torsdag 9 oktober 2008

I riksdagen finns inga liberaler

Mattias Svensson försöker på Neos blogg göra en kort sammanställning av hur olika riksdagsledamöter motionerat för att se vilka som är de mest liberala ledamöterna. Det är en ganska hopplös uppgift och slutar i diskussioner om petitesser. Birgitta Ohlsson får plus för sitt engagemang i integritetsfrågor men minus för sin feministiska jämställdhetsiver, vilket resulterar i förslag om kvoterad föräldraförsäkring och annat som liberaler borde hålla sig bort ifrån.

Fredrick Federley får plus för att ha motionerat om platt skatt men minus för att han lagt en motion om EU-flaggor i kammaren. Hans agerande under FRA-cirkusen nämns däremot inte eftersom Federley inte lagt någon motion i ämnet. Detta visar att en riksdagsledamot kan skriva alla fina liberala motioner i världen och samtidigt bete sig fegt och svinigt när de bränner till.

I Nyliberalen 2 2006 gjordes det en liberalranking inför riksdagsvalet, en ranking som främst handlade om förhoppningar. Listan toppades av Fredrick Federley (pfft!), på andra plats kom Ulrika Karlsson (pfffftt!!) och på sjunde plats återfanns Fredrik Malm (kommentar överflödig). Lite funderingar kring denna ranking återfinns i det senaste numret av Nyliberalen, nr 3 2008, som ska vara våra prenumeranter till handa vilken dag som helst (prenumerera här!).

Nej, det är svårt att hitta några riktiga liberaler i riksdagen...

Inga kommentarer: