flera tillfällen - grov hets i sin förvirrade värld)
Men det ska straffas (polisanmält)

Anonym sa...

Alldeles rätt, vänstern agerar fascistiskt.

Anonym sa...

Hur skulle det vara om du skulle vända på hela resonemanget angående Sverigedemokraterna istället för att ta dem under dina vingar. Inom Sverigedemokraterna finns det en handfull medlemmar som är dömda för både hets mot folkgrupp och misshandel osv, med andra ord ingen yttrandefrihet. Tror inte de skulle skada om du tänkte "outside the box", yttrandefriheten håller jag med om att man skall värna om, men att ta Sverigedemokraterna som offer för odemokratiska metoder slår fel.