onsdag 15 oktober 2008

Dagens I-landsproblem

Medan resten av fotbolls-Europa har problem med huliganism och rasistiska påhopp på svarta spelare, anser Frankrikes idrottsminister att det är ett allvarligt problem att det busvisslas när Marseljäsen spelas inför Frankrikes landskamper. Därför ska matcherna stoppas och regeringsrepresentanterna genast lämna arenan om detta sker.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Dagens I-landsproblem är väl snarare att du gnäller om detta som I-landsproblem?

Ska man be om ursäkt för att ens nation och folk har utvecklats till den grad att man inte längre hackar folk med yxa som i Afrika?

Sluta lipa.

Hans Li Engnell sa...

Ur mitt perspektiv är folk som hackar varandra med yxa ett problem, inte folk som busvisslar under framförandet av en nationalsång. Bara för att politiker i Frankrike tycker att det sistnämnda är en viktig fråga betyder det inte att landet i övrigt är problemfritt. Bloggposten handlar snarare om begreppet PRIORITERINGAR, vad man bör och inte bör lägga energi på...

Anonym sa...

jag förstâr inte ditt argument. varför skulle det vara värre att hâna enskilda spelare än en hel nation ?

Anonym sa...

Vad har nån tråkig visa med en hel nation och dess folk att göra kan man ju undra anonym. Håna på. Vad spelar det egentligen för roll? Varför gnälla över det?

Hans Li Engnell sa...

Jag skulle vilja hänvisa till Johan Glans när han pratar om hur toleranta vi svenskar är när andra bränner vår flagga i protest (som under Muhammedkarikatyreeländet). De bränner flaggan och vi svarar: "Ehh... jo. Vi har fler." Det är en rätt bra inställning, tycker jag.

http://www.youtube.com/watch?v=mxVTsV8HvTM&feature=related